Τα Windows Phone Πουλάνε Περισσότερο Από Το iOS Σε 24 Χώρες

windows-phone-ios-01

Μπορεί τα τελευταία Windows να χαρακτηρίζονται ως αποτυχία κατά πολλούς, όμως στον τομέα των mobile συσκευών η πορεία της πλατφόρμας της Microsoft έχει να δείξει αρκετά θετικά στοιχεία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις της IDC.

Αυτές τις μέρες η Microsoft δημοσίευσε μια λίστα με τις χώρες στις οποίες τα Windows Phone πουλάνε περισσότερο από το iOS. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε και την Ελλάδα. Ας τις δούμε:

Αίγυπτος, Βιετνάμ, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ισημερινός, Ιταλία, Κένυα, Κολομβία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Μεξικό, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Περού, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τσεχία, Φιλανδία και Χιλή

Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως σε 14 από αυτές, τα Windows Phone καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας brands όπως το Symbian ή το BlackBerry που ήταν περισσότερο δημοφιλή κατά το παρελθόν. Όπως βλέπουμε παρακάτω, η Ελλάδα βρίσκεται και σε αυτή τη λίστα:

Βιετνάμ, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Μαλαισία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Τσεχία, Φιλανδία και Χιλή

Αν εξαιρέσουμε κάποιες χώρες, με μια πρώτη ματιά παρατηρήσουμε πως τα Windows Phone κερδίζουν το iOS σε περιοχές όπου το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους είναι αρκετά χαμηλό για να αντέξει η τσέπη τους ένα iPhone. Λόγω αυτού θα μπορούσε κάποιος να πει πως η Microsoft κερδίζει σε χώρες που η Apple δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.

Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία της Kantar, αυτό δεν ισχύει. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft κερδίζει έδαφος στο σύνολο των EU5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία). Για την ακρίβεια ενώ από το 2012 μέχρι το 2013 το iOS έπεσε από το 20,8% στο 15,8%, το μερίδιο των Windows Phone αυξήθηκε από το 4,8% στο 10,2%.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Τα Windows Phone Πουλάνε Περισσότερο Από Το iOS Σε 24 Χώρες”

  1. Ο/Η Panos λέει:

    To μόνο αδύναμο σημείο των Windows Phone είναι το Marketplace, αλλά πιστεύω ότι θα φτιάξει όντας το νεότερο... Είναι το πιό User Friendly κινητό. Έχω μεγάλες απαιτήσεις από το κινητό μου, και το Windows Phone 7.8 με έχει εξυπερετήσει απίστευτα.

  2. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Ως κάτοχος ενός iPhone 5s (iOS7) και ενός Nokia Lumia 920 (WP8), 'δικαιούμαι' να εκφράσω μία ενδελεχή άποψη περί των 2 αυτών OS. Το iOS είναι ένα εύχρηστο, 'φιλικό', γρήγορο λειτουργικό σύστημα με ένα άρτιο App Store. Το WP OS θεωρώ πως και αυτό με τη σειρά του -τηρουμένων των αναλογιών- 'εξυπηρετεί' επάξια τις απαιτήσεις του χρήστη που θα το επιλέξει. Είναι και αυτό επίσης 'εύκολο' στη χρήση, λειτουργικό, με ένα συνεχώς -κατά κοινή ομολογία- βελτιούμενο App Store. Η παρουσία της Microsoft στον δημοφιλέστερο εκπρόσωπο του λειτουργικού της -βλ. Nokia- είχε εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στη 2η, αφού οι πωλήσεις των Lumia smartphones αυξήθηκαν εντυπωσιακά. Μία αναγωγή εξάλλου στο Symbian (συγκριτικά με το WP OS) αποδεικνύει την ενάργεια-αλήθεια που επιφέρει αυτή ακριβώς η αναγωγή.

  3. […] Μάθε: Τα Windows Phone Πουλάνε Περισσότερο Από Το iOS Σε 24 Χώρες […]