Κυκλοφόρησε ο Opera Mini 6 για iPhone/iPad!

Χαρμόσυνα νέα από την Opera για τους κατόχους iPhone και iPad, μιας και ο Opera Mini 6 είναι από εχθές διαθέσιμος για τις συσκευές τους. Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς mobile browser φέρει αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά πού τον καθιστούν ακόμα πιό ανταγωνιστικό, ειδικά απέναντι στην αντίστοιχη πρόταση της Apple, τον Safari.

Εν τέλει η απόφαση πού έλαβε πριν ένα περίπου χρόνο η Apple, επιτρέποντας την διάθεση του Opera Mini 5 μέσω του iTunes για της συσκευές της, αποδείχθηκε σωστή και επιτυχημένη, αφού μέσα στις πρώτες 24 ώρες «κατέβηκε» σχεδόν 1 εκατομμύριο φορές, ενώ πριν συμπληρωθούν 2 μήνες ο αριθμός downloads εκτοξεύθηκε στα 26 εκατομμύρια! Από τότε η βάση χρηστών του browser έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, καθώς ο Opera Mini προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους (Firefox Mobile, Safari κ.λπ.), όπως και ο Opera Mobile. Ένα από τα μεγάλα ατού του Opera είναι το «Turbo Mode» πού ελαχιστοποιεί το μέγεθος των ιστοσελίδων όταν η σύνδεση του χρήστη δεν είναι αρκετά γρήγορη, με αποτέλεσμα μικρότερους χρόνους φόρτωσης.

O Opera Mini 6 είναι επιπλέον αναβαθμισμένος σε καίρια σημεία, καθώς πρόκειται για major release. Πιό συγκεκριμένα, οι χρήστες θα βρούν ένα νέο GUI πού υπόσχεται βελτιωμένη λειτουργικότητα και εμφάνιση, υποστήριξη νέων διαλέκτων (όπως Αραβικά, Κινέζικα και Βιετναμέζικα), τη δυνατότητα ανοίγματος ενός tab στο παρασκήνιο και δυνατότητα άμεσου sharing με δημοφιλή social networks (Facebook, Twitter, MyOpera). Επίσης, βελτιώνεται η απόκριση του browser όταν κάνετε panning ή pinch-to-zoom χειρονομίες, κάτι πού αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των iPhone/iPad και σίγουρα θα γίνει ευπρόσδεκτο από τους χρήστες.

Τον Opera Mini 6 μπορείτε να κατεβάσετε (δωρεάν φυσικά) από το iTunes, ενώ εμείς περιμένουμε τις εντυπώσεις σας από την συμβίωση μαζί του σε καθημερινή βάση...πως σας φαίνεται;

 

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.