Away Challenge #2 - Day #15: Google Docs

Google Docs

Αισίως το δεύτερο away Challenge φτάνει στο τέλος του. Η 15η και τελευταία online εφαρμογή που θα σας παρουσιάσουμε είναι τα πασίγνωστα Google Docs, το πρωτοποριακό προϊόν που παρουσίασε η Google πριν από μερικά χρόνια και έχει κλέψει τις καρδιές των netizens όλου του κόσμου.

Online Υπηρεσία #15: Google Docs

Το Google Docs, επί της ουσίας, δεν είναι μία εφαρμογή αλλά μία σουίτα εφαρμογών που περιλαμβάνει τρία προγράμματα αντίστοιχα με το Word, το Excel και το Powerpoint. Οι καθημερινοί και οι λιγότερο εξοικειωμένοι χρήστες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα κάνοντας την μετάβαση στην online πλατφόρμα της Google καθώς οι περισσότερες λειτουργίες των προγραμμάτων της Microsoft υπάρχουν και στα Google Docs.

Ίσως οι hardcore users να αισθανθούν ότι τους λείπουν κάποιες από τις advanced λειτουργίες που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν στο Excel ή στα άλλα προγράμματα αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αποζημιωθούν από την δυνατότητα που έχουν τα Google Docs να έχεις τα αρχεία σου στο cloud και να μπορεούν να τα επεξεργαστούν on the go απ' όπου κι αν βρίσκονται, είτε δουλεύουν στον προσωπικό τους υπολογιστή, είτε όχι.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα των Google Docs είναι η δυνατότητα της παράλληλης επεξεργασίας από παραπάνω από έναν χρήστες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και conflicts στο αρχείο. Τέλος, κάτι που θα λατρέψουν οι geeks αλλά είναι χρήσιμο σε όλους τους χρήστες, είναι η δυνατότητα να επαναφέρεις προηγούμενες εκδόσεις του αρχείου σου χωρίς να χρειάζεται να κάνεις διαφορετικά saves για κάθε έκδοση.

Και φυσικά, σε αντίθεση με την πλατφόρμα της Microsoft, τα Google Docs είναι απολύτως δωρεάν, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα Google account.

Σχολιάστε >
71 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.