[Review] Condemned 2: Bloodshot

Το sequel ενός επιτυχημένου τίτλου της Sega, γεμάτο βία, φόνους, όπλα και πολύ αίμα. Η σωστή συνταγή για ένα εξαιρετικό fighting μαζί με μια δόση υπερφυσικού τρόμου και εξωτικών πλασμάτων. Μπείτε στον κόσμο του Ethan Thomas, έναν κόσμο παραδομένο σε μια εξέγερση χωρίς αιτία και μια κρασοκατάνυξη χωρίς τέλος. Ιδού το Condemned 2: Bloodshot.
Το παιχνίδι σας βάζει στην θέση του Ethan Thomas, πρώην αστυνομικού-ερευνητή. Ένας παλιός κατά συρροή δολοφόνος επιστρέφει, ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της πόλης έχει εξεγερθεί και η βία και οι δολοφονίες είναι καθημερινή ρουτίνα. Η μονάδα για την οποία εργαζόταν στο παρελθόν ο Ethan χρειάζεται την βοήθεια του οπότε στρατολογείται σχεδόν με το ζόρι.
Το παιχνίδι προσφέρει αρκετές playable επιλογές: single player, instant action, bloodshot fight club και multiplayer. Στο single player θα παίξετε αποστολές μέσα στο βασικό storyline. Θα εξερευνείτε τον περισσότερο χρόνο τα καταπληκτικά περιβάλλοντα του Condemned και θα αντιμετωπίζετε διάφορους αντίπαλους. Ο Ethan συμπλέκεται αρκετά συχνά με διάφορους αλήτες, ναρκομανείς, αλκοολικούς, διάφορα ύποπτα στοιχεία του υποκόσμου καθώς και απλούς πολίτες που για κάποιο λόγο παραέγιναν επιθετικοί. Ως πρώην αστυνομικός και νυν αλκοολικός τα έχει συνηθίσει. Αρκετές φορές θα χρησιμοποιήσετε όπλα για γρήγορο καθάρισμα. Στο παιχνίδι αυτό δεν μπορείτε να κρατάτε ότι μαζεύετε (δεν έχει Inventory) οπότε ξεχάστε το μεγάλο οπλοστάσιο. Δεν μπορείτε να κουβαλάτε πυρομαχικά για τα όπλα που κρατάτε ή πρόκειται να βρείτε. Τα μόνα που μπορείτε να έχετε είναι όσα περιέχονται στο όπλο. Ο Ethan είναι πολύ νευρικός οπότε για να χαλαρώνει και να σταθεροποιείται το χέρι του θα πρέπει να πίνει αρκετά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Επειδή τα όπλα είναι πολυτέλεια, τις περισσότερες φορές θα βασίζεστε στα δύο του χέρια (και το ένα πόδι) για να ολοκληρώσετε την δουλειά. Τα διάφορα άλλα αντικείμενα που μαζεύετε χρησιμεύουν απλά για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Μπορείτε να τα πετάξετε στους αντιπάλους σας για να κερδίσετε κάποια επιπλέον δευτερόλεπτα. Μπορείτε να συνδυάζετε τα χτυπήματά σας κάνοντας combos αν ακολουθείτε τις ενδείξεις που εμφανίζονται όταν έχετε κάνει τα πρώτα επιτυχή χτυπήματα. Ακολουθώντας τις ενδείξεις αυτές μπορείτε να σκοτώσετε ακαριαία έναν αντίπαλο είτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα του περιβάλλοντος χώρου για να τους σκοτώσετε.

Αν βρεθείτε σε δύσκολη κατάσταση μπορείτε να μπλοκάρετε τα εχθρικά χτυπήματα, αλλά θα δεχτείτε κάποια ζημιά και, αν κρατάτε όπλο ή άλλο αντικείμενο, θα δεχτεί και αυτό ζημιά με κίνδυνο να σπάσει και να το χάσετε. Μπορείτε να αποφύγετε τις επιθέσεις ή εάν βρεθείτε περικυκλωμένοι να προσπαθήσετε να τρέξετε. Το αρνητικό είναι ότι μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα κουραστεί και θα σταματήσει οπότε θα πρέπει να τους αντιμετωπίσετε υποχρεωτικά. Το καθήκον του αστυνομικού δεν σταματάει εκεί.
Πολλές φορές θα βρεθεί σε σκηνές όπου έχει διαπραχθεί ένα ειδεχθές έγκλημα ή θα πρέπει να εξετάσει κάποια στοιχεία. Τότε επιστρατεύει τα υπερσύγχρονα γκατζετάκια που διαθέτει, τις αστυνομικές του γνώσεις και ικανότητες και, φυσικά, την δική σας αντίληψη και προσοχή. Είτε εξετάζετε ένα νεκρό σώμα, είτε προσπαθείτε να βρείτε ίχνη, είτε αναζητείτε στοιχεία, η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια. Θα πρέπει πρώτα να βρείτε μια συγκεκριμένη περιοχή που υπάρχει το στοιχείο. Ύστερα επιλέγετε μία πρόταση από τις υπάρχουσες που περιγράφει καλύτερα αυτό που βλέπετε. Όταν έχετε συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία μπορείτε είτε να τα στείλετε στην Rosa (η οποία θα τα αξιολογήσει) είτε να ακυρώσετε και να ξαναρχίσετε. Στην έρευνα χρησιμοποιείτε το γνωστό σε όσους ασχολούνται με αστυνομικές ταινίες UV light για να βρείτε ίχνη που δεν ορατά με γυμνό μάτι. Το δεύτερο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε αρκετά είναι μια ψηφιακή κάμερα, με την οποία θα τραβάτε φωτογραφίες και θα τις στέλνετε στο εργαστήριο για ανάλυση.
Εκτός από την βασική αποστολή σε κάθε επίπεδο υπάρχουν υποαποστολές. Είναι προαιρετικές και δεν επηρεάζουν την εξέλιξη της βασικής αλλά εάν ολοκληρωθούν βοηθάνε στην τελική βαθμολογία.
Οι αντίπαλοί σας φαίνεται να ακολουθούν μια απλή λογική: να σας χτυπούν μέχρι θανάτου. Θα σας ρίχνουν αντικείμενα (ή θα πυροβολούν) και ύστερα, όταν αδειάσουν τα χέρια τους θα σας επιτίθενται. Μερικές φορές θα σπάνε λάμπες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή τεχνητού φωτός ώστε να μην μπορείτε να τους εντοπίσετε εύκολα. Θα τρέχουν στους διαδρόμους και τις κλειστές περιοχές από δωμάτιο σε δωμάτιο για να σας αιφνιδιάσουν. Αν τους αφήσετε (σε περίπτωση που μαζευτούν δυο ή περισσότεροι) υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσουν να πλακώνονται μεταξύ τους.

