[Review] Dark Sector

Εκπληκτικά γραφικά, εξαιρετικές μάχες, φοβερές ανατινάξεις και ένας πρωταγωνιστής που θα τον ζήλευε ο Terminator, ο τίτλος αυτός της Sega ήρθε να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται ο κεντρικός χαρακτήρας να είναι πάντα ένας μισθοφόρος που βασίζεται σε όπλα αλλά μια πραγματική απειλή για όποιον τον συναντήσει στο δρόμο του.
Η κύρια απειλή (και το δυνατότερο όπλο) είναι ένας ιός, ο οποίος μεταδίδεται αρκετά εύκολα από έναν ζωντανό οργανισμό στον άλλο. Καλύπτει σταδιακά το θύμα με μεταλλικό δέρμα και του δίνει μοναδικές ικανότητες. Οι ξενιστές ως συνήθως τρελαίνονται από τον υπερβολικό πόνο που προκαλεί η μετάλλαξη. Η οργάνωση για την οποία δουλεύει ο Hayden (κεντρικός χαρακτήρας) θεωρούσε ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε κάποιο εργαστήριο της Σοβιετικής Ένωσης. Οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν τυχών ανάμιξη με τον ιό και προσπάθησαν να περιορίσουν την εξάπλωση του.
Η οργάνωση στέλνει τον Hayden για να καθαρίσει μια αποστολή που είχε ανατεθεί αρχικά σε έναν άλλο πράκτορα, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στην Lasria, ένα λιμάνι στην Ρωσία. Ο Hayden πάσχει από μια ασθένεια που δεν του επιτρέπει να αισθάνεται πόνο. Αρκετά χρήσιμη, καθώς μετά από το πρώτο κεφάλαιο, ένα καταπληκτικό ασπρόμαυρο επίπεδο, προσβάλλεται από τον ιό.
Ο ιός, παρ' όλο που δεν είναι φιλικός προς τον ξενιστή, κάνει τον ήρωα φονικό όπλο. Τίποτα δεν θα σταθεί στον δρόμο του. Το πρώτο όπλο που θα πάρετε είναι το Glaive, ένα στρογγυλό αντικείμενο με λεπίδες, και είναι το πιο απαραίτητο μέσα στο παιχνίδι. Εκτός από το να σφάζετε εχθρούς χρησιμεύει στο να ανοίγει πόρτες, να σπάει αλυσίδες, να φορτισθεί με κάποιο στοιχείο. Η κύρια χρήση του και η πιο διασκεδαστική, εκτός από τις μάχες σώμα με σώμα, είναι να το εκτοξεύετε στους αντιπάλους σας σαν μπούμερανκ. Ακόμα και αν δε τον πετύχετε με την πρώτη μπορεί να χτυπηθεί καθώς γυρίζει το Glaive. Μπορεί να σκοτώσει ακαριαία και με το Aftertouch (μια ικανότητα που θα πάρετε προχωρώντας στο παιχνίδι) θα μπορείτε να το οδηγείτε εσείς και να πετυχαίνετε περισσότερους από έναν στόχους.

Μπορείτε να το φορτίσετε με κάποιο από τα τρία στοιχεία (πάγος, φωτιά, ηλεκτρισμός) για να λύσετε απλούς γρίφους -όπως να ανοίξετε μια πόρτα ή να ανάψετε φωτιά-, να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας με στυλ ή να δημιουργήσετε μια έκρηξη στοιχειακού περιεχομένου (αργότερα στο παιχνίδι). Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το περίστροφο. Οι αντίπαλοί σας ελέγχονται από μια καλή AI. Κρύβονται, ρίχνουν χειροβομβίδες, κινούνται προς το μέρος σας με προσοχή και όσο μπορούν κρυμμένοι, διαθέτουν μια ποικιλία όπλα και, εάν τα βρουν σκούρα, θα οπισθοχωρήσουν για να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη κρυψώνα. Πολλές φορές, όταν θα θέλουν να γεμίσουν θα το ανακοινώνουν και θα σας δίνουν μια καλή ευκαιρία για αντεπίθεση. Τα όπλα που αφήνουν πίσω οι νεκροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά μόνο για λίγο, καθώς υπάρχει αισθητήρας σε κάθε όπλο που αντιλαμβάνεται αν ο χειριστής έχει μολυνθεί. Καινούρια όπλα αγοράζετε στην μαύρη αγορά (μετά το τρίτο κεφάλαιο). Το inventory σας είναι μικρό και αποτελείται κυρίως από πυρομαχικά, όπλα, χειροβομβίδες.
Τα πυρομαχικά βρίσκονται σε κουτιά και μπορείτε να βρείτε αναβαθμίσεις τις οποίες μπορείτε να τις προσαρτήσετε σε όπλα (στην μαύρη αγορά). Ενδείξεις για την υγεία του παίκτη παρέχονται οπτικά (και ηχητικά) αλλά όχι με την συνηθισμένη μπάρα.

