Ο Ομπάμα Θέτει Βέτο Στην Aπόφαση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας Των iPhone/iPad

Obama

Παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είχαμε μέσα στο σαββατοκύριακο, στην απόφαση του ITC (United States International Trade Commission) να απαγορεύσει την είσοδο και πώληση προϊόντων της Apple στις HΠΑ, εξαιτίας της καταπάτησης μιας πατέντας της Samsung.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Μπάρακ Ομπάμα έθεσε βέτο μέσω μιας ανακοίνωσης στην απόφαση του ΙΤC για απαγόρευση πώλησης στις ΗΠΑ των iPhone 4, iPhone 3, iPhone 3GS, iPad 3G και iPad 2 3G, καθώς η απόφαση του ΙΤC θα ξεκινούσε να ισχύει κανονικά από τη Δευτέρα 5  Αυγούστου. Η ανακοίνωση του Προέδρου Ομπάμα αναφέρει ότι οδηγήθηκε στo βέτο εξαιτίας της επίπτωσης στις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αμερικανική οικονομία και της επίπτωσής τους στους Αμερικανούς καταναλωτές που θα είχε η απόφαση του ITC. Η Αpple όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτησε την απόφαση αυτή αναφέροντας: "επιδοκιμάζουμε την κυβέρνηση διότι τάχθηκε υπέρ της καινοτομίας σε αυτήν την υπόθεση. Η Samsung είχε άδικο να καταχραστεί το σύστημα των πατεντών με αυτόν τον τρόπο".

Πριν προηγηθεί το βέτο του Μπάρακ Ομπάμα, η Apple τον περασμένο μήνα είχε ζητήσει από το ITC να μην προχωρήσει σε απαγόρευση πώλησης των προϊόντων της στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία θα χάσει την ευκαιρία να κερδίσει νέους πελάτες smartphone και tablet στη συγκεκριμένη αγορά. Επίσης η Apple πρόσθεσε ότι το iPhone 4 είναι το τέταρτο smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις την περασμένη χρονιά ενώ παρουσίασε και έρευνα της Κantar σύμφωνα με την οποία η συσκευή είναι ακόμα ιδιαίτερα δημοφιλής σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανέφερε ο Michael Froman, εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, η απόφαση αυτή  δεν αναιρεί το δικαίωμα νομικής αποκατάστασης μέσω των δικαστηρίων του κατόχου της πατέντας (Samsung). Να σημειώσουμε ότι άλλη μια φορά στο παρελθόν υπήρξε πολιτική ανάμειξη σε αντίστοιχη απόφαση το 1987, όπου ο Ρόναλντ Ρήγκαν παρενέβη  σε μια υπόθεση που αφορούσε πάλι τη Samsung.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Μπάρακ Ομπάμα:


[ via ]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ο Ομπάμα Θέτει Βέτο Στην Aπόφαση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας Των iPhone/iPad”

  1. Ο/Η jim λέει:

    Γαμω την apple σας