Το Twitter σε αριθμούς: 1 δις tweets κάθε εβδομάδα

Με αφορμή την επέτειο 5 χρόνων από την ημέρα δημιουργίας του Twitter, έχουμε στη διάθεση μας μερικά ενδιαφέροντα νούμερα, που μας φανερώνουν τους ρυθμούς της εκπληκτικής άνθησης του.

Περίπου τέτοιες μέρες πριν 5 χρόνια το Twitter έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων εργαζόταν πάνω στην αρχική μορφή του social network που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Στις 21 Μαρτίου 2006 στάλθηκε το πρώτο tweet. Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει.

  • Χρειάστηκαν 3 χρόνια, 2 μήνες και 1 ημέρα για να σπάσει το φράγμα του 1 δις από tweets. Σήμερα, αρκεί μόνο 1 βδομάδα για να σταλλεί ο ίδιος αριθμός μηνυμάτων.
  • Πριν από 1 χρόνο οι χρήστες έστελναν περίπου 50 εκατομμύρια tweets ανά ημέρα, αριθμός που τον τελευταίο μήνα ήταν σχεδον τριπλάσιος (140 εκατομμύρια). Αυτές οι αυξητικές τάσεις συνεχίζονται αφού στις 11 Μαρτίου 2011 στάλθηκαν 177 εκατομμύρια tweets!
  • Το ρεκόρ των tweets ανά δευτερόλεπτο (tps = tweets per second) είναι 6.939 και συμπίπτει με την αλλαγή της νέας χρονιάς στην Ιαπωνία. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει τη μέρα του θανάτου του Michael Jackson, φτάνοντας τα 456 tps.
  • Στις 12 Μαρτίου 2011 δημιουργήθηκαν 572.000 νέοι λογαριασμοί, ενώ τον προηγούμενο μήνα ο αριθμός αυτός ήταν στις 460.000 ανά ημέρα.
  • Μέσα στον τελευταίο χρόνο, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 182% όσον αφορά το πλήθος των χρηστών που συνδέονται από το κινητό τους.
  • Η ίδια η εταιρεία, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 περιελάμβανε 8 άτομα προσωπικό, σήμερα αριθμεί 400 υπαλλήλους.

Όπως βλέπουμε, για όποιους λόγους κι αν χρησιμοποιεί ο καθένας το Twitter, αυτό έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων χρηστών ανά τον κόσμο, μια επιτυχία που θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.