Ο άνθρωπος που έκανε live tweeting την επίθεση στον Osama bin Laden

Έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς στα social media διάφορες περίεργες ή/και ενδιαφέρουσες ιστορίες, μία από τις οποίες είναι και η σημερινή. Το πιο πιθανό είναι ήδη να πληροφορηθήκατε το θάνατο του Osama bin Laden σήμερα νωρίς το πρωί. Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως, είναι πως λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του Obama, ένας twitterer έκανε live tweeting την -άκρως απόρρητη- επιδρομή εναντίον του Osama, χωρίς φυσικά να έχει ιδέα ο ίδιος για τη σημασία αυτών που έγραφε.

Ο Sohaib Athar είναι ένας απλός σύμβουλος πληροφορικής, όμως ήδη έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που ενημέρωνε το Twitter για τις κινήσεις των ελικοπτέρων που επιτέθηκαν στον ιδρυτή της Al-Qaeda. Περίπου κατά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ο Athar έγραψε πως ένα ελικόπτερο πετάει πάνω από την Abbottabad (σ.σ. η πόλη όπου έμενε ο Osama), κάτι που είναι ασυνήθιστο με βάση την τοπική ώρα, που ήταν 1 π.μ..

Σε επόμενο tweet του αναφέρει πως κάποιο ελικόπτερο έπεσε και πως πάνω από την πόλη πετάνε αεροπλάνα, τα οποία δεν ανήκουν στο Πακιστάν, ενώ, με βάση την ένταση του ήχου, υπέθεσε πως βρίσκεται 2-3 km μακριά από την τοποθεσία - στόχο. Την ίδια στιγμή ενημέρωνε τους followers του πως η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είχε απαγορευτεί, χωρίς να γνωρίζει το λόγο.

Όταν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Osama bin Laden είναι νεκρός, ο Athar είπε χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, "Uh oh, now I'm the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it". Ο ίδιος αναφέρει πως ήταν απλά ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στην πόλη του με λογαριασμό στο Twitter και πως έτυχε να είναι ξύπνιος την ώρα της επίθεσης.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.