XBOX 360 Vs PS3 Vs Wii - Η μάχη των παιχνιδομηχανών

Η NINTENDO χτύπησε τη Sony στη μάχη των πωλήσεων με τη νέα της κονσόλα Wii τον προηγούμενο χρόνο. Πριν το τέλος του 2006 στης ΗΠΑ, η NINTENDO πούλησε 100 χιλιάδες κονσόλες παραπάνω από τη Sony με το ολοκαίνουριο Playstation 3 που όπως αποδείχθηκε δεν οργανώθηκε σωστά, αφού πούλησε μόνο 490.700 κονσόλες PS3 κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ η NINTENDO που διαχειρίστηκε καλύτερα τα αποθέματά Wii της πούλησε 604.200 κονσόλες.
Εντούτοις, ο πραγματικός βασιλιάς των Χριστουγέννων, εκτός από τον Άγιο Βασίλη, ήταν η Microsoft που κατόρθωσε να πουλήσει 1,1 εκατομμύριo κονσόλες Xbox 360 κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας λιανικών πωλήσεων NPD. Πιθανώς αυτό ήταν ζήτημα των αποθεμάτων των εταιριών, μια και η κονσόλα της Microsoft ήταν διαθέσιμη από τον Νοέμβριο του 2005, ενώ η NINTENDO και η Sony αγωνίστηκαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Χριστουγέννων του 2006. Η Sony καθυστέρησε επίσης και στον τομέα των φορητών παιχνιδομηχανών, με 953.200 PSPs που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών ενώ το DS της NINTENDO κατόρθωσε να ξεπεράσει την ίδια περίοδο τις 1,6 εκατομμύριο πωλήσεις. Το 2006 ήταν γενικά ένα καλό έτος για τη βιομηχανία βιντεο-παιχνιδιών, τα κέρδη των πωλήσεων κονσολών και παιχνιδιών φθάνουν συνολικά τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 19% περσσότερο από τo 2005, όπως αναφέρει το Reuters.

Η εκπρόσωπος της ΝΙΝΤΕΝDO Perrin Kaplan, διαμαρτυρήθηκε για την αξιολόγηση της NPD, για την επικράτηση της NINTENDO, λέγοντας ότι οι αριθμοί πωλήσεων της εταιρίας είναι αρκετά παραπάνω από τον αριθμό που αναφέρει η NPD στην ερευνά της, ενώ ο David Hufford, διευθυντής διαχείρισης του προγράμματος για το Xbox φάνηκε ευχαριστημένος με τους αριθμούς της NPD.

Η Microsoft κατόρθωσε επίσης να κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις παιχνιδιών, με την πώληση 815.700 αντιγράφων του "Gears of War" μόνο το Δεκέμβριο! Οι συνολικές πωλήσεις για το παιχνίδι σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, πρέπει να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dave. Ενώ η απόδοση της Sony φαίνεται ως εδώ χαμηλότερη από ποτέ. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το παρελθόν, καθώς η Sony έχει πουλήσει 1,4 εκατομμύριο μονάδες PS2, κάτι που την κάνει τον πλέον σύγχρονο ηγέτη στην παγκόσμια αγορά κονσολών, ανεξάρτητα από τα τωρινά στοιχεία πωλήσεων.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.