KiWi PC, το PC για τον παππού και την γιαγιά!

KiWi PC

Μπορεί το βασικό target group της τεχνολογίας να είναι οι νέοι άνθρωποι, όμως σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ηλεκτρονικός, κάποιες εταιρείες φροντίζουν και για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Μετά λοιπόν από τα κινητά με τα απλά μενού και τα μεγάλα πλήκτρα, το KiWi PC είναι ένας υπολογιστής με Linux σχεδιασμένο για ανθρώπους που δεν έχουν - ούτε τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν - εξοικείωση με την τεχνολογία.

Οι δημιουργοί του Kiwi PC βρίσκονται επίσης πίσω από το PeeWee PC για παιδιά, συνεπώς έχουν εμπειρία στη δημιουργία υπολογιστή για συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πληθυσμού. Το KiWi PC εφοδιάζεται με επεξεργαστή Atom D510, 2 GB μνήμης RAM, 250GB σκληρό δίσκο, οθόνη 19 ιντσών και τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu. Επίσης στην τιμή περιλαμβάνεται το εικονιζόμενο πληκτρολόγιο με τα χρωματιστά πλήκτρα.

Στο λειτουργικό υπάρχει ένα "Me Menu" το οποίο δίνει πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες ιστοσελίδες και εφαρμογές, ενώ τα εικονίδια και οι γραμματοσειρές είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Υπάρχει επίσης ένα software hub που κάνει απλούστερο το download και την εγκατάσταση προγραμμάτων στο linux - η τουλάχιστον έτσι ελπίζουν τα εγγόνια, για να μην δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα για να "φτιάξουν" τον υπολογιστη του παππού ή της γιαγιάς.

Οι σχεδιαστές αυτού του καινοτόμου PC αναφέρουν στο επίσημο site τους:

We at KIWI PC know how important it is for senior citizens to stay connected with their friends and families through email and other social media outlets. This is why they come preinstalled with the perfectly simplified email system, Evolution Mail. This email system allows you to integrate your Yahoo, Gmail, MSN, Jabber, AOL and QQ, etc. accounts enabling chat and email with anyone, from all social media outlet.

Τέλος, η τιμή του υπολογιστή στην Αμερική θα είναι 499 δολάρια ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.