Το Nintendo 3DS δεν κατάφερε να ξεπεράσει το Sony PSP

Nintendo 3DS

Το Sony PSP έχει γεράσει. Ήδη έχει παρουσιαστεί ο διάδοχος του και σε λίγους μήνες θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων γύρω μας. Από την άλλη, το Nintendo 3DS είναι μία κονσόλα state of the art που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία στο έπακρο για να μπορεί να προσφέρει 3D γραφικά σε όλους μας χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών. Οι καταναλωτές όμως, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τεχνικά χαρακτηριστικά και τα benchmark tests, όσο για την εμπειρία που αποκομίζουν από κάθε κονσόλα.

Ακόμα και στην Ιαπωνία, μία χώρα που φημίζεται για την open-minded αντιμετώπιση της απέναντι σε οτιδήποτε τεχνολογικά καινούριο, το Nintendo 3DS δεν έχει καταφέρει ακόμα να καθιερωθεί στην συνείδηση των gamers. Το αποδεικνύουν και τα νούμερα των πωλήσεων αφού, στην χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου, την περασμένη εβδομάδα πουλήθηκαν 58075 PSP έναντι μόλις 42979 Nintendo 3DS.

Θεωρώ αναμενόμενες τις χαμηλές αρχικές πωλήσεις δεδομένου ότι το κύριο πλεονέκτημα του 3DS, τα 3D games, δεν είναι ακόμα διαθέσιμα ευρέως και οι gamers περιμένουν να δουν τι games θα κυκλοφορήσουν και πώς θα εκμεταλλεύονται την 3D οθόνη του. Εξάλλου, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να συνηθίσουμε το 3D Gaming, όπως και κάθε μεγάλη αλλαγή. Κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί και με το Wii?

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.