Το Amazon Ανακοινώνει Ακόμα Μία Φορά Ζημίες, Όμως Η Μετοχή Του Ανεβαίνει

amazon-money-01

Πριν από λίγες ώρες το Amazon ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το Q3 ‘13. Για ακόμα μία φορά η εταιρεία κατέγραψε ζημίες. Πιο συγκεκριμένα, έχασε $0,09 ανά μετοχή. Όμως, οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν, ανεβάζοντας την τιμή της AMZN κατά 8,26% στο after-hours trading.

Ο βασικός λόγος είναι πως οι αριθμοί δείχνουν μια σταθερή ανάπτυξη για το Amazon. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού τριμήνου η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις που άγγιζαν τα $17,09 δις. Συγκρίνοντας τες με τις πωλήσεις του Q3 ‘12, αυτές έχουν αυξηθεί κατά 24%. Την ίδια στιγμή, το αντίστοιχο ποσοστό ολόκληρης της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μόλις 13%.

Δες επίσηςΤο Amazon Παρουσιάζει Την Επόμενη Γενιά Του Kindle Paperwhite

Screen Shot 2013-10-25 at 9.30.56 AM

Παρά τις ζημίες, οι επενδυτές συνεχίζουν να πιστεύουν στην εταιρεία

Αυτή τη στιγμή το Amazon βρίσκεται σε μια περίοδο που εστιάζει στην ανάπτυξη. Από τη μία πλευρά, αυξάνει την παρουσία του στις αγορές που δραστηριοποιείται ήδη και από την άλλη επεκτείνεται συνεχώς σε καινούργιες. Αυτό είναι κάτι που έχει υποστηρίξει δημόσια και ο ίδιος ο Jeff Bezos, οπότε οι επενδυτές το γνωρίζουν καλά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί αυτές τις επενδύσεις, έτσι ώστε στο μέλλον να της αποφέρουν τα κέρδη που επιθυμεί.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Amazon Ανακοινώνει Ακόμα Μία Φορά Ζημίες, Όμως Η Μετοχή Του Ανεβαίνει”

  1. […] Το Amazon Ανακοινώνει Ακόμα Μία Φορά Ζημίες, Όμως Η Μετοχή… […]