[Review] The House of the Dead 2 & 3 Return

Ορδές από ζόμπι και μια αγέλη αράχνες έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι, έχουν φάει όλα τα ορεκτικά μέχρι και τους καναπέδες και παίζουν ποδόσφαιρο με ένα ξέμπαρκο κεφάλι. Εσείς έχετε το δύσκολο καθήκον να πάτε να τους κάνετε έξωση. Ε, και αν δεν συμβιβάζονται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βία και να τους κάνετε κόσκινο.
Η Sega ανέλαβε να φέρει σε κάθε σπίτι 2 από τα παιχνίδια της σειράς House of the Dead και μάλιστα σε πακέτο. Είστε ενθουσιασμένοι; Για να συγκινηθείτε περισσότερο, δεν έγινε μεγάλο ρετουσάρισμα στα παιχνίδια και, κυρίως στον τομέα των γραφικών, θα σας θυμίσει τον παλιό, τον πολύ παλιό καιρό (πρέπει να συμπληρώνονται περίπου 10 χρόνια από την παρουσίαση του δεύτερου στην αγορά). Στο δεύτερο αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός εκ των πρακτόρων της AMS και ψάχνετε να βρείτε τους συναδέλφους σας, οι οποίοι έφτασαν στην πόλη πριν από εσάς, και να ανακαλύψετε ποιος κρύβεται πίσω από τα περίεργα γεγονότα που συνέβησαν στην Βενετία. Στο τρίτο, που αρχίζει αρκετά χρόνια μετά το τέλος του δεύτερου, η AMS στέλνει 2 ακόμα πράκτορες σε ένα ερευνητικό κέντρο, όπου έχουν αναφερθεί εμφανίσεις διάφορων πλασμάτων και διάφοροι θάνατοι, για να το ερευνήσουν και επίσης για να βρουν έναν ακόμα χαμένο πράκτορα. Και οι δύο αυτοί τίτλοι δεν επιτρέπουν στον παίκτη να ελέγξει τον χαρακτήρα του, αλλά μόνο να κινεί τον στόχο και να πυροβολεί σε μια προκαθορισμένη διαδρομή.
House of the dead 2: Τα modes είναι διαφοροποιήσεις του βασικού παιχνιδιού. Στο Arcade mode μπορείτε να παίξετε μια κλασσική arcade έκδοση του House of the dead 2. Το παιχνίδι είναι γραμμικό, αλλά αρκετές φορές θα σας ζητηθεί να σώσετε κάποιον πολίτη από τα αιμοσταγή ζόμπι και, αναλόγως αν τον σώσετε ή αποτύχετε, θα ακολουθήσετε μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή. Οι πολίτες πραγματικά κινδυνεύουν, Εάν δεν καταφέρετε να τους σώσετε θα πεθάνουν (μερικές φορές με άσχημο τρόπο). Τα αντικείμενα που μπορείτε να μαζέψετε πυροβολώντας σε συγκεκριμένα σημεία είναι αποκλειστικά είτε για να σας δίνουν πόντους είτε ενέργεια. Στο original mode παίζετε το βασικό παιχνίδι με αρκετές διαφορές. Η κυριότερη διαφορά είναι η επιλογή bonus παροχών που πήρατε ή ξεκλειδώσατε καθώς παίζατε. Τα Bonus στοιχεία μπορούν να είναι καινούριες στολές, επιπλέον θαλάμη στο όπλο, περισσότερα credits, καινούρια όπλα και άλλα. Και εδώ, στο τέλος κάθε πίστας, εμφανίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που σώσατε και σας δίνεται επιπλέον life point.

Επίσης μετράται και το ποσοστό ευστοχίας σας. Τα μέρη στα οποία θα κινηθείτε θα είναι αστικά κυρίως και κάποια στιγμή θα φτάσετε στο απομακρυσμένο ουρανοξύστη που χρησιμοποιεί ο Goldman για καταφύγιο (αντιμετωπίζοντας ξανά ορισμένα bosses). Κάποια στιγμή, καθώς παίζετε, ενδέχεται να ξεκλειδώσετε μία special πίστα, στην οποία θα σκοτώσετε ζόμπι και θα πάρετε επιπλέον αντικείμενα. Στο boss mode μπορείτε να σκοτώσετε τα αγαπημένα σας bosses. Επιλέγετε ένα από τα μεγάλα αφεντικά που έχετε αντιμετωπίσει στο παιχνίδι. Παίζετε για να κάνετε καλύτερο χρόνο.

