Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Internet Explorer 6

Internet Explorer 6 usage stats

Μια από τις απορίες που έχω κατά καιρούς είναι η εξής: «Πως γίνεται να είμαστε στο 2011 και να υπάρχουν ακόμα χρήστες του Internet που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 6 για να σερφάρουν;;».

Την ίδια απορία φαίνεται πως είχαν και στην Microsoft κι έτσι μόλις πριν λίγες μέρες, δημιούργησαν το site ΙΕ6 Countdown, ένα site που μετράει το τωρινό ποσοστό χρήσης του Internet Explorer 6 παγοσμίως. Στόχος του site, όπως αναγράφεται, είναι να παρακολουθεί την χρήση του IE 6 (ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 10 χρόνια ζωής..) μέχρι να πέσει κάτω από 1% ώστε όλο και περισσότερα websites να σταματήσουν να τον υποστηρίζουν, γλιτώνοντας πολλές ώρες επιπλέον δουλειάς από τους web-developers.

Με τα στατιστικά που βλέπουμε με την πρώτη ματιά στο site, τη στιγμή που μιλάμε, ο Internet Explorer χρησιμοποιείται σε ποσοστό 12% παγκοσμίως και η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης του είναι η Κίνα. Η Microsoft μας ενθαρύνει να ενημερώσουμε φίλους, συγγενείς, παππούδες, γιαγιάδες και γενικά όποιον μπορεί να χρησιμοποιεί τον απαρχιωμένο browser της παραθέτοντάς μας τους λόγους για τους οποίους η χρήση του Internet Explorer 6 δεν συνίσταται. Μερικοί από τους λόγους αυτούς είναι η ασφάλεια, η ταχύτητα και πολλά νέα features που υποστηρίζουν οι σύγχρονοι browsers όπως πχ η πλοήγηση σε καρτέλες (tabs). Υπάρχει επίσης κι ένας συγκριτικός κατάλογος του Internet Explorer 6 με το νεότερο και εξελιγμένο αδερφάκι, τον Internet Explorer 8.

Κι όλα αυτά στην αναμονή της έκδοσης του Internet Explorer 9 που περιμένουμε στα μέσα Μαρτίου..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.