Paparazzi Interview - Contra.gr

Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι από εσάς τον ξέρετε, τον διαβάζετε, τον αγαπάτε 4 χρόνια τώρα μέσα από τις σελίδες της μεγαλύτερης αθλητικής ενημερωτικής σελίδας της χώρας, το www.contra.gr . Τον "ξέρετε" είπα. Ναι, δεν είναι υπερβολικό το ρήμα έστω και δεν ξέρετε καν το όνομα του, και παρότι δεν τον έχετε δει ποτέ ούτε καν μια φωτογραφία του. Και... στην τελική δεν θέλουμε να μάθουμε τίποτα για αυτόν, μας αρκεί που γράφει-σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο. Αποκλειστική συνέντευξη του Paparazzi λοιπόν, στο Away.gr!

Away.gr: Η ταυτότητα του ανθρώπου που είναι πίσω από τον paparazzi παραμένει κρυφή, υπάρχει περίπτωση να μάθουμε παραπάνω στοιχεία για εσένα;

Paparazzi: Η ταυτότητα του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από την φωτογραφική μηχανή παραμένει «κρατικό μυστικό» εδώ και τέσσερα χρόνια που υπάρχει αυτή η στήλη. Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είναι ο paparazzi, αλλά μέχρι εκεί. Αυτή είναι η μαγεία της στήλης. Να μην ξέρει κανείς ποιος είναι ο paparazzi ή μάλλον να πιστεύει ότι ξέρει. Αν μάθετε ποιος είναι ή δείτε την φωτογραφία μου, μάλλον δεν θα ξαναμπείτε να με διαβάσετε… Πάντως, αν είστε πολύ παρατηρητικοί ίσως καταλάβετε ποιος είναι… Και είναι ένας, όχι πολλοί όπως πιστεύουν μερικοί αναγνώστες.

A: Ο paparazzi υποστηρίζει κάποια ομάδα τελικά; Εάν δεν κάνω λάθος έχει αναφέρει έμμεσα ότι είσαι Παναθηναϊκός μέσα σε ένα από τα άρθρα σου, ισχύει;

Pap: Όταν πρωτοξεκίνησε η στήλη δεν ήθελα να δηλώσω την οπαδική μου ταυτότητα. Αλλά από την άλλη δεν ήθελα να κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν ήθελα να γίνω σαν μερικούς δημοσιογράφους που αποφεύγουν να δηλώνουν την ομάδα που αγαπούν αν και φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι. Δήλωσα, λοιπόν, Παναθηναϊκός και δεν το κρύβω. Βέβαια, ουδέποτε με έχει επηρεάσει αυτό στη στήλη. Ισα-ίσα ο Παναθηναϊκός και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτόν, είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Θυμηθείτε τα παραδείγματα με Μαρκαριάν, Σουμ κ.α. Θα σας πω ένα περιστατικό: Εχω βγει για καφέ με κάτι φίλους και στην παρέα βρίσκεται μια κοπέλα, φανατική αναγνώστρια της στήλης. Φυσικά, δεν ήξερε ότι εγώ είμαι ο Paparazzi. Γυρνάει λοιπόν και μου λέει: «Αυτός ο Paparazzi πρέπει να είναι πολύ γαύρος. Χειρότερος και από τον Τσουκαλά». Λίγες μέρες αργότερα, η ΑΕΚ χάνει από τον Ηρακλή με 4-0 και κάνω ένα άρθρο με φωτογραφίες Σάντος. Ενας αναγνώστης, λοιπόν, μου στέλνει e-mail και μου γράφει: «Ρε Paparazzi φαίνεται ότι είσαι ΑΕΚτζης και στενοχωρήθηκες από την ήττα. Μας έκανες, όμως, να γελάσουμε». Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν δεν δήλωνα Παναθηναϊκός, ουδείς θα καταλάβαινε την ομάδα που υποστηρίζω. Προσπαθώ να κρατάω τα προσχήματα και πιστεύω ότι το καταφέρνω.

A: Από πού βρίσκεις όλο αυτό το απίστευτο φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιείς; Σου τις στέλνει ο κόσμος τις φωτογραφίες, τις βρίσκεις μόνος σου;

Pap: Οι βασικές φωτογραφίες προέρχονται από το πρακτορείο που συνεργάζεται η ιστοσελίδα. Πρόκειται για το Intime. Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά ήθελα να το αναφέρω γιατί μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στα παιδιά που βγάζουν τις φωτογραφίες. Οι φωτογράφοι κάνουν εκπληκτική δουλειά. Μερικές φορές νομίζω ότι δουλεύουν για μένα! Από εκεί και πέρα, κάθε μέρα δέχομαι δεκάδες φωτογραφίες από αναγνώστες και ενίοτε τις βάζω στη στήλη.

