[Review] Burnout Dominator

Για πολλά χρόνια τα racing games είχαν μείνει αρκετά πίσω στις εξελίξεις, βλέπετε λίγες εταιρίες προσπάθησαν να δώσουν στην αγορά αξιόλογες προσπάθειες αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αναμενόμενα. Ωστόσο μια ομάδα από την Αγγλία αποφάσισε να δώσει το φιλί της ζωής σε αυτό το ξεχασμένο είδος gaming, το αποτέλεσμα ; Το Burnout! Η πρώτη προσπάθεια του παιχνιδιού δεν έφερε την επανάσταση στο χώρο ωστόσο είχε αρκετά καλά χαρακτηριστικά τα οποία και θα αποτελούσαν την βάση για την μετέπειτα επιτυχία του παιχνιδιού.

Ένα χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου βγήκε το Burnout 2: Point of Impact, το οποίο ήταν πιο όμορφο εμφανισιακά, πιο γρήγορο και δυσκολότερο. Ακολούθησαν ακόμα δύο τίτλοι οι οποίοι κράτησαν το reputation της σειράς σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Το Burnout Dominator είναι η ευχάριστη έκπληξη της σειράς. Το παιχνίδι ουσιαστικά συνδυάζει όλα τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων παιχνιδιών αποβάλλοντας παράλληλα τα αρνητικά όπως το Traffic Check. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία του παιχνιδιού είναι το Boost, το οποίο μπορείτε να το μαζέψετε όταν πολύ απλά η οδήγηση σας θυμίζει τους.. ελληνικούς δρόμους! Όσο πιο επικίνδυνη είναι η οδήγηση σας τόσους περισσότερους πόντους παίρνετε, και το Boost δεν θα μπορέσει να σας κρατήσει.. εντός δρόμου! Ειδικά το drifting και τα προσπεράσματα θα σας δώσουν τους πόντους και την ώθηση που χρειάζεστε. Ανάλογα με όλα τα challenges που επιλέγετε και ολοκληρώνετε παίρνετε τους ανάλογους βαθμούς και ξεκλειδώνετε περισσότερες πίστες και αυτοκίνητα. Τα είδη των αυτοκινήτων που βρίσκονται στην διάθεση σας είναι τρία. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε import cars, hot rods και american muscle. Φυσικά και οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις κατηγορίες είναι εμφανείς τόσο στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου όσο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (σ.σ. ταχύτητα, αεροδυναμική)

Οι πίστες είναι καλοφτιαγμένες, το design τους είναι άψογο, με στροφές ιδιαίτερα μελετημένες και οι οποίες θα σας προκαλέσουν ταχυπαλμίες. Βέβαια υπάρχει πάντα τα shortcuts, που μπορείτε να κόψετε μερικά δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το A.I. (Artificial intelligence) των εχθρούς το οποίο είναι πολύ καλό. Όπως αναφέραμε και ποιο πάνω ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον feature του παιχνιδιού είναι το Boost. To Boost ουσιαστικά είναι κάτι σαν το Nitro το οποίο δίνει στο αυτοκίνητο σας μια απίστευτη ώθηση η οποία σας δίνει την δυνατότητα να διαλύσετε με ιδιαίτερη ευκολία τους αντιπάλους σας αλλά και να προσπεράσετε σαν σταματημένα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Όση περισσότερη ώρα κρατήσετε το Boost τόσο το καλύτερο για εσάς καθώς οι πόντοι που θα πάρετε θα είναι από μόνοι τους αρκετοί για να σας χαρίσουν καινούργια καλούδια. Στο κομμάτι του gameplay το παιχνίδι θυμίζει σε αρκετά σημεία τα Need For Speed, με τον χειρισμό των αυτοκινήτων να είναι παρόμοιος με αυτό στην γνωστή σειρά racing.

Στον αντίποδα εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία online υπηρεσίας-challenge, πράγμα το οποίο πιστεύουμε πως στερεί από το παιχνίδι ένα αέρα διαφορετικότητας και ακόμα ένα λόγο για να χαρακτηριστεί το παιχνίδι ως διαδραστικό. Θεωρούμε ωστόσο πως η συγκεκριμένη προσθήκη μπορεί να υπάρχει στα σχέδια της εταιρίας για τους επόμενους τίτλους, με δεδομένη ειδικά την μεγάλη ανάπτυξη που συναντούν οι online υπηρεσίες του Playstation 3 και του Xbox360 τους τελευταίους μήνες. Δεν μας ευχαρίστησε επίσης η απουσία του Crash-mode feature που καθιερώθηκε και γνώρισε την αγάπη του κόσμου από τους πρώτους τίτλους της σειράς.

Σε γενικές γραμμές το Burnout Dominator αποτελεί μια αξιόλογη και αξιοπρεπή λύση για όλους τους racing fans που αρέσκονται σε συνθήκες αγώνων τύπου Need For Speed με περισσότερες ζημιές και εντυπωσιακότερες συγκρούσεις. Ο τίτλος δεν προσπαθεί να αποκαθηλώσει σε καμία περίπτωση να αποκαθηλώσει τα ‘ιερά τέρατα' της συγκεκριμένης κατηγορίας (σ.σ. NFS Series, Grand Turismo) ωστόσο πιστεύουμε πως ο τίτλος έχει ουσιαστικές διαφορές και βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους του και προσπαθεί να (ξανα)μετρήσει τις δυνάμεις του, ψιθυρίζοντας σιγά σιγά.. "Burnout Burnout!!"

Βαθμολογία: 8/10

Είδος παιχνιδιού: Racing
Διαθέσιμο: PS2, PSP
Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: Criterion Games
Διάθεση: EA Hellas

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.