Το Feedly Παίρνει Τους Χρήστες Που Φεύγουν Από Το Google Reader

Feedly

Η είδηση πως το Google Reader θα σταματήσει να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου γέμισε το Internet με σχόλια κάθε είδους. Οι περισσότεροι ήταν απογοητευμένοι, μιας και το Google Reader είναι ο πιο δημοφιλής RSS reader που έχουμε αυτή τη στιγμή. Μια εναλλακτική έχει ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή, το feedly, το οποίο φαίνεται πως παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τους χρήστες που εγκαταλείπουν την πρόταση της Google.

Όπως ανακοίνωσε το feedly, πάνω από 500.000 χρήστες έχουν μεταπηδήσει σε αυτό μέσα στο πρώτο 48ωρο μετά την ανακοίνωση της Google. Ενώ κανείς θα περίμενε πως η υπηρεσία θα αντιμετώπιζε προβλήματα εξαιτίας όλων αυτών των χρηστών που άρχισαν να το χρησιμοποιούν μαζικά, δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Σε ένα blog post μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως έπρεπε τουλάχιστον να 10-πλασιάσει το bandwidth που μπορεί να διαχειριστούν οι servers της προκειμένου να αντέξει.

Αυτή τη στιγμή το feedly λειτουργεί πάνω στο Google Reader API, όμως η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί με τρόπο που όταν το καλοκαίρι η Google σταματήσει να υποστηρίζει το συγκεκριμένο API, οι χρήστες δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Αυτό θα γίνει γιατί έχουν δημιουργήσει ένα κλώνο του Google Reader API που ακούει στο όνομα Normandy και τρέχει πάνω στο Google App Engine. Έτσι, από την 1η Ιουλίου θα έχουμε μια ομαλή μετάβαση στο project του feedly.

Το feedly κυκλοφορεί για iOS και Android, ενώ για το desktop μπορείς να κατεβάσεις τα extensions για Chrome, Firefox και Safari. Πρόκειται για έναν RSS reader λίγο διαφορετικό από αυτό που ίσως έχεις συνηθίσει, αλλά ιδιαίτερα όμορφο, με τα posts να εμφανίζονται με τη μορφή περιοδικού.

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “Το Feedly Παίρνει Τους Χρήστες Που Φεύγουν Από Το Google Reader”

  1. Ο/Η Chris Bochtis λέει:

    ‎Είμαι κι εγώ ένας από τους 500.000, μόλις έμαθα την ανακοίνωση της Google

  2. Ο/Η xrbo λέει:

    Είμαι κι εγώ ένας από τους 500.000, μόλις έμαθα την ανακοίνωση της Google http://t.co/e6i21fBwUF

  3. Ο/Η igkros λέει:

    Feedly η μήπως Flipboard? Ποιο ειναι καλύτερο?

    • Ο/Η xrbo λέει:

      To Flipboard εκτός του ότι δε μου άρεσε, δεν υπάρχει σε web εφαρμογή.

    • Ο/Η Charis Tasioulis λέει:

      Για να λέμε την αλήθεια, τα χρησιμοποιώ και τα δύο.

      Το Flipboard συλλέγει posts από διάφορες πηγές (RSS, Social Media, News) και είναι καλό για μια σχετικά σύντομη ανασκόπηση του τι συμβαίνει.

      Το feedly συλλέγει posts μόνο από μία πηγή (RSS) και είναι πολύ καλό σε αυτό που κάνει. Όπως όμως λέει και ο Χρήστος, το πρώτο δεν έχει web app (αν ψάχνεις κάτι τέτοιο).

      • Ο/Η Alicia K. λέει:

        Εχμ.. και το feedly μαζεύει από Social Media :)

        • Ο/Η Charis Tasioulis λέει:

          Πηγαίνοντας στο Add Content, δε βλέπω κάποια επιλογή για να συνδέσω σε αυτό τους λογαριασμούς μου από τα Facebook και Twitter. Υπάρχει μόνο μία λίστα με ειδησεογραφικά μέσα και blogs :)

          • Ο/Η Alicia K. λέει:

            Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο Preferences > Side Area και να συνδέσεις το twitter και το fb σου. Με αυτόν τον τρόπο, σού εμφανίζει highilghts από τα 2 αυτά networks (όχι με μεγάλη επιτυχία in terms of importance, αλλά νταξ').

          • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

            Μιλάς για τη web εφαρμογή? Γιατί και εγώ δε βλέπω κάτι.

  4. Ο/Η Guest λέει:

    Goodbye Google Reader, Wolcome Feedly