House of the dead 3: Στο arcade mode παίζετε το κλασσικό House of the dead 3. Για να ξεφύγει ο τίτλος από τη γραμμικότητα, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει σε συγκεκριμένα σημεία ποια διαδρομή θέλει να ακολουθήσει ή ποια πίστα να παίξει πρώτη. Αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι θα κληθείτε να σώσετε τον συνάδελφο πρώην πράκτορα και, σε αντίθεση με το δεύτερο που σας σταματάει με cutscenes, το παιχνίδι σταματά και σας δείχνει πιο από τα ζόμπι παρουσιάζει μεγαλύτερη απειλή, βοηθώντας σας έτσι να υπολογίζετε καλύτερα την κατάσταση. Τίποτα δεν θα πεταχτεί απρόσμενα να χτυπήσει τον πράκτορα, όχι ότι χρειάζεται βοήθεια. Ως συνήθως είτε κουβαλάει ένα όπλο μαζί του είτε μπορεί να ξεμπλέξει μόνος του, οπότε χρησιμεύει μόνο για να παίρνετε bonus lives. Τα ζόμπι αυτή τη φορά εξαφανίζονται με διάφορους τρόπους, κυρίως σε ένα σύννεφο κίτρινης σκόνης. Το παιχνίδι σας παρουσιάζει την ιστορία (ότι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια) ώστε να μάθετε τι έγινε μέσα από διάφορα φιλμάκια αναμεταξύ των αποστολών. Η επιλογή time attack σας φέρνει αντιμέτωπους με τον χρόνο, καθώς πρέπει να σκοτώσετε ότι τέρας εμφανίζεται μέσα σε έναν καθορισμένο χρόνο με μόνο ένα credit. Αναλόγως με το ποσό γρήγορα σκοτώνετε κάτι, μπορείτε να πάρετε κάποια bonus δευτερόλεπτα. Στο τέλος ο Dr. Curien θα σχολιάζει την απόδοσή σας.
Η ποικιλία τεράτων στο Hotd2 δεν είναι πολύ μεγάλη. Εκείνα που ξεχωρίζουν είναι τα bosses του παιχνιδιού. Χωρίζονται σε 5 κατηγορίες και ο βαθμός δυσκολίας τους είναι κυμαινόμενος. Λόγω παλαιότητας τα bosses του Hotd3 είναι πιο εντυπωσιακά από αυτά του δευτέρου. Οι σφαίρες πολλές φορές κομματιάζουν ένα τέρας σε υπερβολικό βαθμό και εξαφανίζονται όταν πεθαίνουν (όταν έχουν φάει αρκετές) μέσα σε ένα λουτρό αίματος, οστών και σάρκας.

Μερικές φορές θα δημιουργούν μόνο μια τρύπα σε ένα τέρας. Το όπλο που χειρίζεστε στο Hotd2 είναι διαφορετικό με αυτό του 3 (αλλά μπορείτε να το αλλάξετε στο original mode με το ανάλογο bonus) και φυσικά η δύναμη και ο χρόνος γεμίσματος. Μπορείτε να δείτε gameplay tutorials με συμβουλές για αρχάριους και πιο έμπειρους παίκτες.
Το παιχνίδι δείχνει τα χρονάκια του, κυρίως μέσω των γραφικών του, Στο hotd2 οι επιφάνειες και τα μοντέλα είναι σχεδόν επίπεδα. Πολλές φορές τα αντικείμενα φαίνονται να είναι ισοπεδωμένα στο έδαφος. Οι εκρήξεις, παρ' όλο που θα θεωρούνταν εντυπωσιακές πριν μερικά χρόνια , τώρα απλά φαίνονται σαν να χάνουν frames. To hotd3 είναι κάπως καλύτερο καθώς τα μοντέλα έχουν καλύτερη υφή και οι επιφάνειες διαθέτουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Τα cutscenes και η κίνηση στο 3 είναι ομαλότερη. Στο 3 εμφανίζεται ένδειξη-χαρακτηρισμός του χρόνου που χρειαστήκατε για να σκοτώσετε έναν αντίπαλο (εκτός των Bosses) όπως excellent, faster και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί.
Ηχητικά, το παιχνίδι πλουτίζεται από μια πανδαισία κραυγών και μουγκρητών που προέρχονται κυρίως από τα διάφορα ανθρωπόμορφα-και-μη τέρατα. Οι φωνές των αθώων θα σας συγκινήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τύπος στο hotd2 που δηλώνει ότι δεν θέλει να πεθάνει, αλλά η πληγή στην πλάτη του έχει διαφορετική άποψη.
Στον τομέα του χειρισμού, και τα δυο ανταποκρίνονται στις κινήσεις του παίκτη. Το τρίτο έχει μια επιπλέον δυσκολία, καθώς το όπλο γεμίζει λίγο πιο αργά. Αυτό θα σας αναγκάζει να υπολογίζετε καλύτερα τον χρόνο και τις εναπομένουσες σφαίρες. Το κυρίως πρόβλημα είναι η διαδικασία γεμίσματος. Για να γεμίσει πρέπει να σημαδέψετε έξω από την οθόνη. Πολλές φορές θα πρέπει να σκοτώσετε κάτι που εμφανίζεται ή κινείται στα άκρα της οθόνης. Με την παραμικρή απόκλιση θεωρείται ότι θέλετε να γεμίσετε (ακόμα και όταν είναι ήδη γεμάτο) και θα σας φάει πολύτιμο χρόνο που, σε δύσκολες καταστάσεις όπως όταν αντιμετωπίζετε boss, είναι επικίνδυνο.

Βαθμολογία: 7/10

Αway.gr says: Παλιά και κλασσικά, αυτά τα παιχνίδια έχουν αναθρέψει γενιές και γενιές. Μια μεγάλη ποικιλία τεράτων αρκετά εξελιγμένων ώστε να κουβαλάνε μια ευρεία γκάμα όπλων ή αντικειμένων που θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας (εκτός από πυροβόλα όπλα) και πανέμορφα bosses που θα συγκινούσαν κάθε ιατροδικαστή, νεκροθάφτη ή γενετιστή, το πακέτο αυτό προορίζεται για όσους έχουν ιερή αποστολή να εξοντώσουν όλα τα ζόμπι, για τους γηραιότερους παίκτες που το έπαιξαν κάποτε και θέλουν να το ξαναδούν και για τους καινούριους που τους αρέσει αυτό το είδος shooter. Αν και είναι κάπως μικρά σε διάρκεια, μπορείτε να τα ξαναπαίξετε αρκετές φορές για να κάνετε καλύτερο χρόνο ή μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας.

Είδος παιχνιδιού: Shooter
Διαθέσιμο: Wii
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Sega
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.