Χάκερς Υποστηρίζουν Πως Μπορούν Να Παρακάμψουν Το Touch ID

touch-id-01

Το Chaos Computing Club από τη Γερμανία υποστηρίζει πως κατάφερε να ξεγελάσει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S.

Όπως αναφέρει ένα μέλος τους, η μόνη διαφορά που έχει η τεχνολογία της Apple από τις υπόλοιπες είναι πως χρησιμοποιεί μεγαλύτερη ανάλυση κατά το σκανάρισμα. Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Πρώτα απ’ όλα ο κλέφτης πρέπει να χρησιμοποιήσει χρωματισμένη σκόνη ή κυανοακρυλική κόλλα, έτσι ώστε να εμφανίσει το αποτύπωμα στην επιφάνεια που το έχεις αφήσει.
  • Στη συνέχεια θα πρέπει να το φωτογραφίσει με ανάλυση τουλάχιστον 2.400 dpi και να το εκτυπώσει με εκτυπωτή laser πάνω σε μια διαφάνεια με ανάλυση τουλάχιστον 1.200 dpi.
  • Τέλος, θα πρέπει να περάσει αυτή τη διαφάνεια με μια λεπτή στρώσει από ξυλόκολλα, έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στην υφή του ανθρώπινου χεριού.

Τελικά, τα βήματα για να παρακάμψεις το Touch ID είναι πιο περίπλοκα απ’ ότι φαίνονται στο παρακάτω βίντεο.

Η παραπάνω διαδικασία δεν είναι κάτι που θα κάνει ο κάθε ένας που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα και τις λειτουργίες της συσκευής σου. Και αν αναλογιστούμε πως μέχρι το Touch ID η πλειοψηφία των χρηστών δεν χρησιμοποιούσε ούτε ένα απλό κωδικό για το κλείδωμα του iPhone, η νέα τεχνολογία είναι μια θετική εξέλιξη για την ασφάλεια των συσκευών.

Δες επίσηςΗ Apple Παρουσιάζει Το iPhone 5S

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.