Η Κυβέρνηση Ξέχασε Να Κατοχυρώσει Το Domain Name Nerit.gr

nerit-gr-01

Tο απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και λίγες ώρες αργότερα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα εταιρεία, το όνομα της οποίας θα είναι ΝΕΡΙΤ, από το Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση. Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση ξέχασε να κατοχυρώσει το domain name για τη νέα ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να την προλάβει κάποιος ιδιώτης.

Έτσι, αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες του nerit.gr συναντάνε την παραπάνω εικόνα μαζί με ένα live streaming του διαδικτυακού προγράμματος του καναλιού. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα που δίνει το WHOIS για το domain name της νέας εταιρείας:

Domain Name:nerit.gr
Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr
Protocol Number:2104443
Creation Date:12-6-2013
Expiration Date:11-6-2015
Updated Date:12-6-2013
Registrar:WEBTEC
Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr
Registrar Email:domains@webtec.gr
Whois Server:
Bundle Name:nerit.gr
Name Server:ns1.webtec.gr
Name Server:ns2.webtec.gr

Ακούγεται πως την αμέσως επόμενη μέρα ξεκίνησαν προσπάθειες επιστροφής του domain name υπό τον έλεγχο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όμως φαίνεται πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο μόνος τρόπος να πάρει ένα domain name που έχει κατοχυρωθεί από κάποιον τρίτο είναι αυτό να αναφέρεται σε τοπωνύμιο. Επειδή όμως αυτή δεν είναι η περίπτωση που συναντάμε εδώ, αν θέλει να το αποκτήσει, λογικά θα πρέπει να το εξαγοράσει. Ωραία αρχίζει η νέα εποχή της δημόσιας τηλεόρασης.

[via, via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.