Οι REM στην συναυλία του MTV

Σε μια βραδιά που η Ελλάδα γιόρταζε τον ερχομό του μεγαλύτερου μουσικού καναλιού στον κόσμο,της μεγαλύτερης παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ,του Mtv όλα έδειχναν να είναι τέλεια στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο (ή σχεδόν όλα).Ας πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή...
Απο νωρις το μεσημέρι πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει την είσοδο του Παναθηναϊκού σταδίου και τους χώρους γύρω απο την Αρδηττού με σκοπό να παρευρεθούν στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωνε το MTV Greece με τους δικους μας C:Real και τους Gabriela Cilmi, Kaiser Chiefs, R.E.M.

Οι πύλες του σταδίου ανοιξαν γύρω στις 17.40 και χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας (ηταν αλλοστε ελεύθερη η είσοδος) άρχισαν να ξεχύνονται σαν δαιμονισμένοι ωστε να βρούν μια καλή θέση γύρω απο την τεράστεια σκηνή που στηνόταν επι μια βδομάδα.Καπου αναμεσα σε αυτούς κι εγώ με το v.i.p πάσσο και αλλοι τόσοι με v.i.p pass που επρεπε να κάνουμε ολόκληρο το γύρω του σταδίου σαν σημερινοί «Σπύροι Λούηδες» και να ρωτήσουμε 30 οργανωτές για να βρούμε τις θέσεις μας ειπράττοντας κάθε φορά ενα απλό «Δεν ξέρω κύριε...»Ούτε μία πινακίδα,ούτε ενας χριστιανός να βοηθήσει.
Πρώτο οργανωτικό ατόπημα!

Αφού μετά απο 20 λεπτά περιπλάνησης μεσα στο στάδιο βρήκαμε τις θέσεις μας οι οποίες ήταν ένα κομμάτι στη δεξιά κερκίδα και αφού διαπιστώσαμε οτι δεν διέφεραν σε τίποτα από το αντίστοιχο κομμάτι στην αριστερή κερκίδα (στα 20 λεπτα θα μπορούσαμε να είχαμε βρεί και εκεί μια θέση) καθίσαμε αναμένοντας να ξεκινήσει το show.Οι προσκλήσεις ήταν μονές και ετσι η αναμονή γινόταν ακόμα πιο δύσκολη έχοντας σύμμαχο και τον αέρα.Το event ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19,30,παρ'ολα αυτά μέχρι τις 19,15 κανένα ίχνος μουσικής.Ενα τραγουδάκι ρε αδελφέ στις τόσες ώρες ,ενα βιντεοκλιπ στα videowall , να πούμε οτι ήρθαμε σε συναυλία... Δεύτερο οργανωτικό ατόπημα! Κάπου εκεί ξεκινάνε να γίνονται οι πρώτες δοκιμές στα μικρόφωνα και να παίζονται τα πρώτα videoclip που καμια σχέση δεν ειχαν με τη συναυλία.Ξαφνικά τα φωτα χαμηλώνουν και εμφανίζεται στη σκηνή ο Διευθυντής του MTV Usa μαζί με τους Έλληνες παρουσιαστές Ναυσικά και Άλεξ οι οποιοί παρουσιάζουν το show. Σημειώνουμε οτι σε κάθε διακοπή του event είτε για αλλαγή του σκηνικού είτε για να μεταφερθούν οι παρουσιαστές απο το ενα σημειό του σταδίου στο άλλο ή απο τα backstage στο stage έπαιζαν τα ίδια και τα ίδια ασχετα με τη συναυλια videoclip.
Τρίτο οργανώτικό ατόπημα!

To event ξεκινάει επιτέλους!Χειροκροτήματα παντού!Πρώτοι στη σκηνή εμφανίζονται οι C:Real,οι οποίοι θα ερμηνεύσουν 4 εμπορικά και γνωστά στο κοινό κομμάτια τους, «Κι αν δε σε ξαναδώ», «Με μια φωνή» , «Επικίνδυνα σε θέλω»,»Κάθε μου σκέψη».Θα τους θυμόμαστε μόνο για την αισθησιακή κίνηση της τραγουδίστριας του συγκροτήματος και για την ερμηνεία του δικού τους «with or without you» που έγραψαν πριν 10 χρόνια κι εγινε διεθνώς γνωστό. Μετα από 15 λεπτά καθυστέρησης εμφανίζεται στη σκηνή η Gabriela Cilmi που η εμφάνιση της θύμισε Ελληνίδα τραγουδίστρια του '70.Ερμήνευσε 6 τραγούδια μεταξύ των οποίων τα πιο εμπορικά «sweet about me» και «save the lies» αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενθουσίασε το κοινό -που εξακολουθούσε να εισέρχεται μαζικά στο στάδιο- αντιθέτως κοίμισε και αυτούς που ήρθαν «φτιαγμένοι» για μια ροκ βραδια.

