Webby Awards 2011: Οι νικητές

Για ακόμη μια χρονιά, τα Webby Awards έλαβαν χώρα τιμώντας με τα βραβεία τους ανθρώπους, υπηρεσίες αλλά και μηχανές, στο Hammerstein Ballroom της Νέας Υόρκης. Αξιοσημείωτες οι ευχαριστήριες δηλώσεις των νικητών αλλά δεν έλειψαν και τα ευτράπελα...

Τα Webby Awards υφίστανται από το 1996 και κάθε χρόνο η Διεθνής Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών τα οργανώνει με επιτυχία, τιμώντας τους ανθρώπους του Internet αλλά και τα τεχνητά τους δημιουργήματα, σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκουν. Έτσι και φέτος, τα 14α Webby Awards ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, αναδεικνύοντας τις παρουσίες πού ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά.

Οικοδέσποινα του show ήταν η γνωστή (από τη σειρά “Friends”) ηθοποιός, Lisa Kudrow, ενώ κατά τη διάρκειά του είδαμε αρκετες διασημότητες και σημαντικούς ανθρώπους του χώρου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όπως η Brooke Shields, o Peter Vesterbacka της Rovio (δημιουργού του Angry Birds) και ο Martin Cooper, εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου. Αξίζε να αναφερθεί πως τα φετινά Webby Awards προωθήθηκαν σαν ένα πλήρως interactive show με τους χρήστες να το παρακολουθούν online μέσω συγκεκριμένων feeds/sites αλλά και να αλληλεπιδρούν μαζί του, έχοντας έλεγχο του τι ακριβώς οι ίδιοι βλέπουν ενώ το show εξελίσσεται.

Τα Webby Awards έχουν πάνω από 70 κατηγορίες βράβευσης καλύποντας ολοκληρωτικά το χώρο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου – και όχι μόνο! Ένδεικτικά αναφέρουμε τους νικητές ορισμένων εξ’αυτών:

Ο Martin Cooper με το βραβείο του στην κατηγορία "Lifetime Achievement Award Winner"

ACTIVISM - Redu

ART - Adobe Museum of Digital Media

AUTOMOTIVE - 2011 Mediocrity

BEST COPY/WRITING - NewYorker.com

BEST HOME/WELCOME PAGE - LEGO.com

BEST PRACTICES – Dropbox

BLOG/BUSINESS – TechCrunch

CONSUMER ELECTRONICS – Engadget

EDUCATION – TED.com

EMPLOYMENT - Freelancer.com

GAMES - Lego Star Wars III

HUMOR - Funny Or Die

IT HARDWARE/SOFTWARE -  Dell

MUSIC – Pandora

RETAIL – Groupon

SCIENCE - NASA Global Climate Change

SOCIAL MEDIA – Vimeo

Ολόκληρη τη λίστα των νικητών (αλλά και υποψηφιών) μπορείτε να δείτε εδώ. Εντύπωση προκάλεσαν και τα “Special Achievement Awards” πού ξεχωρίζουν από τις γενικές κατηγορίες, με τον υπερυπολογιστή “Watson” να κερδίζει τον τίτλο του “Person of the Year” και τους LCD Soundsystem αυτόν του “Artist of the Year”. Η παράδοση στα Webby Awards ορίζει πως οι ευχαριστήριες ομιλίες των νικητών θα πρέπει να αποτελούνται από 5 μόλις λέξεις, έτσι ο “Watson” δήλωσε “Person of the Year – Ironic”, ο εκπρόσωπος του Yelp “Try stealing this content, Google." και ο εκπρόσωπος του Skype “Skype'd your mom last night”. Αξίζει να διαβάσετε τις δηλώσεις τους και φυσικά μπορείτε να τις βρείτε όλες εδώ.

Ελπίζουμε τα Webby Awards να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία για πολλά ακόμη χρόνια, δίνοντας την αναγνώριση πού αξίζουν οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.