Η Apple Πολύ Κοντά Στο Να Αποκτήσει Την Beats

beats-audio

Μέσα στην επόμενη βδομάδα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Apple. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times (απαιτεί συνδρομή) η εταιρεία από το Cupertino βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αποκτήσει την Beats Electronics, προσφέροντας ένα ποσό που αγγίζει τα $3,2 δις.

Η Beats ιδρύθηκε το 2008 και πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες που κατασκευάζουν headphones. Πριν από λίγο καιρό η εταιρεία λάνσαρε στην αγορά το Beats Music, μια υπηρεσία που περιλαμβάνει streaming μουσικής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που κάνει το Spotify. Μάλιστα η Beats αποφάσισε να διαθέτει συνδρομές και μέσω του App Store, απ' όπου όπως γνωρίζουμε η Apple παίρνει μερίδιο εσόδων.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Apple. Η αμέσως μεγαλύτερη εξαγορά θα είναι αυτή της NeXT το 1997, η οποία κόστισε στην Apple $404 εκατομμύρια ($600 εκατομμύρια του σήμερα, αν λάβουμε υπόψη μας τον πληθωρισμό).

[image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Apple Πολύ Κοντά Στο Να Αποκτήσει Την Beats”

  1. […] φήμες για τις συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών είχαν φουντώσει εδώ και μέρες, όμως μόλις σήμερα έρχεται η […]