Οι Ομιλητές Που Θα Μας Ταξιδέψουν Στο Φετινό TEDxAthens

tedxathens-01

Να μερικοί λόγοι που το TEDxAthens συγκεντρώνει φέτος κόσμο από όλη την Ελλάδα, ταξιδεύοντάς μας σε «Αχαρτογράφητα Νερά»!

Είναι γνωστό πως στις 29 και 30 Νοεμβρίου θα γνωρίσουμε μαζί τα “Αχαρτογράφητα Νερά” του TEDxAthens. Εκεί θα συναντήσουμε ανθρώπους από διάφορους χώρους που είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν σε άγνωστα νερά προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Μέσα από τις ιστορίες τους θα ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που κρύβει το άγνωστο.

Το TEDxAthens έχει καθιερωθεί ως ένα από τα συνέδρια που τραβούν τα βλέμματα μας κάθε χρόνο. Όμως για κάποιους το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα στην Αθήνα λειτουργούσε μέχρι σήμερα ανασταλτικά. Παρόλα αυτά φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουμε οικονομικά στην Αθήνα, με τις νέες κατηγορίες ναύλων που προσφέρει η Aegean για πρώτη φορά.

Ας γνωρίσουμε όμως πρώτα τους ομιλητές!

Οι ομιλητές του TEDxAthens 2013

Ο ελληνοαυστραλός εξερευνητής James Castrission ζει και αναπνέει για την περιπέτεια, αφού ήταν ένα από τα δύο άτομα διέσχισαν πρώτοι τον παγωμένο Νότιο Πόλο χωρίς καμία εξωτερική υποστήριξη. Στη σκηνή θα βρεθεί και η Özlem Denizmen, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στην Τουρκία, αλλά και ο Αλέξανδρος Αβρανάς, ο σκηνοθέτης της ταινίας Miss Violence που βραβεύτηκε μεταξύ άλλων στο 70ο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Οι επόμενοι τρεις ομιλητές που γνωρίσαμε ήταν ο βιοφυσικός Luca Turin, το έργο του οποίου επικεντρώνεται γύρω από την αίσθηση της οσμής. Μια πρόσφατη συνέντευξη του μπορείς να διαβάσεις εδώ. Η Amelia Showalter ανήκει στους ομιλητές που ανυπομονώ να ακούσω, μιας και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της στην ανάλυση δεδομένων είχε ενεργό ρόλο στην εκστρατεία επανακλογής του Barack Obama. Σειρά είχε ακόμα ένας Έλληνας, ο Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος από το 1989 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Chief Photographer στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς έρχεται από τα βάθη της παιδικής μας φαντασίας, αφού μέσα από τις ιστορίες του έχει ανακαλύψει γύρω στις 484 χώρες, με πιο γνωστή απ’ όλες τη Φρουτοπία. Ανυπομονούμε να μας ταξιδέψει στο δικό του μαγευτικό σύμπαν. Αυθεντική και άκρως εκφραστική, η Iyeoka Ivie Okoawo από τη Νιγηρία θα μας ταξιδέψει στη δική της αχαρτογράφητη ιστορία. Τέλος, ακολουθεί ο Roman Krznaric, ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο της φιλοσοφίας και έχει χαρακτηριστεί από τον Observer ως ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς φιλοσόφους σε θέματα τρόπου ζωής.

Αμέσως μετά γνωρίσαμε τον Ricky Vega Nierva, ο οποίος έρχεται κατευθείαν μέσα από τα στούντιο της Pixar. Έχει εργαστεί σε ταινίες όπως το Toy Story 2, το Monster’s Inc, το Finding Nemo και το Up. Ο συνιδρυτής της διαφημιστικής AIR Paris, Δημήτρης Κατσαχνιάς, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της διαφήμισης και της επιοινωνίας, ενώ ο ακαδημαϊκός Αθανάσιος Μουλάκης θα μας μιλήσει μέσα από τη δική του ματιά για τις διεθνείς σχέσεις και την επίλυση συγκρούσεων.

Ακολουθούν δύο άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική. Πρώτος, ο πιανίστας Πάνος Καράν, που μέσα από την πρωτοβουλία του Keys of Change προσπαθεί να μάθει στα παιδιά απομονωμένων περιοχών τη μουσική και όλες τις αξίες που την πλαισιώνουν. Δεύτερος, ο Δημήτρης Βασιλάκης, ένας μουσικός που πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει σε ένα είδος μουσικής που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, τη τζαζ. Ο επόμενος ομιλητής που γνωρίσαμε ήταν ο Dawa Steven Sherpa, ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει την κορυφή του κόσμου δύο φορές μέχρι σήμερα.

