Gmail: το Priority Inbox τώρα και στα smartphones

Αρκετοί βρήκαν χρήσιμο το feature του Gmail που ακούει στο όνομα Priority Inbox. Όμως, πόσες φορές είχατε δυσκολία στο να ψάχνετε όλα αυτά τα e-mails που σας έρχονται καθημερινά, μέσα από την μικρή -σε σχέση με το desktop- οθόνη του κινητού σας; Σήμερα το απόγευμα η Google ανακοίνωσε την άφιξη του Priority Inbox και στα smartphones.

Πρόσφατη έρευνα της Google έδειξε, πως όσοι χρησιμοποιούν το Priority Inbox ξοδεύουν κατά μέσο όρο 6% λιγότερο χρόνο διαβάζοντας τα μηνύματα τους, ενώ η μείωση στην ανάγνωση των μη σημαντικών μηνυμάτων είναι στο 13%. Όπως δείχνει η έρευνα, ο χρόνος που γλυτώνει κάποιος χρησιμοποιώντας το, είναι υπολογίσιμος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Priority Inbox έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει ποια είναι τα σημαντικά e-mails, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε αυτά που θέλετε, μέσα από δεκάδες newsletters ή notifications από διάφορα social networks. Η Google χρησιμοποιεί αρκετά κριτήρια για να καθορίσει αν ένα e-mail είναι σημαντικό ή όχι. Μερικά από αυτά είναι το πόσο συχνά απαντάτε στον συγκεκριμένο αποστολέα, πόσο συχνά διαβάζετε μηνύματα με παρόμοιο περιεχόμενο (π.χ. αν αρκετά από αυτά περιλαμβάνουν τη λέξη "www.away.gr"), αν το μήνυμα προορίζεται σε ολόκληρη τη λίστα ή μόνο σε εσάς (π.χ. newsletters) κλπ. Βέβαια, επειδή ούτε όλα αυτά είναι πάντα έγκυρα, μπορείτε να διορθώσετε μια λανθασμένη επιλογή του Gmail, έτσι ώστε στο μέλλον να αποφεύγει παρόμοια λάθη.

Η ενεργοποίηση και οι ρυθμίσεις του Priority Inbox πρέπει να γίνουν από την έκδοση του Gmail για desktop. Αφού το ενεργοποιήσετε, θα σας εμφανίζεται και στο κινητό σας. Το feature είναι διαθέσιμο στους περισσότερους mobile browsers που υποστηρίζουν HTML5, όπως τα smartphones που τρέχουν Android 1.5+ ή iOS 3+.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.