Ήρθε η preview έκδοση του Internet Explorer 10

Τι κι αν η 9η έκδοση του browser της Microsoft έγινε διαθέσιμη τον προηγούμενο μήνα; Ήδη μπορεί να θεωρηθεί ως ξεπερασμένη, μιας και η ανάπτυξη του Internet Explorer, όπως και όλων των browsers, δεν σταματάει. Έτσι, από σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε από το επίσημο site ένα πρώτο preview του Internet Explorer 10, ο οποίος, σε αυτή τη μορφή του, εστιάζει μόνο στη βελτίωση της απόδοσης.

Η τελευταία stable έκδοση του IE χαρακτηρίστηκε από αρκετή επιτυχία, φέρνοντας αρκετές βελτιώσεις τόσο στην ταχύτητα και την ασφάλεια όσο και στον αισθητικό τομέα. Σύμφωνα με τον Dean Hachamovitch, εταιρικό αντιπρόεδρο για τον IE, οι developers δουλεύουν στην επόμενη έκδοση εδώ και 3 βδομάδες περίπου. Η Microsoft αυξάνει το release cycle για τον IE 10, από 8 εβδομάδες που ήταν για τον ΙΕ 9, σε 8-12 εβδομάδες. Επίσης, η preview έκδοση τρέχει, όπως και η IE 9 stable, μόνο σε Windows 7. Παρόλο που ακόμα βρισκόμαστε σε μια πολύ αρχική μορφή του Internet Explorer 10, οι αλλαγές που έχουν να μας παρουσιάσουν είναι ενδιαφέρουσες.

Το preview του IE 10 υποστηρίζει πλήρως το hardware acceleration, χωρίς να παρεμβάλει κάποιο layer λογισμικού στη διαδικασία όπως κάνει ο Firefox, κάτι που σε αυτή τη φάση βγάζει νικητή τον Internet Explorer. Ας μην ξεχνάμε όμως πως το test που θα δείτε και στο παρακάτω video προέρχεται από την ίδια την Microsoft, άρα μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι κάτι που, οι developers της, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία αυτές τις 3 βδομάδες. Άλλωστε, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του IE 10, περιμένουμε νέες εκδόσεις από τους Chrome και Firefox που ίσως να διορθώνουν τα κακώς κείμενα του hardware acceleration. Ο Hachamovitch ανέφερε πως η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει επιπλέον υποστήριξη για κάποια web standards όπως CSS3 Gradient και CSS3 Flexible Box Layout.

Όπως φαίνεται και από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν, ο IE 10 δεν θα είναι ένας καινούργιος browser, όπως ήταν ο IE 9, αλλά μια συνέχεια-βελτίωση του προηγούμενου. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να δοκιμάστε το Platform Preview του Internet Explorer 10, κατεβάζοντας τον από εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.