Ανακοινώθηκε Το HTC One, Με Οθόνη 4,7" Και UltraPixel Κάμερα

HTC OneΗ HTC ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, το HTC One, ένα smartphone που προορίζεται για τη high-end αγορά. Η νέα συσκευή είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και περιλαμβάνει οθόνη LCD με διαγώνιο 4,7" και ανάλυση που δίνει 468 PPI. Εντυπωσιακή είναι η κάμερα που φιλοξενεί, την οποία η εταιρεία ονομάζει "UltraPixel".

Το BlinkFeed και οι ενημερώσεις

Στο λογισμικό έχουμε το Android Jelly Bean συν όλες τις προσθήκες που έχει ετοιμάσει η HTC. Μία από αυτές είναι το BlinkFeed, το οποίο αναλαμβάνει να φέρνει ενημερώσεις που αφορούν τον χρήστη στην κεντρική οθόνη του κινητού. Ενδεικτικά, αυτές μπορεί να προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα ή από διάφορες πηγές ειδήσεων. Στόχος είναι ο χρήστης να μην αναγκάζεται να μετακινείται μεταξύ πολλών εφαρμογών για να μάθει κάθε φορά τα νέα.

Ξέχνα τα Megapixels, ήρθαν τα UltraPixels

Ο ειδικά σχεδιασμένος για το HTC One αισθητήρας της κάμερας περιλαμβάνει UltraPixels, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνει έως και 3 φορές περισσότερο φως από τους αισθητήρες της κάμερας ενός παραδοσιακού smartphone. Όπως καταλαβαίνουμε αμέσως, οι επιδόσεις της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα είναι εξαιρετικές. Παρολαυτά, επειδή ακριβώς η HTC ακολουθεί το δρόμο των λίγων, αλλά καλών megapixels, το HTC One περιορίζει τις όποιες φωτογραφίες τραβήξουμε στα 4 MP.

Συνεχίζοντας με τα χαρακτηριστικά της κάμερας, ο φακός έχει διάφραγμα f/2.0 και υποστηρίζει λήψη HDR βίντεο. Το Zoe, όπως ονομάζει η εταιρεία τη συγκεκριμένη προσθήκη, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να τραβούν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που ζωντανεύουν σε αποσπάσματα διάρκειας τριών δευτερολέπτων. Αυτό επιτυγχάνεται τραβώντας 5 frames πριν κλείσει το διάφραγμα και 15 frames μετά.

Ο ήχος στο HTC One

Όσον αφορά τον ήχο, το BoomSound εισάγει για πρώτη φορά σε ένα τηλέφωνο μπροστά στερεοφωνικά ηχεία με ειδικό ενισχυτή. Στο HTC One θα συναντήσεις και την τεχνολογία που ακούει στο όνομα Beats Audio και που σίγουρα έχεις λατρέψει αν την έχεις δοκιμάσει. Τέλος, το Sense Voice αναλαμβάνει να ενισχύσει την ένταση σε χώρους με θόρυβο, έτσι ώστε η συνομιλία να είναι ακόμα πιο καθαρή.

Γίνεται και χειριστήριο τηλεόρασης

Το HTC One μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλεχειριστήριο, για τις περισσότερες συσκευές τηλεόρασης, αποκωδικοποιητές και δέκτες, κάτι που γίνεται πραγματικότητα με τον πομπό υπέρυθρων ακτίνων που υπάρχει στο πάνω μέρος του. Χάρη στην εφαρμογή Sense TV, θα μπορούμε να βλέπουμε στο Internet πότε παίζεται η αγαπημένη μας εκπομπή καθώς και ό,τι παίζει εκείνη την ώρα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη FullHD 1080p με διαγώνιο 4,7" και 468 PPI
  • 4πύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 600 στα 1,7 GHz
  • RAM 2GB DDR2
  • Χωρητικότητα μνήμης 32GB ή 64GB
  • Κάμερα UltraPixel με f/2.0, έξυπνο φλας, οπτική σταθεροποίηση εικόνας και καταγραφή HDR και Full HD 1080p video τόσο στην μπροστινή, όσο και στην πίσω
  • Υποστήριξη LTE δικτύων
  • NFC, BlueTooth 4.0 με υποστήριξη aptX, WiFi 802.11 a/ac/b/g/n
  • DLNA για ασύρματη αναπαραγωγή πολυμέσων, υπέρυθρος τηλεχειρισμός
  • Θύρα micro-USB 2.0 με υποστήριξη MHL
  • Γυροσκόπιο, επιταγχυσιόμετρο, αισθητήρας φωτός, αισθητήρας εγγύτητας
  • GPS+ GLONASS, ψηφιακή πυξίδα
  • Μπαταρία 2300 mAh
  • Βάρος 143 γρ., διαστάσεις 137,4 mm x 68,2 mm x 9,3 mm / 4 mm (max/min)

Το HTC One θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως από τον Μάρτιο. Στην Ελλάδα θα έρθει τόσο μέσω των Cosmote, Vodafone και Wind, όσο και μέσω μεγάλων καταστημάτων λιανικής πώλησης.

HTC One

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Ανακοινώθηκε Το HTC One, Με Οθόνη 4,7" Και UltraPixel Κάμερα”

  1. [...] Ανακοινώθηκε Το HTC One, Με Οθόνη 4,7″ Και UltraPixel Κάμερα [...]

  2. [...] της, δε θα δούμε ένα νέο iPhone μέχρι το φθινόπωρο. Τόσο το One όσο και το Galaxy S IV είναι καλύτερα από το iPhone 5 σε πολλούς [...]