Google Chrome OS Laptop με.. 20 δολάρια!

Google Chrome CR-48

Το Google I/O 2011 έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων των tech fans και όχι άδικα καθώς ο γίγαντας του διαδικτύου έχει παρουσιάσει μερικά άκρως ενδιαφέροντα projects. Φαίνεται όμως ότι δεν έχουν προκληθεί αρκετές συζητήσεις γύρω από την Google και γι αυτό κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας έδωσε μία νέα και καυτή πληροφορία σε κάποιον δημοσιογράφο του Forbes.

Ετοιμάζεται ένα νέο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα μπορεί ο καθένας μας να νοικιάσει και να χρησιμοποιήσει ένα Notebook με το λειτουργικό σύστημα της Google, το Chrome OS. Θα έχει φυσικά πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Cloud της Google ενώ το κόστος δεν θα ξεπερνάει, για το βασικό πακέτο, τα 20 δολάρια μηνιαίως. Ακόμα, ετοιμάζονται κι άλλα πακέτα που θα ενδιαφέρουν περισσότερο τους εταιρικούς πελάτες της Google.

Παρόλο που τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα, φαίνεται ότι η Google ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων απευθυνόμενη κυρίως σε αυτούς με χαμηλότερο budget. Εξάλλου, με 20 δολάρια τον μήνα (σσ. λιγότερο από 14€), μπορεί κανείς να έχει το δικό του laptop με ένα ολοκαίνουριο και διαφορετικής φιλοσοφίας λειτουργικό σύστημα.

Δεν ξέρω αν θα έρθει σύντομαι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ελλάδα (και δεν το νομίζω), όμως πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα από την Google που πιστεύω ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Google Chrome OS Laptop με.. 20 δολάρια!”

  1. Μία πάρα πολύ καλή κίνηση που μπορεί να βοηθήσει ειδικά/κυρίως τους μαθητές. Ας γίνει θαύμα και να δούμε αυτό το πρόγραμμα στην Ελλάδα.

  2. Ο/Η Sasha λέει:

    Τέλειο

  3. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Σύμφωνα με την φημολογία, το πρόγραμμα των 20 δολαρίων / μήνα θα ονομάζεται student package. ;)