Παρουσιάστηκε Το LG G3 Με Αναβαθμισμένο Υλικό, Πιο Επίπεδο Λογισμικό

lg-g3

Το LG G2 είναι ένα κινητό που έλαβε αρκετά καλές κριτικές και θα περίμενες να είναι μια τρομερή εμπορική επιτυχία. Τελικά ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μέρος της αγοράς. Όχι τουλάχιστον στον βαθμό που το πέτυχαν άλλα smartphones όπως το Galaxy S4 και το iPhone 5S. Ίσως να έφταιγε το λογισμικό, μιας και ήταν ο κοινός παρονομαστής των αρνητικών χαρακτηριστικών που ανέφεραν τα διάφορα reviews.

Τώρα έφτασε η στιγμή να γνωρίσουμε τον διάδοχο του. Εχθές η LG παρουσίασε το LG G3, ένα smartphone που έρχεται στην αγορά μόλις οκτώ μήνες μετά το προηγούμενο μοντέλο.

Αυτή τη φορά η εταιρεία αποφασίζει να αυξήσει κι άλλο το μέγεθος της οθόνης, που από τις 5,2″ περνάει στις 5,5″. Κινείται δηλαδή στα όρια της κατηγορίας των phablets. Η ανάλυση της είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει σε κινητό τηλέφωνο: 2560x1440, κάτι που μεταφράζεται σε 538 PPI. Για σύγκριση να αναφέρουμε πως η οθόνη του iPhone 5S αποτελείται από μόλις 326 PPI. Βέβαια τα 538 PPI είναι κάπως υπερβολή, μιας και κάποιοι αναφέρουν πως τοποθετώντας το δίπλα στο Nexus 5 των 445 PPI δεν καταλάβαιναν τη διαφορά. Και πάλι όμως, είναι κάτι για το οποίο η LG είναι περήφανη.

Ξεφεύγοντας από τα pixels, περνάμε στο από μέσα του κινητού. Φοράει έναν τετραπύρηνο Snapdragon 801 στα 2,5 GHz, 2 GB ή 3 GB μνήμης RAM και 16 GB ή 32 GB χωρητικότητας (όμως δέχεται κάρτες microSD). Η μπαταρία του είναι αφαιρούμενη και έχει χωρητικότητα 3.000 mAh που σύμφωνα με την LG αρκεί για 7,2 ώρες ομιλίας σε δίκτυο 3G ή 12,9 ημέρες αναμονής. Για να πάρεις μια ιδέα του τι σημαίνει αυτό, να σου πούμε πως τα αντίστοιχα νούμερα για το iPhone 5S είναι 10 ώρες ομιλίας και 10,4 ημέρες αναμονής.

lg-g3-front-back

Η κάμερα του μπορεί να τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση 13 MP. Με την αυτόματη εστίαση της να βασίζεται σε τεχνολογία laser, η κάμερα του LG G3 είναι η πρώτη αυτού του είδους που συναντάμε σε κάποιο smartphone. Θεωρητικά η χρήση laser σημαίνει πως η εστίαση θα γίνεται πιο γρήγορα και με λιγότερα σφάλματα. Η εταιρεία υποστηρίζει πως το smartphone αυτό μπορεί να εστιάσει σε ένα αντικείμενο μέσα σε 0,276 δευτερόλεπτα. Πέρα από την κύρια κάμερα, αναβάθμιση έχουμε και σε εκείνη που βρίσκεται μπροστά, η οποία πλέον έχει μεγαλύτερο διάφραγμα και άρα επιτρέπει τη διέλευση περισσότερου φωτός.

Έχοντας καταλάβει πως το λογισμικό του LG G2 ήταν ένα από τα μείον της συσκευής, φέτος η LG αποφάσισε να αλλάζει το User Interface, απλοποιώντας τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί και κάνοντας πιο επίπεδα τα γραφικά. Η εταιρεία έχει προσθέσει διάφορα νέα καλούδια πάνω στο Android KitKat 4.4.2, ανάμεσα στα οποία συναντάμε το Smart Notice, το οποίο είναι κάτι σαν το Google Now, και το Smart Security, το οποίο παρέχει κάποιες τεχνικές για να προστατεύεις το κινητό και τα δεδομένα που αποθηκεύεις μέσα σε αυτό.

Παρόλο που το περίβλημα της συσκευής έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αφήνει την αίσθηση του μετάλλου (η LG το αποκαλεί “metallic skin”), αυτό είναι πλαστικό. Σίγουρα αποτελεί αναβάθμιση από το LG G2, όμως δεν αγγίζει την απόλαυση που προσφέρει για παράδειγμα το αλουμίνιο του HTC One. Θα κυκλοφορήσει σε πέντε διαφορετικά χρώματα: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet και Burgundy Red.

Ξεκινώντας από σήμερα όπου αρχίζει η διάθεση του στα καταστήματα της Νότιας Κορέας, το LG G3 αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσει σε πάνω από 170 χώρες σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν είναι άγνωστη η ημερομηνία διάθεσης του στην Ελλάδα.

lg-g3-colors

[via, via, via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Παρουσιάστηκε Το LG G3 Με Αναβαθμισμένο Υλικό, Πιο Επίπεδο Λογισμικό”

  1. […] από την Samsung με ανάλυση οθόνης Quad HD, δηλαδή 2560x1440 pixels, την ίδια που έχει και το LG G3. Αυτό μεταφράζεται σε 515 PPI. Η διαγώνιος της παραμένει […]