[Review] The Incredible Hulk

Εάν πρέπει να βρούμε κάποιον υπερήρωα ο οποίος έχει το δικαίωμα να νιώθει ‘αδικημένος' τόσο από την πορεία του στην μεγάλη οθόνη όσο και στον τομέα του gaming αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Hulk. Με μια ιδιαίτερα χλωμή κινηματογραφική μεταφορά το 2003, παρά τα μεγάλα ονόματα στο cast, και ένα ακόμα πιο χλωμό παιχνίδι ο πράσινος γίγαντας αισθανόταν ιδιαίτερα αδικημένος όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά από την στιγμή που ο Spiderman, επίσης της Marvel, γνώριζε μεγάλη επιτυχία. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της απόπειρα η Marvel επιστρέφει με το Incredible Hulk και δυστυχώς δείχνει πως δεν έμαθε από τα λάθη της.

Σεναριακά το παιχνίδι ακολουθεί τις αρχές της ταινίας. Είστε ο Bruce Banner aka Hulk ο οποίος, κατά την διάρκεια ενός στρατιωτικού πειράματος, εξαιτίας της έκθεσης του σε ακτίνες γάμμα μεταλλάσσεται, μερικώς ακούσια, σε ένα μεταλλαγμένο και οξύθυμο τέρας το οποίο έχει τεράστια σωματική δύναμη, αντοχή και ταχύτητα. Φυσικά ο στρατός δεν μένει αμέτοχος στο παιχνίδι, καθώς όπως είναι φυσικό θεωρεί πως ο Hulk είναι στρατιωτικό πείραμα και του ανήκει. Έτσι ξεκινάει και η καινούργια περιπέτεια του Banner/Hulk o οποίος προσπαθεί να ξεφύγει, τουλάχιστον στην αρχή, από τον στρατό. Ωστόσο ο στρατός είναι μόνο ένας από τους πονοκεφάλους που θα πρέπει να αντιμετωπίσει o Hulk για να καταφέρει να σωθεί. Την εμφάνιση τους στον τίτλο κάνουν επίσης μερικοί από τους γνωστούς εχθρούς από τα κόμικς του Hulk όπως ο Abomination, ο Bi-Beast, οι U-Foes και οι The Enclave. Ο ισχυρότερος αντίπαλος όλων είναι φυσικά ο Abomination ο οποίος ωστόσο θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση του στον τίτλο.

Στο κομμάτι των γραφικών η Edge of Reality, η εταιρία η οποία ανάπτυξε τον τίτλο για τις κονσόλες, δεν έδωσε την απαιτούμενη βάση και σημασία που θα έπρεπε. Αν και ο Hulk είναι αρκετά καλοσχεδιασμένος με πολλές λεπτομέρειες δεν ισχύει το ίδιο τους αντιπάλους, λιγότερο, και για το περιβάλλον περισσότερο. Τα κτίρια δεν έχουν πολλές λεπτομέρειες, είναι αρκετά τετραγωνισμένα ενώ τα αυτοκίνητα και οι πεζοί περνούν μάλλον αδιάφοροι καθώς είναι σχεδιασμένοι χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή. Οι καταστροφές που προκαλεί ο πρωταγωνιστής μας επίσης δεν έχουν καμία φυσικότητα, τόσο όσο αφορά τις καταστροφές κτιρίων όσο και τις καταστροφές των αυτοκινήτων και των υπολοίπων αντικειμένων.

Κάναμε αναφορά στην ποιότητα των καταστροφών που προκαλεί ο Hulk στους εχθρούς και το περιβάλλον όχι τυχαία, αλλά επειδή πολύ απλά όλο το παιχνίδι είναι βασισμένο σε αυτή την φιλοσοφία. Ο τίτλος μας δίνει την εντύπωση πως είναι εξολοκλήρου φτιαγμένος αποκλειστικά για αυτό τον λόγο, καθώς ο Hulk δεν έχει και πολλές άλλες δυνατότητες. Το τέρας λοιπόν βγήκε βόλτα στην πόλη και κάνει ζημιές. Οι τρόποι τώρα με τους οποίους μπορείτε να προκαλέσετε ζημία σε ένα αντικείμενο είναι αρκετοί, δίνοντας το φιλί της ζωής στον τίτλο. Εκτός από το κλασσικό και παραδοσιακό μπουνίδι, στο οποίο ο χαρακτήρας σας είναι ιδιαίτερα καλός, θα έχετε την δυνατότητα και για περισσότερο πολύπλοκες κινήσεις όπως το ThunderClap το οποίο είναι μια κίνηση η οποία προκαλεί ένα οστικό κύμα σε μικρή απόσταση. Πολύ αποτελεσματικότερες επιθέσεις ωστόσο θα επιτυγχάνετε με την βοήθεια αντικειμένων που υπάρχουν στο περιβάλλον τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν όπλα. Μια επίσης σημαντική δυνατότητα του ήρωα μας έχει να κάνει με την αλτικότητα. Ο Hulk μπορεί ούτε λίγο ούτε πολύ να διανύσει πάνω από ένα οικοδομικό τετράγωνο μόνο με ένα άλμα ενώ η συγκεκριμένη δυνατότητα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη κατά το σκαρφάλωμα σε ψηλά κτίρια. Είπαμε σκαρφάλωμα, ναι ο Hulk σκαρφαλώνει με χαρακτηριστική άνεση σε οποιοδήποτε κτίριο και αν θελήσετε, όσο ψηλό και αν είναι. Μετά από ένα σημείο πάντως είναι η αλήθεια πως ο Hulk ανεβασμένος πάνω σε ψηλά κτίρια μοιάζει αρκετά με την Spiderman έκδοση του King Kong, κυρίως λόγο όγκου. Την ποιότητα των γραφικών ακολουθεί και ο ήχος στο παιχνίδι ο οποίος περνά αλλά δεν ακουμπά καθώς δεν αγκαλιάζει ουσιαστικά την δράση του παιχνιδιού.

Από πλευράς επιπέδου δυσκολίας ο τίτλος έχει ορισμένες καλές στιγμές με λάθος ωστόσο προσανατολισμό. Όσο αφορά τις μάχες με τον στρατό και τις απλές εχθρικές μονάδες οι μάχες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες κυρίως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των εχθρών που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μαζί. Κάτι τέτοιο πάντως δεν ισχύει και για τους αρχηγούς καθώς μοιάζουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς, κατώτεροι των περιστάσεων.

Βαθμολογία: 6/10

Away.gr says: Incredible Hulk, not so incredible result. Και το εννοούμε. Για δεύτερη φορά ο πράσινος γίγαντας δυστυχώς δεν απολαμβάνει έναν τίτλο αντάξιο της αξίας και της δημοφιλίας του. Η έλλειψη σεναρίου και ποιότητας στο gameplay καθηλώνει σε μεγάλο βαθμό έναν τίτλο ο οποίος, θεωρητικά, θα μπορούσε να είχε παρουσιάσει ένα περισσότερο προσεγμένο αποτέλεσμα. Το Incredible Hulk θα το προτείνουμε σε όσους από εσάς αρέσουν πολύ οι καταστροφές, μόνο οι καταστροφές.

Είδος παιχνιδιού: Action
Διαθέσιμο: Playstation 3 (Xbox 360)
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Edge of Reality
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.