[Review] Harry Potter and the order of the Phoenix

Οτιδήποτε και αν πούμε για τον Harry Potter είναι λίγο. Ό,τι προϊόν φέρει το όνομα του αποτελεί σίγουρη επιτυχία. Από τα βιβλία της σειράς τα οποία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον, μέχρι τις ταινίες που αμέσως γίνονται blockbusters ο Harry Potter είναι αδιαμφισβήτητα ο πλέον γνωστός μάγος του κόσμου. Το Harry Potter and the Οrder of the Phoenix είναι η πέμπτη συνέχεια της σειράς. Βάση των μέχρι τώρα βιβλίων που έχουν κυκλοφορήσει μόλις δύο συνέχειες οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια με την έκτη συνέχεια να κυκλοφορεί μέσα στο 2008 και την έβδομη και τελευταία το 2010.

Το παιχνίδι ξεκινάει όπως και τα υπόλοιπα επεισόδια μετά την επιστροφή του νεαρού μάγου από τις καλοκαιρινές του διακοπές. Όπως είναι φυσικό το παιχνίδι ακολουθεί σεναρϊακά την ομότιτλη ταινία, ωστόσο παρατηρούνται αρκετά κενά τα οποία θα σας δυσκολέψουν στην πορεία της ιστορίας, με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο και δεν έχετε δει την ταινία. Ο Harry Potter θα γυρίσει για ακόμα μια σχολική χρονιά στο κάστρο Hogwarts. Το υπουργείο Μαγείας θα οτον τιμωρήσει για την χρήση μαγείας σε χώρο εκτός της σχολής και ο μικρός μάγος θα αναγκαστεί για άλλη μια φορά να πάρει πρωτοβουλίες για να σώσει την κατάσταση.

Στον τομέα των γραφικών το Οrder of the Phoenix παρουσιάζει μια περίεργη προσέγγιση. Το επιβλητικό κάστρο Hogwarts είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του παιχνιδιού καθώς είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και περίπου.. αχανές, πράγμα το οποίο δίνει στον παίκτη την αίσθηση της έλλειψης περιορισμού κινήσεων. Στον αντίποδα έχουμε τους χαρακτήρες του παιχνιδιού οι οποίοι, δυστυχώς, υστερούν. Έλλειψη στην φυσικότητα των κινήσεων και ουσιαστικές ατέλειες στα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών συνθέτουν δύο πολύ βασικούς λόγους εξαιτίας των οποίων ο τίτλος χάνει αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόβλημα επίσης παρατηρείτε και στον συγχρονισμό μεταξύ της ομιλίας και της εκφραστικής απόδοσης των παικτών. Ακόμα και τα εφέ των γραφικών δεν είναι τα αναμενόμενα, για ένα τίτλο ο οποίος έχει αναπτυχθεί για τις next gen κονσόλες.

Στο κομμάτι του gameplay το παιχνίδι κρύβει μερικές, ευχάριστες, εκπλήξεις. Στα γραφεία του Away έφτασε η έκδοση Wii του παιχνιδιού η οποία πιστεύουμε πως είναι και η πλέον εντυπωσιακή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από Wiimote το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να κρατήσετε κυριολεκτικά στα χέρια σας το μαγικό ραβδί του μικρού μας μάγου. Οι υπόλοιπες εκδόσεις του παιχνιδιού δεν εντυπωσιάζουν, όπως είναι άλλωστε φυσιολογικό, στο κομμάτι του χειρισμού με μοναδική εξαίρεση ίσως το Playstation 3 και την επιλογή του sinaxis.

Το παιχνίδι ως gameplay δείχνει αρκετά αόριστο, αν και οι χώροι του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλοι υπάρχει η αίσθηση ότι ο παίκτης δεν έχει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να τους εκμεταλλευτεί. Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης θα διαπιστώσει ότι θα χρειαστεί να κάνει αρκετές φορές τα ίδια μαγικά και ξόρκια, ενώ θα υπάρξουν αρκετές φορές που θα χρειαστεί να ψάξετε για συγκεκριμένα αντικείμενα μετά από υπόδειξη τρίτων χαρακτήρων. Ο ουσιαστικός λόγος συνεπώς για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι θα είναι μόνο και μόνο το τέλος του τίτλου αυτούσιο, χωρίς την ενδιάμεση παρεμβολή mini stories με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Επίσης προβλήματα ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού παρουσιάζει και η κάμερα η οποία στα εσωτερικά πλάνα του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στους μικρούς χώρους δείχνει να περισσεύει. Όπως αναφέραμε και παραπάνω όλη η μαγεία του τίτλου βρίσκεται μέσα στο τεράστιο Hogwarts το οποίο όμως μερικές φορές δείχνει να περνά ανεκμετάλλευτο και να χάνετε μέσα στην μπερδεμένη πλοκή του παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 6/10 (Wii: 7/10)

Αway.gr says: Η διαφορετική βαθμολογία ανάμεσα στο Wii και τις υπόλοιπες εκδόσεις έχει σαν σκοπό να δείξει την ανωτερότητα του παιχνιδιού στην συγκεκριμένη έκδοση. Η EA έδειξε από την πρώτη στιγμή πως έχει κατανοήσει πλήρως τις σίγουρα εκπληκτικές δυνατότητες της κονσόλας της Nintendo και προσπάθησε να τις εκμεταλευτεί. Σε γενικές γραμμές ωστόσο ο τίτλος δεν ξεφεύγει από την μετριότητα που χαρακτηρίζουν όλα τα παινχίδια τα οποία προέρχονται από ακριβές και δημοφιλής παραγωγές του κινηματογράφου.

Είδος παιχνιδιού: Action
Διαθέσιμο: Wii (PC, Playstation 2, Playstation 3, XBOX 360, GBA, XBOX, PSP)
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: Electronic Arts
Διάθεση: EA Hellas

Σχολιάστε >
21 σχόλια
|
Κατηγορίες:

21 απαντήσεις στο “[Review] Harry Potter and the order of the Phoenix”

  1. Ο/Η kostas λέει:

    play now!!!!!!!!!!!!!!