To Bing ξεπερνάει τη Yahoo σε επισκεψιμότητα, και γίνεται η 2η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης

Microsoft Bing

Σύμφωνα με την StatCounter, που ειδικεύεται σε μετρήσεις στο Internet, το Bing κατάφερε τον Ιανουάριο να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα την Yahoo για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως δείχνουν τα γεγονότα, μάλλον να ήταν λάθος της Yahoo να απορρίψει την πρόταση των $44 δις που της έγινε το 2008, σχετικά με την εξαγορά της από τη Microsoft. Με αυτή του την επιτυχία, το Bing ανεβαίνει στην 2η θέση των μηχανών αναζήτησης, πίσω από την Google που -όπως ήταν φυσικό- διατηρεί με άνεση την 1η θέση. Τα ποσοστά για τον μήνα Φεβρουάριο είναι τα εξής:

  1. Google - 89,94%
  2. Bing - 4,37%
  3. Yahoo! - 3,93%

Ο CEO της StatCounter, δήλωσε τα παρακάτω:

Είναι σημαντικό που το Bing ξεπέρασε τη Yahoo για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως ακόμα το περιμένει μία δύσκολη μάχη για να πάρει ποσοστό, από αυτό που ήδη κατέχει η Google. Αν και η τελευταία έπεσε (για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009) κάτω από το 90%, δεν φαίνεται να χάνει την παγκόσμια κυριαρχία της στο σύντομο μέλλον.

Προσωπικά νομίζω πως η μηχανή αναζήτησης της Microsoft δεν θα χάσει την 2η θέση και θα καταφέρει να κλέψει λίγο ακόμη από το ποσοστό της Google. Κι αυτό, διότι βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να ακολουθεί την ενναλακτική του Bing. Παρόλαυτα, η Google θα παραμείνει στην 1η θέση για πολύ καιρό ακόμα και μάλιστα διατηρώντας τη μεγάλη διαφορά που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι ικανό το Bing να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά του;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.