H ιστορία πίσω από το Adface.gr

Guest Blogged Post από τον Απόστολο Αϊβαλή. Ο Απόστολος είναι ένας από τους δύο ιδρυτές του Adface.gr, του καινούργιου ελληνικού social network για τους ανθρώπους της επικοινωνίας και του Marketing.

Το ADFACE καλύπτει απλές ανάγκες και αξίες που έχουμε όλοι στην αγορά της επικοινωνίας και του marketing. Επαφή, Επικοινωνία, Ειδίκευση. Όλοι θέλουμε συνεργασίες, δωρεάν αγγελίες, να γνωρίσουμε πελάτες και συνεργάτες, να προβάλουμε τι κάνουμε. Τόσο απλά.

Η ιδέα υπήρχε από το 2002 αλλά τότε ήταν νωρίς. Ουσιαστικά ήθελα έναν online οδηγό με όλους τους επαγγελματίες της αγοράς. Αργότερα όταν το social networking μπήκε στην ζωή μου μέσω Myspace & Ηι5 η ανάγκη έψαχνε διέξοδο αλλά πάλι ήταν νωρίς. Με την έλευση και του Facebook, Linkedin, Plaxo πλέον ήξερα καλά τι να κάνω και πώς. Κατόπιν λοιπόν μίας συζήτησης και 2 καφέδων με τον φίλο και παλιό βετεράνο της αγοράς Βασίλη Δερτιλή αποφασίσαμε μαζί να στήσουμε το ADFACE υπό την μορφή Social Network με ειδίκευση όμως στην αγορά μας μόνο (δεν μας ενδιαφέρει ένα γενικό business social network είναι ανούσιο, η κάθε πιάτσα έχει τις δικιές της ανάγκες) και σαφώς με ειδίκευση στην χώρα μας μόνο όσο και αν αυτό ξενίζει τους λάτρεις του global business (είμαι και εγώ ένας από αυτούς !). Πλέον πιστεύω στο niche marketing και όχι στο mainstream. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί υπάρχουμε όταν υπάρχει το facebook κάτι άτοπο σαφώς (είναι σαν να συγκρίνεις ένα cabrio με ένα φορτηγό επειδή και τα 2 είναι αυτοκίνητα και ας έχουν άλλη χρήση και σκοπό..)

Το site και οι υπηρεσίες του είναι απολύτως δωρεάν. O μοναδικός περιορισμός είναι ότι πρέπει να έχεις σχέση με τον χώρο. :)

Ξεκινήσαμε φτηνά με πολύ προσωπική δουλειά και ξενύχτια και budget 1000€! Ξέραμε όμως 1> την αγορά 2> τις απαραίτητες τεχνολογίες 3> την ανάγκη 4< τον κόσμο που θα πρέπει να μπει.. άρα και το know how (product) και το distribution και το placement και το promotion. Συνηθίζω να λέω ότι σε κάθε ιδέα σου είναι καλό να έχεις τουλάχιστον 2 από αυτά! Το ADFACE τώρα έχει 400 μέλη ήδη και ο μόνος του στόχος είναι να αποκτήσει όλη την αγορά αν γίνεται. Τα άλλα θα έρθουν (έσοδα από διαφήμιση, συνεργασίες, υπεραξία, word of mouth). Ήδη έχουν γίνει επαφές που έγιναν συμφωνίες (ενώ το site ήταν ακόμη κλειστό για επιλεγμένα μέλη!) και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Λειτουργεί!

Καλή μας αρχή λοιπόν!

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “H ιστορία πίσω από το Adface.gr”

  1. Ο/Η Maik30 λέει:

    re paidia ftiakste kati diko sas me to SocialEngine tha protoporisete??? eleos