Όσο δέχεστε ζημιά, η οθόνη θα αναβοσβήνει με ένα ελαφρώς κόκκινο χρώμα και όσο δέχεστε περισσότερη ζημιά θα γίνεται εντονότερα κόκκινη. Όταν ο Hayden είναι στα τελευταία του, θα αρχίσει να δίνει και ηχητικές ενδείξεις. Μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τοίχους και διάφορα άλλα εμπόδια και να αναπληρώσετε την ενέργεια σας- ένα ακόμα από τα θετικά του ιού- μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ανάλογα με τις ενέργειες σας ξεκλειδώνονται διάφορα επιτεύγματα, παραδείγματος χάριν εάν χρησιμοποιείτε μόνο το Glaive σε ένα κεφάλαιο θα ξεκλειδωθεί και το ανάλογο achievement.
Τα αφεντικά του παιχνιδιού είναι μία μύξη από τα συνιθισμένα ελικόπτερα και τανκ τεράστια μηχανικά τέρατα, κάτι πλάσματα που θυμίζουν ζόμπι, μεγάλα πειράματα που σκαρφαλώνουν σε τοίχους. Ένα από αυτά θα έχετε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε για να προχωρήσετε σε μια περιοχή (δυστυχώς αρκετά μικρή).
Ο τίτλος εκτός από το κυρίως παιχνίδι διαθέτει δύο multiplayer modes. Στο Epidemic, δέκα παίκτες χωρίζονται σε δυο ομάδες και προσπαθούν να σκοτώσουν η μία τον αρχηγό της άλλης. Στο Infection παίζετε ως Hayden με όλες τις ικανότητες εναντίον σε άλλους 9 παίκτες (ως Hayden και αυτοί).
Αυτό που «τραβάει» το μάτι είναι τα γραφικά του. Είτε σε cutscenes, είτε σε φιλμάκια είτε ingame, παρουσιάζει μια ομοιομορφία. Έχει υψηλού επιπέδου λεπτομέρεια σε επιφάνειες. Τα μοντέλα είναι αρκετά ρεαλιστικά. Η κίνηση και η υφή του υδάτινου στοιχείου είναι εντυπωσιακή και η παρουσία βροχής έχει αποδοθεί όσο πιο κοντά στο αληθινό. Το φώς που πέφτει μπορεί να ανακλαστεί σε διάφορα αντικείμενα και, ειδικότερα στο Glaive, έχει θεαματικά αποτελέσματα. Όταν χτυπάτε έναν τοίχο, το αντικείμενο όντος προσκρούει στον τοίχο ενώ εάν ρίξετε το Glaive και χτυπήσει σε εμπόδιο θα γυρίσει.
Υπάρχουν κάποια προβλήματα στον χειρισμό καθώς θα πρέπει να κατευθύνετε εσείς το στόχαστρο και την κάμερα. Θα πρέπει επίσης να μάθετε να χειρίζεστε το Glaive με την ικανότητα afterTouch, καθώς θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια.

Βαθμολογία: 8.5/10

Away.gr says: Το Dark Sector είναι ένας αρκετά δυνατός τίτλος. Σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε ένα shooter χωρίς να σκέφτεστε πότε θα βρείτε το επόμενο θεραπευτικό αντικείμενο ή πυρομαχικά γιατί ξεμείνατε για ακόμα μια φορά (στο μεγαλύτερο του μέρος). Με μια ποικιλία περιοχών και μια μικρή ευκαιρία να τις εξερευνήσετε, παρ' όλη την γραμμικότητά του, αφήνει μια καλή πρώτη εντύπωση.

Είδος παιχνιδιού: First Person Shooter
Διαθέσιμο: Playstation 3 (Xbox 360)
Εκδότης: D3 Publisher
Ανάπτυξη:Digital Extremes
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.