[Review] Ironman

Όσο αφορά τα παιχνίδια τα οποία προέρχονται από ταινία του Hollywood, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας. Δεν είναι αντάξια των κινηματογραφικών παραγωγών και σίγουρα πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες του κόσμου. Ο κανόνας φαίνετε πως δεν σπάει ούτε στο Iron Man The Game. To παιχνίδι αποτελεί την μεταφορά της ομότιτλης ταινίας η οποία έκανε την εμφάνιση της τον περασμένο Μάιο αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές χάρη στον πρωταγωνιστή της ταινία, Robert Downey Jr . Η Marvel μάλιστα είχε πιστέψει τόσο πολύ την συγκεκριμένη ταινία, σε σημείο που χρηματοδότησε η ίδια μεγάλο κεφάλαιο για την παραγωγή της, σε αντίθεση με το παρελθόν. Κινηματογραφικά όπως γράψαμε η ταινία δικαίωσε όλους τους συντελεστές της και όσους την πίστεψαν, με το παιχνίδι τι ακριβώς έγινε όμως;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Την παραγωγή του παιχνιδιού υπογραφή η SEGA, ενώ την ανάπτυξη η Secret Level, μια εταιρία αγνώστων λοιπών στοιχείων. Όπως όλες οι επίσημες μεταφορές ταινιών σε παιχνίδια έτσι και το Ironman έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του ότι οι πραγματικοί ηθοποιοί δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες. Μέχρι εκεί όμως καθώς, το παιχνίδι χαράζει ουσιαστικά την δική του ανεξάρτητη διαδρομή. Τι σημαίνει αυτό; Ξεκινάτε σε μια σπηλιά με μια υποτυπώδη στολή ανθρωποειδούς, όπως στην ταινία, ξεφεύγετε από τους απαγωγείς σας, γυρίζετε στην Αμερική και εκεί ξεκινάει και η χρήση της κανονικής σας στολής. Ανάμεσα στις αποστολές σας πάντως υπάρχουν και μικρά intro clips τα οποία σας βοηθούν να καταλάβετε λίγο καλύτερα την πλοκή του σεναρίου.

Στο κομμάτι του gameplay, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα. Ίσως το σημαντικότερο, και πλέον θετικό χαρακτηριστικό, στοιχείο του παιχνιδιού να είναι και ο λόγος για τον οποίο θα δυσανασχετήσετε με τον τίτλο. Αναφερόμαστε στις ατελείωτες πτήσεις οι οποίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές στην αρχή του τίτλου, αλλά γίνονται ιδιαίτερα πολύπλοκες και κουραστικές προς το τέλος. Ένα ιδιαίτερα θετικό σημείο όσο αφορά την πτήση έχει να κάνει με τον έλεγχο του χαρακτήρα σας, ο οποίος στον αέρα είναι ιδιαίτερα προσεγμένος δίνοντας στον χρήστη μια αίσθηση ελευθερίας. Πάντως, από την μέση του παιχνιδιού και μετά, όταν θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλές εναέριες δυνάμεις και περισσότερο ισχυρά bosses, η πτήση πιθανώς να σας ζαλίσει καθώς οι αερομαχίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες χωρίς προφανή λόγο. Κάτι δε το οποίο θα σας εκνευρίσει, έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία θα προκαλείται ζημιές στα bosses. Πραγματικά πολύ αργή και κουραστική. Επίσης πολύ δύσκολη είναι και η καταστροφή των εχθρικών και ελικοπτέρων και αεροπλάνων, στην δεύτερη μάλιστα περίπτωση θα βρείτε ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και μια απλή προσέγγιση καθώς κινούνται με ιδιαίτερα ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κατά την διάρκεια πάντως που ο χαρακτήρα σας θα βρίσκεται στο έδαφος θα ζήσετε τραγικές εμπειρίες, καθώς η απλότητα του χειρισμού σε συνδυασμό με τις λανθασμένες γωνίες λήψεις της κάμερας θυμίζουν έντονα τίτλο επιπέδου Playstation 2.

Η Secret Level στην προσπάθειά της να διευρύνει το βάθος του παιχνιδιού σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε αρκετές αναβαθμίσεις στην στολή σας, άλλες με μεγαλύτερη και άλλες με μικρότερη σημασία, από τις οποίες πάντως δεν θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα (σ.σ. με μικρές εξαιρέσεις). Η μουσική βρίσκεται τέλος σε σταθερά επίπεδα και ο ήχος του περιβάλλοντος είναι αρκετά ικανοποιητικός.

Βαθμολογία: 5/10

Αway.gr says: Το παιχνίδι είχε τις καλύτερες προοπτικές για να πρωταγωνιστήσει και να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στην κινηματογραφική ταινία ωστόσο, από ότι φαίνεται κάπου στην πορεία χάθηκε το focus και η έμπνευση του τίτλου. Θα χαρακτηρίζαμε ως όαση το θέμα των γραφικών του παιχνιδιού και ως αχίλλειο πτέρνα τον χειρισμό του στο έδαφος καθώς και το ουσιαστικό βάθος του τίτλου. Οι φανατικοί του κόμικ είναι σίγουρο πως θα προτιμήσουν τον τίτλο, οι υπόλοιποι θα φανούν κάπως διστακτικοί. Αν πάντως έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στα παιχνίδια με θέμα super ήρωες μάλλον θα ενδώσετε και εδώ. Υπάρχει ελπίδα όμως για κάτι καλύτερο στο μέλλον; Ναι, αν πιστέψουμε τα clues που άφησε η κινηματογραφική έκδοση του τίτλου, η οποία και υποσχέθηκε συνέχεια. Ας ελπίσουμε αυτή η συνέχει να είναι πολύ καλύτερη για το gaming κομμάτι.

Είδος παιχνιδιού: Action
Διαθέσιμο: Playstation 3, Xbox360, Playstation 2
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Secret Level
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.