Η τέχνη έχει έντονη παρουσία στο φετινό TEDxAthens. Γνωρίζοντας τον Ολλανδό σχεδιαστή γκράφιτι DOES ανακαλύπτεις πως η προσοχή στη λεπτομέρεια και το καθαρό του στυλ είναι δυο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Florian Schmitt, Executive Creative Director στην Hi-Res!, ενός creative agency που έχει επιρροές από καλές τέχνες, σχεδιασμό προϊόντων, μουσική και ταινίες. Κλείνουμε με την Olivia Bee, ένα κορίτσι από το Όρεγκον που ξεκίνησε όπως αρκετά κορίτσια στην ηλικία της να φωτογραφίζει πράγματα που της αρέσουν. Οι υπεύθυνοι διαφήμισης της Converse έπεσαν πάνω στο Flickr της και έτσι 5 χρόνια αργότερα η Olivia συνεργάζεται με brands όπως η Hermes, η Nike, η Levi’s και η Adidas.

Ο Δημήτρης Λειβαδάς εργάζεται ως διευθυντής στο διάσημο εστιατόριο Fat Duck και θα μας δώσει μια γεύση από το backstage ενός εστιατορίου με 3 αστέρια Michelin. Συνεχίζοντας, ο Χρήστος Αλεφάντης είναι δημοσιογράφος με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού “Σχεδία”, το οποίο παρέχει μια πρωτοποριακή λύση στους αστέγους και τους άνεργους της πόλης. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για την προσπάθεια του. Τέλος, ο Steve Fisher, προτεινόμενος ως Adventurer of the Year από το National Geographic, έχει καταφέρει να δαμάσει τα πιο άγρια νερά του κόσμου πάνω από το καγιάκ του.

Μαζί μας θα βρεθεί και ο Yohannes Gebregeorgis, ένας από τους κορυφαίους 10 “Ήρωες” που το CNN έχει επιλέξει για την εξαιρετική συμβολή τους στην κοινωνία. Είναι ιδρυτής του Ethiopia Reads, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που ασχολείται με την εκπαίδευση των παιδιών της Αιθιοπίας. Ο Alistair Knott, γλωσσολόγος και γνωσιακός επιστήμονας, ερευνά το πως η γλώσσα διαδρά με τα αντιληπτικά και κινητικά συστήματα του εγκεφάλου προκειμένου να μας επιτρέψει να συζητάμε για τον κόσμο που βιώνουμε.

Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, ο Magnus Larsson είναι ένας από τους ομιλητές που θα λατρέψετε. Ως φοιτητής ακόμα, παρουσίασε στο TED Global 2009 το σχέδιο του να μεταμορφώσει τη σκληρή έρημο Σαχάρα σε μια βιώσιμη οικιστική περιοχή χρησιμοποιώντας ως υλικό κατασκευής την ίδια την άμμο. Τέλος, ο Κώστας Συνολάκης είναι ένας από τους πρωτεργάτες σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού αναπαράστασης τσουνάμι. Ένα θέμα που φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

Πιο εύκολο από ποτέ να "πετάξεις" στο TEDxAthens

Αν θέλεις να δεις από κοντά τους παραπάνω, δηλαδή να ταξιδέψεις για λίγες μέρες και δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από μία χειραποσκευή, τότε κλείσε το εισιτήριο σου με την κατηγορία GoLight της Aegean. Το κόστος για κάθε πτήση είναι πολύ χαμηλό και σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείς την Αθήνα, οικονομικά. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ταξίδι «εξπρές» αφού οι ανάγκες για μια τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και το TEDxAthens δεν είναι επιτακτικές, ενώ οι τιμές ξεκινούν μόλις από €24 ευρώ. Αν από την άλλη δεν γνωρίζεις ακόμα το πότε θα επιστρέψεις ή ακόμα και αν αποφασίσεις να επεκτείνεις το ταξίδι σου, τότε επιλέγεις την κατηγορία Flex. Με το Flex αλλάζεις την ημερομηνία του ταξιδιού σου όσες φορές θέλεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση αλλαγής εισιτηρίου. Έτσι, μπορείς τελευταία στιγμή αν το επιθυμείς να παραμείνεις στην πρωτεύουσα όσες ημέρες επιπλέον θελήσεις.

Δες επίσης: Αυτό Είναι Το Promo Βίντεο Του TEDxAthens 2013

Σχολιάστε >
27 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.