iPad 2 με ανάλυση 2048x1536: Μα.. δεν υπάρχει τέτοιο video!

Οι φήμες για το iPad 2 δεν έχουν σταματημό. Κάθε μέρα, όλο και κάποια καινούρια φήμη κυκλοφορεί. Τις προηγούμενες μέρες συζητήθηκε πολύ το θέμα της οθόνης του iPad 2. Στο site κάποιου προμηθευτή εμφανίστηκε το ανταλλακτικό της οθόνης του καινούριου iPad με τιμή αρκετά υψηλότερη συγκριτικά με την οθόνη του πρώτου iPad. Κάποιες άλλες φήμες ανέφεραν ότι η ανάλυση του iPad 2 θα φτάνει τα 2048x1536 pixels. Πολύ καλό για να είναι αληθινό? Μάλλον όχι.

Ας το δούμε πρακτικά: έχει πληρώσει κάποιος τα 500-600-700 δολάρια, ή όσα κάνει το νέο tablet της Apple, κατεβάζει την αγαπημένη του ταινία σε Full High Definition, 1080p that is, και με το που ξεκινάει, παρατηρεί ότι η εικόνα δεν είναι και τόσο.. HD τελικά. Αυτή τη στιγμή, τα μόνα videos που μπορούν να παίξουν κανονικά, χωρίς upscaling δηλαδή, είναι αυτά που έχουν γυριστεί με κάμερες RED φτάνοντας τα 4096x2034 pixels. Και αν το παραπάνω δεν σας αρκεί, απλά να σας υπενθυμίσουμε ότι το υλικό που πωλείται μέσω του iTunes Store δεν ξεπερνάει τα 720p. Δεν νομίζω ότι η Apple έχει λόγο να μειώσει το user experience απλά για να λέει ότι το tablet της έχει την υψηλότερη ανάλυση της αγοράς.

Βέβαια, στην αντίπερα όχθη, υπάρχει και η άποψη που λέει ότι "όσο υψηλή ανάλυση κι αν έχεις, ποτέ δεν σου αρκεί ο χώρος της οθόνης για να παρακολουθείς όλες τις εφαρμογές που θέλεις". Ναι, θα ήταν όντως υπέροχο να έχω ανοιχτό το Tweetdeck, τον Safari, και να βλέπω κι ένα video, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσες πολλές οι στιγμές που θα κάνω ένα τόσο advanced multitasking. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει ούτε η ίδια η Apple μέσω του λειτουργικού της συστήματος.

Συνοψίζοντας, μπορεί το 2048x1536 να ακούγεται εντυπωσιακό αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρόκειται για μία φήμη που δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας. Μακάρι να με διαψεύσουν οι άνθρωποι της εταιρίας του Cupertino στην παρουσίαση του iPad 2, αλλά το θεωρώ απίθανο..

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “iPad 2 με ανάλυση 2048x1536: Μα.. δεν υπάρχει τέτοιο video!”

  1. Ο/Η vangelis λέει:

    Σκέψου όμως να έχει active parallax οθόνη και να δίνει hd 3d εικόνα. Τότε τα επιπλέον pixels έχουν νόημα! Πολύ το προχωρήσαμε... Το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο, περιμένουμε τρελά και παλαβά πράγματα από τις επερχόμενες συσκευες της apple και μόλις παρουσιάζονται όλοι τις πρώτες μέρες είναι απογοητευμένοι, μετά βέβαια πάνε και τις αγοράζουν!

  2. Ο/Η dealsend λέει:

    Δεδομένου το product life cycle (~18μήνες) δεν νομίζω ότι έχει καν λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. Εκτός αν υπάρχουν συμφωνίες για τίποτα 'εξωγήινα' παιχνίδια! :-)