Ερευνητές κατάφεραν να κλέψουν τους κωδικούς ενός iPhone μέσα σε 6 λεπτά!

Ερευνητές από το ινστιτούτο Fraunhofer SIT υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν ένα τρόπο για να κλέψουν τους κωδικούς που βρίσκονται αποθηκευμένοι σε ένα κλειδωμένο Apple iPhone, μέσα σε μόλις 6 λεπτά!

Η ομάδα των ερευνητών μας έδειξαν την "σκοτεινή" πλευρά του jailbreaking. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασαν μία μέθοδο, στην οποία χρησιμοποιούν το jailbreaking για να διαβάσουν τα στοιχεία που περιέχει το Keychain (την εφαρμογή της Apple όπου αποθηκεύονται όλοι οι κωδικοί, στοιχεία για VPN κλπ), μεταξύ των οποίων και οι αποθηκευμένοι κωδικοί του χρήστη.

Η σκέψη πως ο επιτιθέμενος χρειάζεται μόνο 6 λεπτά ώστε τελικά να βρει όλους τους κωδικούς, είναι από μόνη της ανησυχητική. Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι τόσο σπάνιο κάποιος να ξεχάσει το κινητό του. Το μόνο καθησυχαστικό στην όλη υπόθεση, είναι πως για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, οι ερευνητές πρέπει να έχουν τη συσκευή στα χέρια τους, δηλαδή δεν γίνεται να μάθουν από απόσταση τους κωδικούς σας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως όλα τα iPhone και τα iPad με την τελευταία έκδοση του firmware είναι ευάλωτα σε παρόμοιες επιθέσεις. Η λύση για να προστατετείτε απέναντι σε αυτή τη μέθοδο σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας, είναι να χρησιμοποιήσετε το application Find My iPhone, το οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο App Store της Apple. Με αυτό το application σας δίνεται η δυνατότητα να διαγράψετε όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iPhone σας, χωρίς να το έχετε στην κατοχή σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video με την εκτέλεση του script των ερευνητών.


[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.