File sharing και WikiLeaks στο στόχαστο των αρχών

Μαζική "επίθεση" σε 14 χώρες της Ευρώπης εξαπέλυσε χθες (Τρίτη) η αστυνομία, έπειτα από προετοιμασία δύο χρόνων, με στόχο τη διαδικτυακή πειρατία. Πίσω όμως από αυτό βρίσκεται πιθανότατα το WikiLeaks, το οποίο τελευταία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τις αποκαλύψεις του.

Μπορεί η Σουηδία να αποτελεί ένα σύνηθες σκηνικό για τέτοιου είδους επιχειρήσεις αλλά αυτή τη φορά είχαμε επεμβάσεις και σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία και Γερμανία, μεταξύ άλλων.

Όλα ξεκίνησαν με αστυνομικούς να κάνουν έφοδο στα γραφεία του host του WikiLeaks, έχοντας στην κατοχή τους "ενοχοποιητικές IP". O Mikael Viberg, της PQR (host του WikiLeaks), δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν στοιχεία σχετικά με τα άτομα στα οποία ανήκουν αυτές οι IP, από το 2009 και μετά. Βέβαια, ο Frederick Ingbald δήλωσε εκ μέρους των Σουηδικών αρχών ότι η επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με το WikiLeaks.

Οι εξελίξεις τρέχουν και μέχρι στιγμής 4 άτομα είναι ύποπτα για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων με servers και προσωπικούς υπολογιστές να έχουν κατασχεθεί. Έφοδος επίσης, μάλλον κατά φοιτητή, υπήρξε και στο Πανεπιστήμιο της Umea.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.