Η Apple Φέρνει Το Λογισμικό Του iPhone Στα Αυτοκίνητα

apple-carplay-01

Κατά τη διάρκεια του περασμένου WWDC, η Apple ανέφερε τα σχέδια της για την ενσωμάτωση του iOS στις οθόνες των αυτοκινήτων. Τότε το είχαμε γνωρίσει ως “iOS in the Car”. Τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε πιο αναλυτικά. Η υπηρεσία που ανακοίνωσε η Apple ονομάζεται CarPlay. Θα έρθει αρχικά σε αυτοκίνητα της Ferrari, της Mercedes-Benz και της Volvo.

Το CarPlay έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο γύρω από την Siri και τις φωνητικές εντολές. Η υπηρεσία σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείς κλήσεις, να υπαγορεύεις γραπτά μηνύματα καθώς και να έχεις πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σου. Πέρα από το τελευταίο, η Apple ανακοίνωσε πως στο κομμάτι της μουσικής θα προσθέσει τόσο το δικό της iTunes Radio, όσο και συγκεκριμένες εφαρμογές τρίτων, όπως το Spotify και το iHeartRadio. Επιπλέον, φαίνεται πως το CarPlay θα ψάχνει για διευθύνσεις σε emails, μηνύματα και ημερολόγιο, έτσι ώστε να προβλέπει το ποιος θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις ο προορισμός σου.

Δες ακόμαΠόσο Θα Κόστιζε Ένα iPhone Το 1991;

Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί με ένα μελλοντικό update του iOS 7 και όπως αναφέρει η εταιρεία αυτή θα λειτουργεί μόνο αν έχεις ένα iPhone 5S, ένα iPhone 5C ή ένα iPhone 5.

apple-carplay-02

Το user interface του CarPlay μοιάζει με αυτό που είχαμε δει πριν από λίγο καιρό

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα υποστηρίζουν το CarPlay αναμένεται να ανακοινωθούν από τις εταιρείες αυτή τη βδομάδα, κατά τη διάρκεια του Geneva Motor Show. Η αρχή όπως είπαμε θα γίνει με τις Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι Nissan, Peugeot, Jaguar Land Rover, BMW, General Motors και Ford.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες η Google είχε ανακοινώσει και η ίδια μια αντίστοιχη πρωτοβουλία, την Open Automotive Alliance, η οποία αποτελεί την δικιά της πρόταση να φέρει το Android στις οθόνες των αυτοκινήτων μας. Προς το παρόν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται και με τις δύο εταιρείες. Μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί στη συνέχεια η αγορά.

ΜάθεΤα Windows Phone Πουλάνε Περισσότερο Από Το iOS Σε 24 Χώρες

apple-carplay-03

Η πραγματοποίηση κλήσεων είναι μια από τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία

[via]

Σχολιάστε >
26 σχόλια
|
Κατηγορίες:

26 απαντήσεις στο “Η Apple Φέρνει Το Λογισμικό Του iPhone Στα Αυτοκίνητα”

  1. Ο/Η Chris Bochtis λέει:

    Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι το CarPlay της Apple ουσιαστικά βασίζεται στο QNX της BlackBerry, πάνω στο οποίο έχει χτιστεί το ΒΒ 10 OS. Το QNX χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια σε infotainment systems στα αυτοκίνητα.