Καινούργιοι iMac Με Haswell Επεξεργαστές Και Καλύτερα Γραφικά

apple-imac-01

Η Apple ανανέωσε τη σειρά των iMac, αντικαθιστώντας μεταξύ άλλων τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, το flash storage και την τεχνολογία WiFi με τις επόμενες γενιές τους.

Οι αλλαγές από την εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία το προηγούμενο φθινόπωρο αφορούσαν κυρίως την εμφάνιση του iMac. Φέτος οι αλλαγές έχουν να κάνουν με το εσωτερικό του υπολογιστή.

Ο iMac των 21,5″ κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, ανάλογα με τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών που επιθυμείς. Quad-core Intel Core i5 στα 2,7 GHz μαζί με Intel Iris Pro από τη μία και quad-core Intel Core i5 στα 2,7 GHz με NVIDIA GeForce GT 750M από την άλλη. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με 8 GB RAM και 1 TB σκληρού δίσκου.

Αντίστοιχες εκδόσεις έχουμε και για τον μεγαλύτερο iMac των 27″. Εδώ οι επεξεργαστές διατίθενται είτε στα 3,2 GHz, είτε στα 3,4 GHz. Στις κάρτες γραφικών συναντάμε την NVIDIA GeForce GT 755M για το φθηνότερο μοντέλο και την NVIDIA GeForce GTX 775M για το ακριβότερο. Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν 8 GB RAM και 1 TB σκληρού δίσκου.

Για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει το Fusion Drive ή τους SSD, η Apple υπόσχεται πως έρχονται βελτιώσεις και εκεί, αφού πλέον υποστηρίζει τη νέα γενιά του PCI Express, αυξάνοντας τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και κατά 50%. Τέλος, οι νέοι iMac χρησιμοποιούν την τεχνολογία WiFi 802.11 ac, η οποία φέρνει καλύτερες ταχύτητες στη χρήση ασύρματων δικτύων.

Περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iMac υπολογιστών μπορείς να διαβάσεις στην ιστοσελίδα της Apple. Οι τιμές τους παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την αμέσως προηγούμενη γενιά και είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα έρθουν στην Ελλάδα.

apple-imac-02

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Καινούργιοι iMac Με Haswell Επεξεργαστές Και Καλύτερα Γραφικά”

  1. Ο/Η pzami λέει:

    Για τα macbook pro τίποτα? Περιμένουμε τον haswell και εκεί.

    • Ο/Η Charis Tasioulis λέει:

      Ακόμα δεν έχουμε κάποια ανανέωση στα MBP. Πιθανώς αυτή να έρθει μέσα στον επόμενο μήνα και σίγουρα θα περιλαμβάνει τους Haswell επεξεργαστές.

  2. […] επίσης: Καινούργιοι iMac Με Haswell Επεξεργαστές Και Καλύτερα Γραφι… Για Ποιο Λόγο Το iPhone 5C Κοστίζει […]