Android apps: Evernote

Ένα εργαλείο πού όλοι μας αναζητούμε όταν πιάσουμε στα χέρια μας κάποιο καινούργιο smartphone, είναι αναμφίβολα και οι «σημειώσεις». Πάντα χρειαζόμαστε ένα χώρο για να σημειώνουμε πρόχειρα κάποιες πληροφορίες κάθε μέρα, όσο το δυνατόν ταχύτερα και πιό εύκολα, αλλά και για να τακτοποιούμε τις υποχρεώσεις μας πού συχνά ξεχνάμε μέσα στο χρόνο πού τρέχει αμείλικτα.

Ευτυχώς για εμάς, είναι πολλές οι 3rd party εφαρμογές πού εξυπηρετούν το σκοπό αυτό, μια εξ’αυτών και το Evernote.

To app είναι αρκετά απλό σαν ιδέα, αλλά αποδοτικό και εύχρηστο στην υλοποίηση. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σαν δωρεάν αλλά και επί πληρωμή (με bonus χαρακτηριστικά), ωστόσο οι περισσότεροι χρήστες θα καλυφθούν απόλυτα με την πρώτη. Χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Evernote με το mail σας, nickname και ένα κωδικό και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Η εφαρμογή σας προσφέρει ένα “wizard” για να επιλέξετε ευκολότερα τη λειτουργία πού σας ενδιαφέρει, αλλά και η home screen είναι αρκετά κατατοπιστική. Όσο για τις επιλογές...πλείστες! Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «απλό» γραπτό note, αλλά μπορείτε επίσης και να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο με την κάμερα, μαζί με μια σημείωση, να ηχογραφήσετε ένα μικρό audio clip, να...σχεδιάσετε με το χέρι οτιδήποτε σας ενδιαφέρει ή σας βοηθά στο task σας, ακόμα και να υπαγορεύσετε στη συσκευή και να το μετατρέψει αυτόματα σε κείμενο-σημείωση! Ακόμη λοιπόν και αν δεν έχετε ελεύθερα τα χέρια σας για να γράψετε κάτι ή απλά δεν προλαβαίνετε να το κάνετε, με το Evernote σίγουρα δε θα χάσετε τις πληροφορίες πού σας ενδιαφέρουν.

Το πεδίο εγγραφής σημειώσεων είναι ίδιο με των SMS, όμως προσθέτει μια βολικότατη μπάρα εργαλείων με εικονίδια (βλ. εικόνα), μέσω των οποίων μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Εκτός από όσα προαναφέραμε, μπορείτε να συνάψετε αρχεία στην κάθε σημείωση, να αλλάξετε το είδος χωρισμού των σημειώσεων (κουκκίδες, αρίθμηση, checkbox) και πολλά ακόμη. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε την δυνατότητα χρήσης tags στα notes σας, ώστε να τα εντοπίζετε ευκολότερα μέσα στο χάος, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας notebooks για να χωρίζετε σε κατηγορίες τις σημειώσεις σας! Το Evernote μπορεί να κάνει sync τα notes σας με τον υπολογιστή, μέσω ενός κουμπιού μόνο (ή και αυτόματα), ώστε να έχετε διαθέσιμες τις πληροφορίες και στο γραφείο ή στο σπίτι.

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει το σχετικό Evernote widget για Android, το οποίο προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις επιλογές δημιουργίας notes αλλά και στις ίδιες τις σημειώσεις, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο με διάφορα themes και κουμπιά, αλλά πρέπει να το κατεβάσετε σαν ξεχωριστό app. Το Evernote θα σας βοηθήσει να κρατάτε τα πάντα πρόχειρα, ακόμα και αν δεν έχετε μνήμη...ελέφαντα. Αξίζει να το δοκιμάσετε, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα note apps πού έχουμε δοκιμάσει, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα!

To Evernote μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του Play Store για Android αλλά και μέσω του επίσημου site του (διαθέσιμο και για Windows).

To review έγινε με το Sony Xperia Mini Pro, ευγενική προσφορά της Sony Mobile – http://www.sony.gr & http://www.sonymobile.com

 

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.