Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 5S

iphone-5s-04

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της. Μετά το νέο iPhone 5C, η Apple παρουσίασε και το iPhone 5S.

Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία διαφορά στο σχεδιασμό του iPhone 5S από το iPhone 5. Η εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει το ίδιο σώμα από αλουμίνιο που είχαμε και στο προηγούμενο μοντέλο της σειράς. Μία από τις αλλαγές που μας επιφύλασσε η Apple έχει να κάνει με το χρώμα. Πλέον, στο λευκό και το μαύρο προστίθεται και το χρυσό.

A7: Ο πρώτος 64-bit επεξεργαστής για smartphones

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ο επεξεργαστής της. Ο νέος A7 είναι ο πρώτος επεξεργαστής 64-bit που χρησιμοποιείται σε smartphone. Η Apple υποστηρίζει πως κάνει το iPhone 5S δύο φορές πιο γρήγορο από το iPhone 5. Επιπλέον, υποστηρίζει και OpenGL ES 3.0, μια τεχνολογία που προσφέρει καλύτερα γραφικά στις εφαρμογές.

Δες επίσηςΤο iPhone 5C Είναι Πλέον Επίσημο

Η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει και έναν ακόμα επεξεργαστή, τον M7, ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα με τον πρώτο και αναλαμβάνει να εκτελεί όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τους αισθητήρες που περιλαμβάνει το smartphone. Έτσι ανοίγεται ο δρόμος για μια εντελώς νέα γενιά εφαρμογών που έχουν σχέση με την υγεία.

iphone-5s-06

Touch ID

Η δεύτερη και πιο σημαντική προσθήκη αφορά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, για τον οποίο τόσα είχαμε ακούσει. Το Touch ID, όπως ονομάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό η Apple, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο iPhone.

Από εδώ και πέρα θα μπορείς να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου απλώς ακουμπώντας το Home button. Με αυτό μπορείς επιπλέον να δίνεις έγκριση για αγορές μέσω του iTunes, χωρίς να χρειάζεται να δίνεις κάθε φορά τον κωδικό σου. Για όποιον δεν θέλει να χρησιμοποιεί το Touch ID, μπορεί να επιλέξει μία από τις μεθόδους ξεκλειδώματος που υπάρχουν και στα παλιότερα iPhones.

Δες επίσηςΤο iOS 7 Θα Είναι Διαθέσιμο Από Τις 18 Σεπτεμβρίου

Επειδή η εταιρεία γνωρίζει πως ένα iPhone μπορεί να το χειρίζονται περισσότερα από ένα άτομα, μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να αναγνωρίζει περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα.

Διπλό LED flash στο νέο iPhone 5S

Όπως συνηθίζει κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η Apple προχώρησε σε αναβάθμιση της κάμερας του iPhone. Αυτή τη φορά η κάμερα περιλαμβάνει dual-LED flash, μια αλλαγή που οι κάτοχοι των συσκευών της ζητούσε εδώ και καιρό, διάφραγμα φακού f/2.2 και έναν αισθητήρα που είναι 15% μεγαλύτερος απ' ό,τι η προηγούμενη γενιά.

Η κάμερα του νέου iPhone χρησιμοποιεί αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας και ένα νέο burst mode, με το οποίο μπορεί να τραβήξει μέχρι και 10 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο. Από αυτές διαλέγει και σου προτείνει ποια αυτό θεωρεί πως είναι η καλύτερη. Επιπλέον, μπορεί να τραβάει slow-motion βίντεο ανάλυσης 720p στα 128 fps, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Με λίγα λόγια, μετά τις παραπάνω αλλαγές η κάμερα του iPhone 5S θα μπορεί να απορροφάει περισσότερο φως,

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η Apple υποστηρίζει πως η χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone 5S αρκεί για 10 ώρες ομιλίας σε 3G ή 250 ώρες αναμονής. Αυτό δείχνει πως το νέο smartphone έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας απ' ότι η προηγούμενη γενιά.

Πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει;

Στην Αμερική το iPhone 5S θα κοστίζει $649 στην έκδοση των 16 GB, $749 στην έκδοση των 32 GB και $849 στην έκδοση των 64 GB. Οι τιμές αφορούν τις συσκευές χωρίς συμβόλαιο.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα τις πρώτες 9 χώρες που θα υποδεχθούν το iPhone 5S στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Apple αναφέρει πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο σε ακόμα 100 χώρες, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε και το ποιες είναι αυτές.

iphone-5s-08

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 5S”

  1. […] Η Apple Παρουσιάζει Το iPhone 5S […]

  2. […] Apple έχει παρουσιάσει εδώ και περίπου ένα μήνα το νέο iPhone 5S και ένα από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να […]

  3. […] μιας και το Σεπτέμβριο που μας πέρασε γνωρίσαμε τα iPhone 5S και iPhone 5C. Αυτές οι δύο συσκευές κυκλοφόρησαν μόλις 10 […]

  4. […] τα παραπάνω βλέπουμε πως το κόστος για ένα iPhone 5S εκείνη την εποχή θα ξεπερνούσε εύκολα τα $3,56 […]

  5. […] αποτυπωμάτων, ακριβώς όπως έκανε πρώτη η Apple με το iPhone5S. Διαφέρει όμως λίγο από εκείνον της Apple: Για να το […]

  6. […] σε 538 PPI. Για σύγκριση να αναφέρουμε πως η οθόνη του iPhone 5S αποτελείται από μόλις 326 PPI. Βέβαια τα 538 PPI είναι κάπως […]

  7. […] που είχε παραγγείλει λίγο πριν την κυκλοφορία των iPhone 5S και iPhone […]

  8. […] όλη τη διάρκεια του βίντεο γίνεται μια σύγκριση με το iPhone 5S. Το iPhone 6 είναι, όπως θα δεις, φανερά […]

  9. […] Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 6 περιλαμβάνει μία iSight κάμερα στα 8 MP με καινούργιο αισθητήρα. Για όσους αγαπούν την φωτογραφία, να πούμε πως η κάμερα έχει διάφραγμα φακού f/2.2 και τα pixels έχουν μέγεθος 1.5μ. Μαζί με το iPhone 6 Plus έρχεται και μια σημαντική προσθήκη: optical image stabilization. Αυτό μεταφράζεται σε αρκετά πιο σταθερές εικόνες. Δυστυχώς το μικρότερο iPhone 6 παραμένει με την ίδια τεχνολογία σταθεροποίησης  εικόνας που είχε και το iPhone 5S. […]