Σε συγκεκριμένα σημεία των περιοχών υπάρχουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτά κοινώς να τα πιάσετε από την κεραία ή να αλλάζετε συχνότητα μέχρι να πετύχετε λήψη χωρίς παράσιτα και να παρακολουθήσετε τα νέα της ένοπλης εξέγερσης.
Η επιλογή Instant Action σας προσφέρει μερικές καινούριες περιοχές, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από το βασικό story του παιχνιδιού και παίζονται online.
Η επιλογή Bloodshot fight club περιέχει αποστολές (τις ξεκλειδώνετε) ανεξάρτητες από την βασική πλοκή, αλλά εξίσου διασκεδαστικές. Ρόλο παίζει και ο χρόνος μέσα στον οποίο θα τις ολοκληρώσετε.
Στο multiplayer κομμάτι, έχετε 4 επιλογές: deathmatch, Team deathmatch, bum rush και crime scene. Στο deathmatch κερδίζει ο παίκτης που μετά την λήξη του χρόνου έχει περισσότερους φόνους από τους άλλους. Στο team deathmatch οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες και προσπαθούν να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν. Στο bum rush οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, στους SCU και Influenced, και οι μεν προσπαθούν να σκοτώσουν τους δε πριν τελειώσει ο χρόνος. Στο crime scene, οι Influenced κρύβουν βαλίτσες με στοιχεία και οι SCU προσπαθούν να τις βρουν και να εξετάσουν τα στοιχεία πριν τελειώσει ο χρόνος.
Τα γραφικά του παιχνιδιού βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Τα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη φυσικότητα στον σχεδιασμό και η κίνηση τους είναι ομαλή. Οι λεπτομέρειες των επιφανειών είναι εντυπωσιακές. Θα το προσέξετε αυτό ιδιαίτερα την ώρα που θα χρησιμοποιείτε την κάμερα, θα ψάχνετε στοιχεία ή θα κολλάτε στον τοίχο. Ο φωτισμός και η χρήση του φωτός (ή η έλλειψη του πολλές φορές) δίνει έναν πιο σκοτεινό και ρεαλιστικό τόνο στο περιβάλλον. Η χρήση του φακού σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν υποχρεωτική και σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα επαρκεί. Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι τα video κινηματογραφικής ποιότητας και ειδικότερα το εισαγωγικό φιλμάκι που θυμίζει τίτλους έναρξης ταινίας.
Ο χειρισμός του είναι εύκολος και δεν παρουσιάζει προβλήματα. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μπορεί να ανεβαίνει λίγο η δυσκολία λόγω μειωμένης ή περιορισμένης ορατότητας.
Στον τομέα του ήχου μπορείτε να απολαύσετε τις συνομιλίες των χαρακτήρων και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Βαθμολογία: 9/10

Away.gr says: Με κάποιες χαρακτηριστικές αλλαγές στο gameplay, το Condemned επιστρέφει ανανεωμένο και αυτή την φορά και για PS3. Διαθέτει ένα πιο εξελιγμένο ερευνητικό σύστημα. Ο συνδυασμός μάχης σώμα-με-σώμα και μάχης με όπλα βοηθάει να μην γίνει το παιχνίδι ένα μονότονο shooter ή ένα μονόπλευρο fighting. Μοιάζει με το F.E.A.R. και έχουν ουσιαστικά αναπτυχθεί από την ίδια εταιρία.

Είδος παιχνιδιού: First-Person Action
Διαθέσιμο: Playstation 3 (Xbox 360)
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Monolith Productions
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.