Το Hotmail δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αναλώσιμων διευθύσεων e-mail

Η Microsoft γνωρίζει πως αρκετός κόσμος δημιουργεί "αναλώσιμους" λογαριασμούς e-mail, και γι αυτό το λόγο αποφάσισε να κάνει ευκολότερη την όλη διαδικασία. Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στον οποιοδήποτε να δημιουργήσει πολλαπλές διευθύνσεις e-mail, οι οποίες λειτουργούν ακριβώς όπως οι παλιές χωρίς όμως να χρειάζεστε διαφορετικά στοιχεία για το login.

Μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα (στο Hotmail και στο Gmail) ο χρήστης να δημιουργήσει ψευδώνυμα της μορφής charis+work@hotmail.com, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολα η ταξινόμηση των μηνυμάτων. Όμως με αυτό τον τρόπο εύκολα μπορούσε κανείς να καταλάβει τον πραγματικό ιδιοκτήτη (δηλαδή charis@hotmail.com). Ένα άλλο πρόβλημα ήταν πως μερικές ιστοσελίδες δεν δέχονταν e-mail που περιλαμβάνουν το σύμβολο "+".

Πλέον η Microsoft δίνει πλήρη ελευθερία σχετικά με το όνομα του ψευδώνυμου που θα επιλέξετε. Η Yahoo υποστηρίζει μία παρόμοια λειτουργία που, σε αντίθεση με αυτή της Microsoft που είναι δωρεάν, εκείνη είναι επί πληρωμή. Από εδώ και πέρα, κάθε χρήστης του Hotmail μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 5 ψευδώνυμα, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να διαγραφεί ή να αντικατασταθεί οποιαδήποτε στιγμή. Στόχος της Microsoft είναι να αυξήσει αυτό το όριο στα 15 ψευδώνυμα ανά λογαριασμό.

Για τους περισσότερους, όταν ακούμε για αναλώσιμα e-mails το μυαλό μας πάει σε spammers, phishers κλπ. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αποκτήσεις ένα e-mail τέτοιας μορφής. "Σήμερα, συχνά χρησιμοποιούμε πολλαπλές διευθύνεις e-mail για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι πως δεν θέλω να δίνω την πραγματική μου διεύθυνση σε οποιοδήποτε site. Ανησυχώ όμως μήπως αρχίζουν να μου γεμίζουν το inbox με spam e-mail ή μήπως πουλήσουν τη διεύθυνση μου σε άλλες εταιρείες. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί;", είπε στο CNET ο διευθυντής διαχείρησης προϊόντων του Windows Live.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα υπηρεσία εδώ. Εσείς βρίσκετε αρκετά ενδιαφέρουσα την προσπάθεια της Microsoft ώστε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε;

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Hotmail δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αναλώσιμων διευθύσεων e-mail”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    gfyutu