A: Είσαι ο πιο αγαπημένος «γνωστός-άγνωστος» αρθρογράφος του ελληνικού Internet όλα αυτά τα χρόνια, τελικά τι πιστεύεις ότι σε έβαλε μέσα στις καρδιές του κόσμου, το χιούμορ ή κάτι άλλο…;

Pap: Τα 100 ευρώ που δίνω σε κάθε αναγνώστη για να ανεβάζει τις μετρήσεις της στήλης! Πέρα την πλάκα, δεν πρόκειται ποτέ να μπω στο «τρυπάκι» ότι έχω μια επιτυχημένη στήλη ή τέλος πάντων να την «ψωνίσω» και να νομίζω ότι είμαι κάποιος. Αν ήθελα να το κάνω, θα φανέρωνα και την ταυτότητά μου. Εγώ κάνω την πλάκα μου και ευχαριστώ τα παιδιά του contra.gr που μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω την πλάκα μου μέσω της στήλης και να γελάει ο κόσμος. Κακά τα ψέματα ήταν ρίσκο γι’αυτούς. Το να κάνει μια στήλη κάποιος άγνωστος, δεν γίνεται κάθε μέρα. Αρεσε στα παιδιά η πρότασή μου, τους άρεσαν και τα πρώτα άρθρα και προχώρησε το θέμα. Η όποια επιτυχία ήρθε σιγά-σιγά και από στόμα σε στόμα. Στην αρχή την στήλη την γνώριζαν οι «ψαγμένοι» με το internet. Τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με το internet και να μην την ξέρει (υπάρχουν αλλά τους έχω εξαγοράσει). Εμένα αυτό που μου αρέσει είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει το χιούμορ μου, καταλαβαίνει ότι κάνω καλοπροαίρετη πλάκα και γελάει. Επίσης, αυτό που μου αρέσει και δεν το αλλάζω με τίποτα είναι ότι έχω πιστούς αναγνώστες από το εξωτερικό. Δεν θα ξεχάσω πέρυσι τα Χριστούγεννα έναν αναγνώστη που μου έστειλε e-mail και μου έγραφε: «Είμαι στην Αγγλία και περνώ μόνος τις γιορτές. Μακριά από την πατρίδα. Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και μου κάνεις παρέα». Αυτό το e-mail με «τσάκισε». Ηταν η μοναδική φορά που σκέφτηκα ότι κάνω κάτι αξιοσημείωτο.

A: Θέλουμε να μας πεις (και λινκ εάν μπορείς) ποιο είναι το αγαπημένο σου άρθρο από την στήλη σου στο contra. – Φανταζόμαστε ένα συγκεκριμένο, αλλά θέλουμε να μας επιβεβαιώσεις.

Pap: Είναι πολλά τα αγαπημένα μου άρθρα. Κάποια εποχή λάτρευα τον Ψωμιάδη. Μετά μου άρεσαν πολύ οι Σάντος και Μαρκαριάν και οι γκριμάτσες που έκαναν. Τώρα μου αρέσει ο Μαλεζάνι. Ειδικά από το ιστορικό cazzo και μετά. Ένα από τα άρθρα που μου άρεσε και γέλασα ήταν αυτό με τον βάτραχο και τον Μπάγεβιτς. Δυστυχώς δεν βρήκα το link για να σας το δείξω, αλλά οι πιστοί αναγνώστες θα το θυμούνται. Γέλασα και με την συνέντευξη που έκανα με τον Νίκο Μουρατίδη. Ειδικά στο σημείο που ανέφερε ότι ο Σάντος είναι γλύκας! Πάντως, πολλές φορές δεν γελάω με τα άρθρα μου όχι γιατί δεν μου αρέσουν ή το παίζω «υπεράνω», αλλά γιατί έχει διαφορά να τα βλέπεις σαν αναγνώστης και να τα βλέπεις σαν δημιουργός. Πάντως εμπιστεύομαι τη γνώμη των παιδιών που δουλεύουν στο site. Όταν ανεβάζω ένα άρθρο ζητάω είτε από τον Νίκο Γιαννόπουλο είτε από τον Γρηγόρη Χατζηαντωνίου να το διαβάσουν. Αν γελάσουν ξέρω ότι θα αρέσει και στον κόσμο.

A: Στα του ποδοσφαίρου, κάνε μας ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, τελικά φέτος ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλός κα έχει ξεφύγει από ΠΑΟ-ΑΕΚ ή απλά οι δύο τελευταίοι έκαναν απογοητευτικές εμφανίσεις;

Pap: Θα αποφύγω αυτή την ερώτηση γιατί με δεδομένο πως έχω δηλώσει την οπαδική μου ταυτότητα, κάποιοι θα θεωρήσουν ότι δεν είμαι αντικειμενικός. Οπότε ότι και να πω θα παρεξηγηθώ.

