Η Seagate εξαγοράζει το τμήμα HDD της Samsung για 1,375 δις!

Seagate Logo

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Samsung και στην Seagate. Η Seagate εξαγόρασε το τμήμα σχεδιασμού και κατασκευής σκληρών δίσκων (HDD) από την Samsung σε ένα deal που ανήλθε στα 1.375.000.000 δολάρια. Παρόλο που οι σκληροί δίσκοι της Samsung έχουν καταλάβει το 18% της αγοράς, το σχετικό τμήμα ήταν ζημιογόνο για την εταιρία.

Πλέον, οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν στενά έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες λύσεις για την αποθήκευση δεδομένων για servers αλλά και για προσωπικούς υπολογιστές. Επιπλέον, οι 2 εταιρίες υπέγραψαν μία συμφωνία σχετικά με μνήμες NAND, αυτές που χρησιμοποιούνται δηλαδή κατά κόρον σε smartphones και tablets. Η Samsung θα δώσει πρώτες ύλες (ημιαγώγιμα υλικά) στην Seagate και αντίστοιχα η Seagate θα παρέχει σκληρούς δίσκους για τους υπολογιστές και τα υπόλοιπα προϊόντα της Samsung.

Το κόστος της εξαγοράς θα καλυφθεί κατά 50% σε μετοχές και κατά 50% σε μετρητά. Αν οι αρμόδιες αρχές επιτρέψουν τελικά την εξαγορά, η Samsung θα αποκτήσει το 9.6% της Seagate, 687.5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.