Μεχρι εκείνη τη στιγμή η βραδια ηταν πολύ υποτονική και εξελισσόταν σε παρωδία.Πρώτα δείγματα αποχώρησης απο τον κόσμο..Στα videowall εμφανίζονται για πρωτη φορα oι R.E.M. backstage σε συνέντευξη στον δ/ντη του Μtv Usa και επικρατεί χαμός.

Μετά απο μια επίσης τεράστεια καθυστέρηση σειρά παίρνουν οι Kaiser Chiefs οι οποίοι με τη σκηνική τους παρουσία(τις ακροβασίες του Ricky Wilson στο stage,που ήταν πολύ επικοινωνιακός με τον κόσμο) και το δυναμικό τους ύφος αρχισαν να αφυπνίζουν το κοινό και να δίνουν μια ροκ νότα,με αποκορύφωμα την ερμηνεία του πιο εμπορικού και γνωστού τους κομματιού «Ruby».
Ξανά καθυστέρηση, όμως γνωρίζοντας ποιοι θα ακολουθήσουν η αναμονή γινόταν ανυπομονησία.Μεχρι να ετοιμαστεί η σκηνή ακολούθησε backstage interview του Αγγλικού συγκροτήματος που προηγήθηκε καθως και παρουσίαση των ξένων δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός.Βέβαια μπορεί τη συναυλία να την κάλυπταν τα Mtv Italy,France,Spain,Portugal LIVE και μπορεί το Mtv να είναι παγκόσμιο κανάλι ,τίποτα όμως δε δικαιολογεί το οτι χάθηκε η ελληνικότητα της βραδιάς όσον αφορά τη γλώσσα καθώς η γιαγιά ,ο κύριος απο το βορινό χωριό και το μικρό παιδακι( είπαμε ηταν ελεύθερη είσοδος ,ετσι πήγε και η κουτσή Μαρία) δεν καταλάβαιναν τίποτα απ'οσα συνέβαιναν εκείνη την ώρα.

Τέταρτο οργανωτικό ατόπημα!
Είναι 22.15 και οι R.E.M. εμφανίζονται στη σκηνή...Το Μεγαλο Alternative Rock συγκρότημα απο την Αθήνα της Georgia βρίσκονται για δεύετρη φορά στην δικιά μας Αθήνα.Πανδαιμόνιο...
Η πιο χαρακτηριστική φωνή ροκ συγκροτήματος,αυτή του showman vocalist Michael Stipe συνοδευεται απο τουλαχιστον 50,000 άλλες φωνές!Η βραδια εκείνη τη στιγμή γίνεται μαγική!
Ερμηνεύονται πασίγνωστα κομμάτια με καταπληκτική σκηνική παρουσία όπως μονο ο βραχύσωμος τραγουδιστής του αμερικάνικου συγκροτήματος ξέρει να κάνει και να ξεσηκώνει το κοινό.
"Drive" , "Man on the moon" , "Imitation of life" , "She just wants to be" , "Bad day" , "Orange crush" , "Supernatural tears" , "The one I love" μερικά απο τα πιό γνωστά ενώ στο "Losing my religion" o χρόνος σταμάτησε, το κοινό εκστασιάστηκε και χοροπηδούσε.

Και αφού καποια στιγμή έφυγαν ξαφνικά και με πολύ έξυπνο τρόπο ζήτησαν "ψήφο εμπιστοσύνης" από το κοινό ,που δε σταμάτησε να φωναζει το όνομα του γκρουπ, ξαναεμφανίστηκαν στο stage συνεχίζοντας το ρεσιταλ.Κατα τις 00.10, και ενώ ειχαν ακουστεί ήδη 21 τραγούδια τους (πολυ λίγα για το μέγεθος της δισκογραφίας τους και των επιτυχιών τους) Micael Stipe, Peter Bucks και Mike Mills υποκλήθηκαν στο ενθουσιασμένο αθηναϊκό κοινό δίνοντας υπόσχεση επιστροφής στην Αθηνα για νέα συναυλία.Εμεις ας ελπίσουμε οτι θα την τηρήσουν σύντομα.

Ήρθε η ώρα της επιστροφής και η μεγάλη έξοδος ανω των 50,000 θεατών απο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο...Οι εντυπώσεις μοιρασμένες...Σίγουρα στην τηλεόραση θα φάνηκαν όλα μαγικά και ονειρεμένα, καθώς μεταδίδόταν ζωντανά η συναυλία, παραλείποντας τα τεράστεια οργανωτικά λάθη. Όσον αφορά τους R.E.M..... «that was just a dream,just a dream,just a dream, dream».

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.