A: Το σχόλιο σου για την αναγέννηση του Rivaldo, παίζει πιστεύεις για το Mundial και το συμβόλαιο, και τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Flavio, μήπως τελικά ο ΠΑΟ είχε δει άλλο παίκτη και όχι τον παλιό Flavio της Real;

Pap: Για τον Ριβάλντο ένα έχω να πω: Αϊντε να τελειώνει το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του και της κλήσης του στην εθνική Βραζιλίας, γιατί κουραστήκαμε. Ο Ριβάλντο είναι παιχταράς, κακά τα ψέματα. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία δείχνει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν παίκτη ξεχωριστό. Αλλά, έλεος! Δεν μπορώ άλλο να διαβάζω για την ανανέωση με τον Ολυμπιακό και για την επιθυμία του να παίξει στο Μουντιάλ. Εχει γίνει μείζον θέμα! Για τον Flavio τι να πω; Ηταν σίγουρα ο γνωστός Flavio αυτός; Το κουκλάκι του Flavio που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό του Παναθηναϊκού θα έπαιζε καλύτερη μπάλα και θα πρόσφερε περισσότερα!

A: Θα βοηθήσει πιστεύεις ουσιαστικά η Σούπερ Λίγκα να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

Pap: Ποια Σούπερ Λίγκα; Εχει καταλάβει κάποιος τι είναι αυτό το πείραμα της Σούπερ Λίγκας; Δεν νομίζω. Ουδείς ξέρει και ουδείς ασχολείται να μάθει! Εκτός από το όνομα, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι άλλο.

A: Εάν μπορούσες να γίνεις πρόεδρος σε όποια από τις ομάδες της Α’ Εθνικής ήθελες ποια ΠΑΕ θα διάλεγες και γιατί;

Pap: Θα ήθελα να γίνω πρόεδρος στον Εδεσσαϊκό για να έχω συνεργάτη τον απίστευτο παράγοντα που έδωσε ρεσιτάλ με τις αμίμητες δηλώσεις του. Βλέπετε, ένας πρόεδρος που θέλει να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο και να αυξήσει τις τραπεζικές του καταθέσεις, πρέπει να ξεκινάει από τα χαμηλά πατώματα. Όταν, λοιπόν, θα έβαζα τις βάσεις στον Εδεσσαϊκό και θα έκανα τα απαραίτητα μαθήματα ορθοφωνίας με τον γνωστό παράγοντα, τότε θα κοίταζα ποια ομάδα με συμφέρει να αγοράσω από την Α’Εθνική. Τον Παναθηναϊκό τον αποκλείουμε γιατί η Παιανία είναι ακριβή και γιατί δεν τα πηγαίνω καλά με το playstation. Την ΑΕΚ επίσης γιατί δεν έχω τα χιλιάδες t-shirts που έχει ο Ντέμης. Τον Ολυμπιακό δεν θα τον πλησίαζα γιατί θα μου χρέωναν τα απούλητα μπλουζάκια του Φίγκο. Τον ΠΑΟΚ τον πρόλαβε ο Ζαγοράκης, στον Ηρακλή δεν χρειάζονται πρόεδρο αλλά λεφτά, στον Πανιώνιο ποιος μπορεί να τα βάλει με τον Μπέο (για να μην αναφέρω τον Πανταζή και το σουξέ της εποχής «Μπόρα μπόρα ξέσπασε μεγάλη στην καρδιά»), οπότε θα κοίταζα κάποιες από τις μικρομεσαίες ομάδες. Βέβαια στις μικρομεσαίες ομάδες υπάρχει κίνδυνος να σε κατηγορήσουν για στημένα παιχνίδια και να πέσεις στο στόμα του Κυριάκου Θωμαϊδη! Οπότε μάλλον θα ξαναέπαιρνα τον Εδεσσαϊκό και θα συνέχιζα τα μαθήματα ορθοφωνίας στον μέγιστο παράγοντα. Αλήθεια, ξέρει κανείς το όνομα αυτού του ανθρώπου;

A: Περιέγραψε μας με 3 επίθετα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Pap: Cazzo, cazzo, cazzo!

A: Στην τεχνολογία τώρα, εκτός από το contra.gr ποιες άλλες σελίδες επισκέπτεσαι, δώσε μας αν θέλεις ένα top5 με τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες.

Pap: Μου αρέσει το contra.gr. Επίσης μπαίνω και στο contra.gr και όταν έχω χρόνο επισκέπτομαι και το contra.gr. Πέρα την πλάκα, το βασικό σάιτ που επισκέπτομαι είναι το google γιατί μου αρέσει να ψάχνω διάφορα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Επίσης μπαίνω και σε πολλά χιουμοριστικά σάιτ, με ανέκδοτα, βιντεάκια, αστεία κείμενα κ.λ.π. Επίσης, ένα αγαπημένο μου σάιτ είναι το imdb γιατί έχω «κόλλημα» με τον κινηματογράφο και τις σειρές. Το έχω δείξει και στη στήλη άλλωστε. Τώρα πια θα μπαίνω και στο away!

A: Ένα σχόλιο για το Away.gr, πως σου φάνηκε η σελίδα μας;

Pap: Αν και δεν είμαι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάζουν σελίδες –δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά με την τεχνολογία όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο- η σελίδα σας είναι πάρα πολύ καλή και ιδιαίτερα ξεχωριστή, κυρίως σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές (εκτός από το contra! Τ’ακούς αφεντικούλη;;) που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Είναι αρκετά προχωρημένη θα έλεγα.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.