Σενάρια Με Τη Huawei Να Αγοράζει Τη Nokia

huawei-01

Πώς θα σας φαίνονταν αυτό το σενάριο; Η περίπτωση δηλαδή κατά την οποία η Nokia θα εξαγοράζονταν από την Κινέζικη Huawei, ή η περίπτωση όπου οι δυο εταιρείες θα συγχωνεύονταν, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο στην παγκόσμια αγορά smartphones και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο υπεύθυνος της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να συζητήσει μια εξαγορά της Nokia εάν και η ίδια φαίνεται πρόθυμη σε κάτι τέτοιο. Οι δηλώσεις αυτές ήταν ικανές ώστε να οδηγήσουν σε αύξηση της μετοχής της Νokia κατά 11%.

We are considering these sorts of acquisitions; maybe the combination has some synergies but depends on the willingness of Nokia. We are open-minded

Όπως ανέφερε ο Richard Yu, αυτό εξαρτάται από το εάν η Φινλανδική εταιρεία είναι σε θέση να συζητήσει κάτι διαφορετικό ιδίως σε ότι αφορά τα Windows Phone, ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο η Nokia είναι σήμερα προσηλωμένη, αποτελώντας παράλληλα και τον μεγαλύτερο κατασκευαστή σε πωλήσεις smartphones με Windows Phone ΟS.

Ο Richard Yu δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να πει αν τα Windows Phone θα πετύχουν ή όχι, καθώς εδώ και 8 μήνες που έχουν παρουσιαστεί τα Windows Phone 8, δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά τα μερίδια στην αγορά.

Whether Windows Phone will be successful is difficult to say,” Yu said. “It has a very small market share. [Windows Phones] are weak but still require a license fee. That’s not good. Android is free

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο CEO της Nokia, Stephen Elop, δε σχολίασε τις αναφορές αυτές, ενώ παλαιότερα έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς κάποιων επενδυτών της Nokia σχετικά με το αν η Nokia πρέπει να κοιτάξει πέρα από τα Windows Phone.

Είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ή απλά είναι "φρέσκος αέρας" με την ευκαιρία της παρουσίασης του Huawei Ascend P6;

Δες Επίσης: H Ηuawei στην 3η θέση παγκοσμίως

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.