Datathon: Ένας Ολοήμερος Διαγωνισμός Ανάλυσης Και Οπτικοποίησης Δεδομένων

datathon

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι υπηρεσίες email, τα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι συσκευές GPS, οι αισθητήρες που χρησιμοποιεί το κινητό που έχεις στην τσέπη σου, κάθε τι που χρησιμοποιείς δημιουργεί δεδομένα κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Κι αν αθροίσεις μαζί όλα αυτά τα δεδομένα, το τελικό αποτέλεσμα αυξάνεται πολύ.

Υπολογίζεται πως το 2013 δημιουργήσαμε περίπου 3,5 ZB δεδομένων (1 Zettabyte = 1 δισεκατομμύριο Terabytes). Ο αριθμός αυτός θα εκτιναχθεί στα 40 ZB μέχρι το 2020. Όπως καταλαβαίνεις, ζούμε πλέον στην εποχή των Big Data. Αν όλα αυτά τα βρίσκεις ενδιαφέροντα, τότε πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή στον παρακάτω διαγωνισμό.

Το Σάββατο 31 Μαΐου το ThinkBiz με την υποστήριξη της VisionMobile διοργανώνει το Datathon, έναν ολοήμερο διαγωνισμό ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων, που απευθύνεται σε άτομα με αναλυτική σκέψη και αγάπη για τα νούμερα και τα δεδομένα, αλλά και σε όσους έχουν πάθος για το περιεχόμενο, το copywriting, τα γραφικά και τις τέχνες. Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται στο Found.ation, τον συνεργατικό χώρο που άνοιξε τις πύλες του στην Αθήνα πριν από ένα περίπου χρόνο.

Στο Datathon μπορείς να συμμετάσχεις με την ομάδα σου, η οποία θα πρέπει να αποτελείται από 2 ή 3 άτομα. Θα σας δοθεί ένα σετ δεδομένων και μέσα στην ημέρα θα πρέπει να το αναλύσετε, να βρείτε τι μήνυμα μπορείτε να εξάγεται από αυτό, να το συνοδεύσετε με ένα κείμενο, με εικαστικά στοιχεία και διαγράμματα. Τέλος θα κληθείτε να το παρουσιάσετε μπροστά σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς του κλάδου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον χώρο θα υπάρχουν μέντορες, οι οποίοι θα μπορούν να σας καθοδηγήσουν αν έχετε αμφιβολίες ή απορίες. Φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το φαγητό, κάτι που αναλαμβάνουν εξ' ολοκλήρου οι διοργανωτές.

Αν κι εσύ πιστεύεις στην δύναμη των Big Data και λατρεύεις να μετατρέπεις αχανή δεδομένα σε όμορφες εικόνες που μπορούν να γίνουν κατανοητές από τον καθένα, τότε πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή σε αυτήν την εκδήλωση. Αυτό μπορείς να το κάνεις προμηθεύοντας τα εισιτήρια της ομάδας σου μέσα από τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Eventora.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.