O Jerry Yang παραιτείται από CEO της Yahoo

O Jerry Yang, συν-ιδρυτής της Yahoo, πρόκειται να παραιτηθεί από την θέση του CEO. H απόφασή του ακολουθεί την έντονη κριτική, που δέχθηκε για την διαχείριση της εταιρείας, η οποία γνώρισε την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της στα 10 δολάρια. Ήταν εκείνος, που ένα χρόνο πριν έκανε το αδύνατο δυνατό για να αποφύγει την εξαγορά της Yahoo από την Microsoft, που πρόσφερε τότε 33 δολάρια ανά μετοχή.

Όπως δήλωσε ο Jerry Yang θα συμμετέχει στην επιλογή του διαδόχου του, ο οποίος αναζητείται μέσα σε αρκετές συνεντεύξεις που δίνουν οι υποψήφιοι CEOs, που προέρχονται από το εσωτερικό της εταιρείας κι όχι μόνο, σε μια προσπάθεια υπό την ηγεσία του προέδρου Roy Bostock.

Ο Yang εξέπληξε πρόσφατα το κοινό σε ένα συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, όταν δήλωσε ότι ακόμα και τώρα θα μπορούσε η Microsoft να αγοράσει την Yahoo, αν πρόσφερε μια σωστή τιμή, όποια κι αν ήταν αυτή, αφού είχαν την πρόθεση να την πουλήσουν! Μάλιστα εξέφρασε την απογοήτευσή του για την μη ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Google.

Σε mail που έστειλε σε όλους τους εργαζόμενους, δήλωσε πως το αίμα του έχει μωβ χρώμα, σε μια αναφορά στο σήμα της εταιρείας, που η αξία της ανέρχεται μόλις στα 14.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.