[Review] The Sims Pet Stories

To Sims Pet Stories είναι το τελευταίο επεισόδιο της μεγάλης οικογένειας των The Sims. Όπως φανερώνει και το όνομα του τίτλου το παιχνίδι ασχολείται με τις σχέσεις των Sims με τα αγαπημένα τους κατοικίδια ζωάκια. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως το Pet Stories είναι ο δεύτερος τίτλος της σειράς ασχολείται με τα κατοικίδια ζώα μετά το Sims 2 Pets. Η διαφορά του ωστόσο με τοv προηγούμενο τίτλο είναι ότι το Pet Stories δεν αποτελεί προέκταση της βασικής σειράς των Sims. Αυτό σημαίνει καταρχάς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιο άλλο, παλαιότερο, παιχνίδι των Sims για να εγκατασταθεί. Αυτή η ακεραιότητα του τίτλου του επιτρέπει να ξεχωρίσει από το παρελθόν της σειράς και να παρουσιάσει με μια «καθαρότητα» ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια στην ζωή ενός Sim, αυτό της σχέσης του με τα κατοικίδια ζώα.

Τεχνικά το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από την EA ως laptop friendly πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι απαιτήσεις του είναι περιορισμένες, σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς, και σας επιτρέπει να το χαρείτε στο laptop σας. Το no Full Screen mode που χαρακτηρίζει τον τίτλο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο καθώς σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα email και τον ΙΜ σας καθώς παίζετε. Τα δύο παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με το κατατοπιστικό αρχικό video που σας πληροφορεί για όλες τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού δείχνουν πως στην EA ελπίζουν πως ο συγκεκριμένος τίτλο θα αποτελέσει ένα καλό σκαλοπάτι για καινούργιους χρήστες στο παιχνίδι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο άλλο τίτλο της σειράς στο παρελθόν.

Στην αρχή του παιχνιδιού επιλέγετε έναν από τους δύο βασικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού για να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας. Ανάλογα με τον χαρακτήρα που θα διαλέξετε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με διαφορετικές καταστάσεις και στόχους στην ιστορία σας. Εάν διαλέξετε την Alice, θα γνωρίσετε μια νεαρή κοπέλα που ζει μια ήσυχη ζωή παρέα με τον σκύλο της Sam ώσπου μια μέρα ο σπιτονοικοκύρης θα αποφασίσει ότι αν δεν του πληρώσει τα χρωστούμενα χρήματα θα την διώξει από το σπίτι. Μια τοπική επίδειξη σκύλων και το πρώτο βραβείο θα γίνει ο μεγάλος στόχος της Alice για να πληρώσει το σπίτι της. Από την άλλη πλευρά ο Stephen είναι ένας επιτυχημένος σεφ με εξαιρετικά προβλέψιμη και βαρετή ζωή. Αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει η Diva (το γατάκι του) το οποίο θα φέρει τα πάνω-κάτω στην ζωή του.

Το Pet Stories θα λέγαμε πως από πλευράς φιλοσοφίας αποκλίνει από την υπόλοιπη σειρά The Sims. Η κύρια αιτία δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον τίτλο του παιχνιδιού. Στο Pet Stories το κύριο αντικείμενο είναι το κατοικίδιο ζώο του Sim σας, όχι η προσωπική του ζωή. Θα πρέπει ωστόσο να τα συνδυάσετε όλα, να έχετε ένα καθαρό σπίτι, να κοινωνικοποιείστε και πάνω από όλα να αναπτύσσετε την σχέση με το ζωάκι σας. Η προσθήκη του κατοικίδιου φίλου σας θα αλλάξει κατά πολύ την ζωή του παίκτη σας σε όλες τις κοινωνικές του συναναστροφές. Μπορεί λοιπόν ο σκύλος σας να συμπαθήσει ή να αντιπαθήσει κάποιον φίλο και γνωστό σας.

Το παιχνίδι έχει χωριστεί σε κεφάλαια τα οποία ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει αναλαμβάνοντας να εκπληρώσει συγκεκριμένους στόχους σε κάθε ένα από αυτά. Ο συγκεκριμένος τρόπος, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλοϊκός, απλουστεύει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του παιχνιδιού η οποία έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Σε αντίθεση με το Sims 2 και τα expansion του το Pet Stories δείχνει να υστερεί σε δύο σημαντικούς τομείς της σειράς. Το βάθος του παιχνιδιού και την προσωπικότητα του χαρακτήρα σας. Η κανονική ιστορία θα σας πάρει περίπου 3-4 ώρες για την ολοκλήρωση της αν είστε ένας μέτριος χειριστής του κόσμου των Sims. Ο χαρακτήρα σας δεν θα σας εκπλήξει μάλλον ποτέ με τις δυνατότητες του, παραμένοντας αρκετά προβλέψιμος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Σε μια ευθεία σύγκριση με το Sims 2 Pets το Pet Stories προσφέρει, ουσιαστικά, μόνο την δυνατότητα του διαγωνισμού σκύλων στην ιστορία της η οποία από μόνη της δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σημαντική για να υποστηρίξει την αγορά του αυτόνομου Pet Stories.

Βαθμολογία: 6/10

Αway.gr says: To Sims Pet Stories αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους χρήστες δεν έχουν ξανασχοληθεί με τον μαγικό κόσμο των Sims. Ωστόσο για τους φανατικούς υποστηρικτές της σειράς ο τίτλος θα αποτελέσει απλά ακόμα ένα κομμάτι στην τεράστια συλλογή τους (πάνω από 30 συνολικά παιχνίδια). Αντί του Sims Pet Stories μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί το Sims 2 Pets το οποίο άλλωστε ως expansion προσφέρει και διαφορετικές δυνατότητες.

Ελάχιστες Απαιτήσεις Συστήματος
Επεξεργαστής: 1.8 GHz
Μνήμη: 256 MB
Σκληρός Δίσκος: 2.7 GB
Κάρτα Γραφικών: 32 MB
PEGI: 12+

Είδος παιχνιδιού: Simulation
Διαθέσιμο: PC
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: Maxis
Διάθεση: EA Hellas

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “[Review] The Sims Pet Stories”

  1. Ο/Η ιοαννα λέει:

    the sims 3 σε λατρευω.