Google I/O Day 1: Android @ Home, γιατί και το σπίτι μπορεί να είναι έξυπνο

Για την 1η ημέρα του Google I/O η Google μας επιφύλασε πολλές εκπλήξεις. Πέρα από το νέο Music by Google, το Honeycomb 3.1 και το Ice Cream Sandwich, είδαμε μία νέα πρωτοβουλία της εταιρείας για να μας δείξει πως ακόμα και το σπίτι μας μπορεί να είναι τόσο έξυπνο όσο το κινητό μας. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος, που ονομάζεται Android @ Home, είναι να δούμε το λειτουργικό Android να μπαίνει, πέρα από τα smartphones και τα tablets, και σε οικιακές συσκευές.

Θέλετε να σβήσετε τα φώτα του καθιστικού; Χρησιμοποιείστε το κινητό σας. Αυτό άλλωστε έκανε και η ίδια η Google στην χθεσινοβραδυνή επίδειξη από τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου στο San Fransisco. Έχουμε δει συσκευές που ανοιγοκλείνουν με τη βοήθεια ενός smartphone, όμως αυτές συνδέονται με WiFi. Η Google ανέπτυξε ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για την επικοινωνία κάθε είδους οικιακής συσκευής, από μία λάμπα μέχρι το πλυντήριο πιάτων.

Στο keynote μίλησαν και για μία νέα συσκευή με ένα... όχι και τόσο εύηχο όνομα, το Tungsten (το οποίο στα ελληνικά σημαίνει Βολφράμιο, ένα χημικό στοιχείο). Ουσιαστικά πρόκειται για τη συσκευή που θα είναι υπεύθυνη για όλες τις υπόλοιπες, κάτι σαν access point για τον έλεγχο των συσκευών. Με τη βοήθεια του είδαμε πως θα μπορεί να παιχτεί ένα CD απλά, πλησιάζοντας τη θήκη κοντά στο Tungsten. Αυτό στη συνέχεια θα αρχίζει να παίζει τα κομμάτια του CD κατεβάζοντας τα από το Internet σε πραγματικό χρόνο.

Σκεφτείτε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers αυτές τις δυνατότητες για να αλλάξουν τη ζωή μέσα στο σπίτι. Ο παρουσιαστής στο χθεσινό keynote έφερε ως παράδειγμα ένα ξυπνητήρι το οποίο θα ανάβει αργά-αργά τα φώτα στο υπνοδωμάτιο ενώ αυξάνει την ένταση στην μουσική που εσείς έχετε επιλέξει. Σκεφτείτε ο κήπος σας να είναι ένα "παιχνίδι Farmville στον πραγματικό κόσμο", ο οποίος θα χάνεται αν δεν κάνετε καλή δουλειά.

Το Android @ Home είναι σαν το AirPlay της Apple, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η Google θέλει να το προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αφού δεν μένουν μόνο στην ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής. Περιμένουμε την φετινή WWDC στις 6 Ιουνίου για να δούμε αν η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει το AirPlay και στις οικιακές συσκευές όπως γίνεται με το Android. Μέχρι τότε, μπορείτε αν θέλετε να γράψετε στα σχόλια τις δικές σας ιδέες για εφαρμογές του Android @ Home που θα θέλετε να έχετε στο δικό σας σπίτι.

[via]

Σχολιάστε >
193 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.