Clockwork Man 2: The Hidden World, μια νέα περιπέτεια

Η δεύτερη έκδοση του Clockwork man είναι γεγονός. Η Total Eclipse, μια από τις ελάχιστες εταιρίες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα και ίσως η μοναδική ενεργή αυτή την στιγμή, κυκλοφόρησε το νέο επεισόδιο της σειράς The Clockwork Man, παιχνίδι το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις πέρσι στην διεθνή αγορά. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Ultimate Edition του παιχνιδιού η οποία έρχεται μαζί με έναν αναλυτικό οδηγό για το παιχνίδι. Ας δούμε περισσότερα σχετικά στην συνέχεια...

Το Clockwork Man 2: The Hidden World, είναι ένα παιχνίδι Hidden Objects αλλά με στοιχεία Adventure παιχνιδιού. Κυκλοφόρησε μέσα Ιουλίου και ως σήμερα έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει κάποιο άλλο Hidden Objects παιχνίδι να σας πούμε ότι η λογική είναι απλή. Σε μια προσπάθεια να λύσετε κάποια παζλ ώστε να συνεχιστεί η ιστορία του παιχνιδιού, σας δίνονται κάποιες λέξεις αντικείμενα τα οποία θα πρέπει να βρείτε στον χώρο.

Αν δεν έχετε παίξει άλλα παιχνίδια τέτοιου τύπου ίσως σας ακούγετε και λίγο βαρετό. Μην ανησυχείτε όμως, η ιστορία του Clockwork Man 2 σας κρατάει καθηλωμένους στην οθόνη, και το ψάξιμο δεν έχει σταματημό ακόμη και αν κολλήσετε. Βλέπετε... μέρος του παιχνιδιού είναι και το Hint System το οποίο υπάρχει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Τι κάνει αυτό το παιχνίδι να διαφέρει; Πρώτα από όλα μιλάμε για ένα παιχνίδι το οποίο προσφέρει την διασκέδαση ενός Adventure αλλά και ενός Hidden Object παιχνιδιού. Ίσως να μην θεωρηθεί και η χρυσή τομή από κάποιους απαιτητικούς gamers που λατρεύουν τα Adventure Games αλλά σίγουρα η ακολουθία της ιστορίας είναι ένα απίστευτο συν. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια όμορφη γυναίκα που την ακολουθεί ένα πανέξυπνο χρυσό ρομποτάκι; Αυτοί είναι και οι βασικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού. Η Miranda Calomy, και το ρομποτάκι της ο Sprocket (επιτρέψτε μου να πω, cool name). Οι χαρακτήρας μας ψάχνουν λοιπόν σε ένα μεγάλο σύμπαν και 7 ολόκληρα κεφάλαια γεμάτα με καλοσχεδιασμένα τοπία και χαρακτήρες… να βρουν τους χαμένους γονείς της Miranda. Η ιστορία πάντως ξεκινάει σε ένα περιβάλλον που σε βάζει για τα "καλά" στο παιχνίδι, μιας και πρέπει ψάχνοντας αντικείμενα στο σκοτάδι… να βγείτε από ένα ορυχείο. Το πως βρεθήκατε εκεί και για ποιόν λόγο το μαθαίνετε αργότερα στο παιχνίδι… και η ιστορία συνεχίζεται.

Επίσης μεγάλη διαφορά κάνει το περιβάλλον αλλά και ο τρόπος χειρισμού του παιχνιδιού. Βλέπετε το Clockwork Man 2, προσφέρει σκηνές στην οποίες μπορείς να κάνεις Scroll και Zoom In/Out. Τι σημαίνει αυτό; Πολλαπλά επίπεδα βάθους και περισσότερος χώρος για κρυμμένα αντικείμενα. Έτσι για παράδειγμα, ένα αντικείμενο θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από ένα άλλο… και ο μόνος τρόπος να το δεις είναι να ψάξεις κάνοντας ζουμ. Φυσικά μην ξεχνάμε και τα ουκ ολίγα παζλ τα οποία είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι μπορείτε να το αγοράσετε και να το κατεβάστε από την ιστοσελίδα της εταιρίας. Η Ultimate Edition περιλαμβάνει μαζί και έναν οδηγό παιχνιδιού με αναλυτικό Walkthrough, εικόνες και βίντεο για να λύσετε τους γρίφους του, το Soundrack του παιχνιδιού αλλά και Concept art/Character Bio. Επίσης η Ultimate Edition δεν έχει προστασία DRM ή κάτι παρόμοιο, και το παιχνίδι λειτουργεί ταυτόχρονα σε PC και Mac. (ως την στιγμή που γράφαμε η έκδοση για Mac δεν ήταν διαθέσιμη)

Τέλος να πω ότι πρόκειται όντως για ένα πρότυπο παιχνίδι, ειδικά για την Ελληνική αγορά, αν και η Ελληνική του μετάφραση λείπει (μεταφράζεται σε άλλες 7 γλώσσες). Η προσφορά του παιχνιδιού χωρίς DRM μαζί με το πακέτο οδηγού είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα ενώ ο ιστότοπος της εταιρίας (TotalEclipse) και ο τρόπος διαχείρισης αγορών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από "μεγαλύτερους" ξένους Publishers.

Αν είσαστε λοιπόν φαν παιχνιδιών Hidden Object, Adventure παιχνιδιών ή απλά θέλετε να δείτε κάτι καινούργιο, κατεβάστε τώρα την δοκιμαστική έκδοση, και δε θα απογοητευθείτε.

[Ευχαριστούμε την TotalEclipse για το αντίτυπο του ClockworkMan 2: Ultimate Edition]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Clockwork Man 2: The Hidden World, μια νέα περιπέτεια”

  1. Ο/Η Κώστας Αναγνώστου λέει:

    "...μια από τις ελάχιστες εταιρίες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα και ίσως η μοναδική ενεργή αυτή την στιγμή..."

    Πολύ καλό review, και πολύ καλό παιχνίδι, αλλά ας μην ισοπεδωνουμε τα πάντα με τέτοιες δηλώσεις, δεν είναι ακριβείς και δεν βοηθούν στην ήδη κακή άποψη που έχουν οι Ελληνες για την ελληνική game development σκηνή (αν γνωρίζουν ότι υπάρχει). Υπάρχουν πολλές ενεργές εταιρίες ανάπτυξης στην ελλάδα (http://videogamesbook.wordpress.com/greek-game-industry/), το ότι ζουν στην αφάνεια είναι ένα άλλο πράγμα.