[Review] Mercenaries 2: World in Flames

Αν σας αρέσουν παιχνίδια στα οποία η σφαίρες είναι η καλύτερη μουσική επένδυση του τίτλου τότε το Mercenaries 2: World in Flames είναι το παιχνίδι σας. Το sequel του επιτυχημένου τίτλου της Pandemix έκανε τελικά την εμφάνιση του, έστω και καθυστερημένα μέσα στον Σεπτέμβριο και μας έκανε να αναρωτηθούμε. Υπάρχει τρόπος να μείνει κάτι όρθιο;!;

Σεναριακά το παιχνίδι μας μεταφέρει στην Βενεζουέλα η οποία χαρακτηρίζεται από πολιτική και στρατιωτική αναρχία. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών χαρακτήρων οι οποίοι είναι βγαλμένοι από μια τυπική ταινία του Jean Claude Van Damme. Ένας λευκός, ένας μαύρος και μια χαριτωμένη(;) ασιάτισσα αποτελούν την τριάδα των επιλογών, με τον κάθε χαρακτήρα όπως είναι φυσικά να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο πουρομανής Cris μπορεί να μεταφέρει περισσότερα όπλα, η Jennifer είναι περισσότερο ευλύγιστη ενώ ο Mattias μπορεί να θεραπευτεί γρηγορότερα. Βασικός σας εχθρός είναι ο Solano, ένας αιμοσταγής μεγαλομαφιόζος της Βενεζουέλας ο οποίος σας προσλαμβάνει για να μπορέσετε να ελευθερώσετε στρατηγό ο οποίος είναι υπό κράτηση. Η αμοιβή σας είναι ιδιαίτερη, μερικές σφαίρες. Όπως είναι λογικό εκνευρίζεστε από το ιδιαίτερο «ευχαριστώ» του Solano και αναζητάτε εκδίκηση. Ακριβώς εκεί αρχίζει το παιχνίδι. Βρίσκεται σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση, εν μέσω πραξικοπήματος, και πρέπει να σκοτώσετε τον άνθρωπο που τα ξεκίνησε όλα. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, σίγουρα.

Το gameplay του παιχνιδιού μπορεί να χαρακτηριστεί κράμα ως ένα τυπικό action sandbox game. Με ορισμένες διαφορές. Στο παιχνίδι θα χρειαστείτε να κάνετε μερικούς διπλωματικούς ελιγμούς με στόχο να εκπληρώσετε τους σκοπούς σας. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να συνάψετε σχέσεις συνεργασία με κάποια από τις μεγάλες συμμορίες που ελέγχουν την πόλη σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρείτε ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και την επιβίωση. Αν και σεναριακά το παιχνίδι δίνει την αίσθηση πως οι σχέσεις με τις συμμορίες είναι πολύπλοκες εν τέλει θα διαπιστώσετε μια επιφανειακότητα, η οποία ίσως να δικαιολογείται και από την πραγματική ταυτότητα του παιχνιδιού, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το Mercenaries και όχι το Godfather!

Λέγοντας «πραγματική ταυτότητα» εννοούμε πολύ απλά, την απόλυτη καταστροφή. Αυτό είναι το γενικότερο μοτίβο των αποστολών του παιχνιδιού, καθώς σχεδόν πάντα πρέπει να ισοπεδώσετε τα μισά κτήρια για να πετύχετε το σκοπό σας. Σημαντική βοήθεια στο κομμάτι των καταστροφών θα πάρετε και από διάφορα οχήματα τα οποία τοποθέτησε η Pandemic για να κάνει την ζωή μας περισσότερο εύκολή και... διασκεδαστική. Πέραν τον κλασσικών τζιπ και αυτοκινήτων ο παίκτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε συνολικά 120 διαφορετικά οχήματα, με τα πλοία να είναι η αγαπημένη μας επιλογή.

Αντικειμενικά κριτήρια:

Γραφικά: Δεν διεκδικούν σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητα αλλά στέκονται με αξιοπρέπεια χωρίς να μειώνουν τον τίτλο.
6/10

Ήχος: Είπαμε, πολλά bam boom, πολλοί πυροβολισμοί.
6/10

Χειρισμός: Αρκετά καλός, θα τον εμπεδώσετε σχετικά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα φροντιστήρια.
7/10

Υποκειμενικά κριτήρια:

Ταύτιση με κεντρικό χαρακτήρα: Μεγάλη, είμαστε ισοπεδωτικοί χαρακτήρες και εμείς!
8/10

Replay Value: Δεν είναι μάλλον το παιχνίδι της παρέα αλλά θα το παίξουμε με τον κολλητό!
6/10

Θα το έπαιρνα δώρο: Στους φανατικούς shoot em up fans που θέλουν να τα έχουν όλα!
7/10

Συνολική εμπειρία με βάση το gameplay: H ώρα θα περάσει γρήγορα και ευχάριστα, δεν θα το βαρεθείτε εύκολα και να χαλαρώσετε από μια ημέρα γεμάτη κούραση και άγχη πυροβολώντας και τινάζοντας στον αέρα σχεδόν τα πάντα. That's coolll
8/10

Πλατφόρμα: Playstation 3
Developer: Pandemic Studios
Publisher: Electronic Arts
Διανομή: EA Hellas
Τύπος: Shoot em up

Youtube:

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.