Ο Satya Nadella Είναι Ο Νέος Διευθύνων Σύμβουλος Της Microsoft

satya-nadella-01

Μετά από έξι μήνες αναζήτησης, η Microsoft βρήκε τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της στο πρόσωπο του Satya Nadella. Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας Bill Gates θα αφήσει τη θέση αυτή για τον John Thompson, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στην IBM και την Symantec.

Ο 46χρονος Satya Nadella εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft πριν από 22 χρόνια, αφήνοντας την Sun Microsystems. Μέχρι σήμερα επέβλεπε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της εταιρείας, το Cloud and Enterprise Group.

Στο πρώτο του email προς τους υπαλλήλους της Microsoft αναφέρει μεταξύ άλλων: "This is a critical time for the industry and for Microsoft. Make no mistake, we are headed for greater places — as technology evolves and we evolve with and ahead of it. Our job is to ensure that Microsoft thrives in a mobile and cloud-first world."

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ρόλος που θα έχει στη συνέχεια ο ιδρυτής της εταιρείας Bill Gates. Μπορεί όπως είπαμε να αφήνει τη θέση του προέδρου, όμως θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο.

Επιπλέον, όπως φαίνεται θα συνεχίσει να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό το δρόμο που θα ακολουθήσει η Microsoft. Ο λόγος είναι πως από εδώ και πέρα αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Μάθε ακόμα:
Ο Mark Lange Κάνει Lobbying Για Τη Microsoft
Πόσο Προβληματική Είναι Η Αγορά Εργασίας Για Τους Νέους Στην Ευρώπη;

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ο Satya Nadella Είναι Ο Νέος Διευθύνων Σύμβουλος Της Microsoft”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Από την ώρα που 'έσκασε μύτη' η είδηση για τον νέο -επιτέλους!!!!- CEO της Microsoft, έσπευσα να πληροφορηθώ λίγα πράγματα για την 'επαγγελματική ταυτότητα' του εν λόγω κυρίου. Έχοντας ομολογουμένως προ'ι'στορία στον αμερικανικό κολοσσό -22 χρόνια είναι αυτά!- θεωρώ πως με την εμπειρία του θα δώσει 'νέα πνοή' στην εταιρεία τοποθετώντας την, όσο περνά από το χέρι του, σε άλλο επίπεδο ανταγωνισμού. Δεδομένου ότι οι καιροί ου μενετοί, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες...